ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εμφανίσεις που φέρνουν τον κόσμο στο γήπεδο

Το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού στην νέα σεζόν ανήκει στο παρελθόν. Και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία μιας και οι πρωταθλητές, παρά το γεγονός ότι αναγκάστηκαν πολύ νωρίς στην σεζόν να δώσουν ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι στις 25 Ιουλίου φάνηκαν αντάξιοι της εμπιστοσύνης όλων και κατάφεραν να δημιουργήσουν παράλληλα υψηλές προσδοκίες ενόψει της ρεβάνς και της συνέχειας γενικότερα.

Τι σημαίνει αυτό;

Παραδοσιακά, παίκτες, προπονητές, διοίκηση εμφανίζονται, και ορθώς, “προσγειωμένοι” και μετρημένοι. Πρόκειται για μία πολύ σωστή αντιμετώπιση των καταστάσεων, αφού μπροστά υπάρχει μία ολόκληρη χρονιά γεμάτη πρωτάθλημα, Κύπελλα και ευρωπαϊκούς αγώνες.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού πάντα είναι ενθουσιώδης αλλά πάντα, περιμένει να δει κάτι το ξεχωριστό για να επισφραγίσει την παρουσία του στο Καραϊσκάκη. Και όλα αυτά που θέλει να δει ο κόσμος έρχονται μέρα με την μέρα.

Αρχικά, είδε τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού να μιλάει στο τέλος της περσινής σεζόν για μεταγραφές ουσίας που θα ενισχύσουν αποφασιστικά την παρουσία του συλλόγου σε Ελλάδα και Ευρώπη και άλλες κινήσεις σωστές προς αυτή τη κατεύθυνση. Όλα αυτά τα είδε με τις μεταγραφές που έγιναν και μάλιστα έγκαιρα, πριν τον τρίτο προκριματικό, όπως και την απόκτηση ενός προπονητή που δείχνει διατεθημένος να κάνει σωστή και σοβαρή δουλειά.

Τα είδε ο κόσμος. Και επειδή όπως έχουμε ξαναγράψει τα φιλικά μπορεί να μην είναι αρκετά για να διαμορφώσουμε εικόνα, τα είδε στο πρώτο επίσημο που ήταν ικανό να διαμορφώσει… πρόκριση! Σε αγώνα που πρωτοστάτησαν και αρκετές από τις μεταγραφές του Ολυμπιακού. Τόσο ο Οτζίτζα, όσο και ο Καρσελά κατέθεσαν τα διαπιστευτήριά τους. Ο πρώτος μόλις βρήκε τον ρυθμό του ήταν αλάνθαστος και στον δεύτερο απλά δεν μπορείς να του… πάρεις μπάλα. Ο Μπεν ανήκε μεν στον Ολυμπιακό και δόθηκε δανεικός στον Πανιώνιο αλλά οι εμπειρίες που πήρε και η αγωνιστική του εικόνα δίνει την εντύπωση πως οι πρωταθλητές έκαναν μία πολύ σπουδαία “εσωτερική μεταγραφή”. Ο Σιώπης το ίδιο. Όσο για τον Εμενίκε, τι να πούμε. Τρια λεπτά του έφτασαν για να βάλει το πρώτο του επίσημο γκολ με τα ερυθρόλευκα στο ντεμπούτο του! Και έπεται συνέχεια!

Κι εκεί που οι αισιόδοξοι αλλά και η φωνή της λογικής επισημαίνει πως η υπόθεση πρόκριση φαίνεται να καθάρισε, ξαφνικά βλέπεις μία τεράστια δίψα στον κόσμο να περιμένει με ακόμη μεγαλύτερη αδημονία το ματς της Τετάρτης! Και για να δώσει την δική του απάντηση στην… “τρομερή και καυτή” όπως μας την περιέγραφαν (γιατί εμείς δεν την είδαμε) έδρα της Παρτίζαν αλλά και για να δει από κοντά τις ομορφιές της ομάδας.

Τέτοιες εμφανίσεις το δίχως άλλο δεν φέρνουν μόνο χαμόγελα, αλλά φέρνουν και πολύ περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Κόσμο που θα ψάξει να αγοράσει το εισιτήριο διαρκείας για να παρακολουθεί την ομάδα όλη τη σεζόν. Κι ενώ, πάντα, διαβάζαμε στην αρχή αρχή ότι ο κόσμος θα γυρίσει την πλάτη και τώρα τα διαρκείας πλησιάζουν τα 15.000!!!

Ναι… Όλα αυτά από μία ομάδα που… διώχνει τον κόσμο από το γήπεδο!!!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button