ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Ενεργοποιημενοι όλοι για την πρόκριση”

Σεμνός, λιγομίλητος και αποφασισμένος για πολύ δουλειά εμφανίστηκε κατά την συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους του Τύπου ενόψει του αγώνα με την Μπεσίκτας ο προπονητής του Ολυμπιακού, Βασίλης Βούζας.

Ο νέος τεχνικός των πρωταθλητών, αφού δέχθηκε τις ευχές όλων για καλή επιτυχία στην ομάδα κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούν την ψυχολογία της ομάδας, τις επιλογές που έχει στο μυαλό του για το αυριανό παιχνίδι αλλά και στο ποιο πιστεύει πως θα είναι το “κλειδί” του αγώνα που μπορεί να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην νίκη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού:

Σχετικά με τις πρώτες του σκέψεις όταν του ζητήθηκε να αναλάβει την ομάδα:

Είμαι ένας επαγγελματίας προπονητής. Πάντα επιζητώ το καλύτερο στην καριέρα μου. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία αλλά και μία ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση για εμένα και θέλω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις που έχει αυτή η θέση“.

Λόγω του ότι και ο ίδιος ήταν παίκτης μπορεί εύκολα να κατανοήσει την ψυχολογία. Ποιο είναι το στοιχείο που θεωρεί ο ίδιος πως πρέπει να τονίσει στους παίκτες του πριν τη σέντρα του αγώνα;

Όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί. Θέλω να δώσουν τον καλύτερο εαυτό, να επικρατήσει το ομαδικό πνεύμα και να εκπληρώσουμε όλους τους στόχους μας. Ένας από αυτούς είναι και η συνέχεια στο Europa League και αύριο μας δίνεται η ευκαιρία να ξεκινήσουμε θετικά αυτή τη διαδικασία“.

Σχετικά με το τί θα επέλεγε να αλλάξει στην ομάδα για το αυριανό παιχνίδι αν μπορούσε:

“Θα άλλαζα την αποτελεσματικότητα στις τελικές ενέργειες. Είναι το πιο σημαντικό θεωρώ, όπως και κάποια πράγματα από την αμυντική μας λειτουργία. Πρέπει και εκεί να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και να μην δεχόμαστε εύκολα γκολ”.

Γνωρίζει πως ο κόσμος αποτελεί τον δωδέκατο παίκτη του Ολυμπιακού. Σε μία περίοδο που ο Ολυμπιακός διεκδικεί την πρόκριση ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει στους φίλους της ομάδας:

“Είναι αυτονόητο πως πάντα οι φίλαθλοι είναι μία επιπλέον βοήθεια για την ομάδα μας. Θα ήθελα να ζητήσω την συμπαράσταση τους στην προσπάθεια των παικτών. Και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται πως πρέπει να αλλάξουμε πράγματα στην ψυχολογία. Πιστεύω πως το Καραϊσκάκη αύριο θα είναι μια καυτή έδρα, όπως είναι άλλωστε σε πολλά παιχνίδια. Η αντίπαλη ομάδα θα έχει να αντιμετωπίσει έναν Ολυμπιακό που παίρνει μεγάλη βοήθεια από τον κόσμο του”.

Αναφορικά με το πρόβλημα στην δημιουργία φάσεων, ο ίδιος θα το αλλάξει με την ψυχολογία ή προτίθεται να εξαντλήσει και το υπάρχον ρόστερ ενεργοποιώντας και παραγκωνισμένους παίκτες;

“Όταν βρίσκεσαι στην διαδικασία να κυνηγάς τρεις στόχους όλοι οι παίκτες πρέπει να έχουν συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή και είναι σίγουρο πως όλοι θα ενεργοποιηθούν μέχρι τελευταίας στιγμής. Επιβάλλεται. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια με πολύ μικρό χρόνο ξεκούρασης. Πλησιάζουμε στο τέλος της σεζόν και περιμένω από όλους τους παίκτες μου να αυξήσουν το βαθμό ετοιμότητας για να ανταπεξέλθουν όσο το δυνατόν καλύτερα στις υποχρεώσεις μας”.

Αν έχει αποφασίσει για την ενδεκάδα

“Εγώ και οι συνεργάτες μου αναλύουμε τον προσεχή αντίπαλο. Ψάχνουμε να βρούμε ποιοι παίκτες είναι διαθέσιμοι, ποιοι μπορούν να υπηρετήσουν καλύτερα το πλάνο μας που σχεδιάσαμε και πρέπει να δούμε τον βαθμο καταπόνησης και ετοιμότητας. Έχουμε κάποια σχέδια στο μυαλό μας αλλά όλα είναι πιθανά και ρευστά”.

Ποιο πιστεύει πως είναι το κλειδί του αγώνα:

“Είναι ομάδα κατοχής η Μπεσίκτας με υψηλό ποσοστό στα παιχνίδια της και παράλληλα διαθέτει παίκτες με ιδιαίτερες ικανότητες. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε το μηδέν, να περιορίσουμε κάποιους παίκτες – “κλειδιά”. Εχουμε εντοπίσει τα αδύνατα στοιχεία και εκεί θα εφαρμόσουμε κάποια τακτική που θα μας αποφέρει ένα γκολ σε εμάς και θα ασκήσει πίεση στον αντίπαλο”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button