ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστολή του Ολυμπιακού σε FIFA-UEFA!

Ο Πρωταθλητής Ελλάδας ζητεί από την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να παρέμβει για να σωθεί η αξιοπιστία του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Πρωταθλητής Ελλάδας ζητεί από την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να παρέμβει για να σωθεί η αξιοπιστία του Κυπέλλου Ελλάδας.

Την άμεση παρέμβαση των διεθνών συνομοσπονδιών, της FIFA και της UEFA ζητεί ο Ολυμπιακός με επιστολή που έστειλε, για να σωθεί έστω και την τελευταία στιγμή η αξιοπιστία της διοργάνωσης του Κυπέλλου στην Ελλάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» προχώρησαν στη συγκεκριμένη κίνηση, καθώς η ΕΠΟ χωρίς να υπολογίσει τις επιταγές των εκπροσώπων της FIFA και της UEFA στην Ελλάδα που ήταν κάθετα αντίθετα, όρισε τον τελικό του Κυπέλλου στις 30 Αυγούστου. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας βλέποντας πώς παραβιάζονται όλες οι αρχές, δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια και απευθύνονται στους αρμόδιους για να μπει επιτέλους μια τάξη.

Μια ομοσπονδία που κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τι ζητούν οι διεθνείς συνομοσπονδίες στις οποίες υπάγεται. Ξεκάθαρο πώς εδώ ο καθένας κάνει του… κεφαλιού του, με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση συμφερόντων, αντί να κινείται με βάση τις επιταγές του ποδοσφαίρου, ώστε να υπηρετήσει το άθλημα και την πρόοδό του.

Οι «ερυθρόλευκοι» στην επιστολή τους υπογραμμίζουν πώς ο ορισμός του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας την 30ή Αυγούστου είναι μια «εντελώς παράλογη, λανθασμένη και παράνομη απόφαση που παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές και βασικούς στόχους του οργανωμένου ποδοσφαίρου που είναι η προστασία της ακεραιότητά του και των αγώνων του. Η απόφαση αυτή δεν συνάδει με το εθνικό και διεθνές νομικό πλαίσιο».

Μια ομοσπονδία που ουσιαστικά έχει ορίσει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας 2019-20 για τη σεζόν 2020-21, αφού από τις 3 Αυγούστου και μετά οι ομάδες έχουν δικαίωμα μεταγραφών, άρα θα έχει διαφοροποιηθεί το ρόστερ και κατ’ επέκταση το αγωνιστικό τους πρόσωπο. Μια απόφαση από την ομοσπονδία που παραβιάζει την πολιτική της UEFA σε σχέση με τις διοργανώσεις της. Αυτό τόνισε ο Χέρμπερτ Χούμπελ στη δήλωσή του, μετά τη χθεσινή, σκανδαλώδη απόφαση της ΕΠΟ! Επίσης η UEFA έχει αναφέρει ως καταλυτική ημερομηνία για να δηλώσουν οι χώρες-μέλη της τις ομάδες για τα ευρωπαϊκά κύπελλα την 3η Αυγούστου, αλλά η ελληνική ομοσπονδία ούτε αυτό έλαβε υπόψη της!

Επιπλέον, ο Ολυμπιακός σημειώνει στην επιστολή του πώς «το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει παραδοθεί σε άτομα που λειτουργούν με βάση το προσωπικό τους όφελος και όχι για το καλό του αθλήματος».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button