ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ένα σχόλιο δίχως τίτλο…

Αν μπορούσε κανείς να περιγράψει μόνο με μία λέξη το παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στον ΠΑΟΚ, αυτή θα ήταν το “γαμώτο”. Αν μπορούσε να περιγράψει κανείς με μία λέξη το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην Μίλαν στο “Σαν Σίρο”, αυτή θα ήταν “ΚΡΙΜΑ”. Ένα τεράστιο κρίμα το οποίο θα μείνει να μας στενοχωρεί, διότι ο Ολυμπιακός μπορούσε και καλομπορούσε να πάρει όχι απλά την ισοπαλία αλλά και την νίκη απέναντι στην Μίλαν. Δεν ήταν κατώτερη η Μίλαν. Ο Ολυμπιακός είναι πλέον πολύ ανώτερος σε σχέση με το παρελθόν στην Ευρώπη. Το να χάσεις από την Μίλαν στο Σαν Σίρο είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αλλά να χάνεις έτσι λόγω μίας κατάρρευσης σε ένα δεκάλεπτο, είναι κρίμα. Πραγματικά κρίμα…

Και κοίτα να δεις πως τα φέρνει αυτή η ρημάδα η ζωή ώρες και στιγμές. Για 70 χρόνια είδαμε το μέλλον του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Μία ομάδα πολύ καλή, μία ομάδα πολύ συμπαγή, που είχε τον έλεγχο του αγώνα, έως και τον απόλυτο έλεγχο κάποια στιγμή. Για 10 λεπτά είδαμε να “ξυπνούν” φαντάσματα από το παρελθόν. Το μακρινό παρελθόν που αρκετές στιγμές έχει κάνει την εμφάνισή του “απρόσκλητο” στα παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ευρώπη.

Δέκα λεπτά. Δέκα εφιαλτικά λεπτά, τα οποία αποδείχθηκαν όχι απλώς αρκετά, αλλά υπέραρκετά για να διαχωρίσουν έναν θρίαμβο από μία κατάρρευση. Τρία αμυντικά λάθη που κόστισαν και δυστυχώς κόστισαν πάρα πολύ. Τρία λάθη “μεταφράστηκαν” σε τρία γκολ. Κι αυτά δεν συγχωρούνται πουθενά. Ούτε σε Ελλάδα ούτε σε Ευρώπη.

Κι όμως, παρότι το σκορ είναι η “τελευταία γεύση” που μένει από ένα παιχνίδι, ο Ολυμπιακός το πάλεψε γιατί το πίστευε. Κι αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο κέρδος από το σημερινό παιχνίδι. Αλλά πληγώθηκε από εκείνο το δεκάλεπτο.

Και κάπως έτσι μπορεί να βγει ένας πιθανός τίτλος για το σχόλιο αυτό, του πως δηλαδή δέκα λεπτά μπορούν να “χαλάσουν” μία υπέροχη βραδιά.

Προχωράμε παρακάτω. Το επόμενο παιχνίδι δεν αφήνει πολυτέλεια σε κανέναν να μείνει στο Σαν Σίρο. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι μία ταχεία ανασυγκρότηση διότι ο πρωταρχικός στόχος που λέγεται πρωτάθλημα επιστρέφει σε τρεις ημέρες και μάλιστα με ντέρμπι από κείνα που έχεις ιερό καθήκον να το πάρεις. Η ομάδα είναι καινούρια, μοντάρεται και σίγουρα έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά της. Για αυτό το λόγο, όπως είπαμε, προχωράμε βήμα – βήμα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button