ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Έκπτωτος» ο Μπερτομέου

Ξημερώνει νέα εποχή με τον Πρόεδρο κι Εκτελεστικό Διευθυντή της Ευρωλίγκα να μην έχει πλέον τον πρώτο και τελευταίο λόγο, αφού οι ομάδες μπαίνουν στο Δ.Σ. της Διοργάνωσης και θα έχουν λόγο στις αποφάσεις που θα λαμβάνονται.

Ραγδαίες αι ριζικές είναι πλέον οι εξελίξεις που αφορού το… χάρτη της νέας Ευρωλίγκα. Με τον Ολυμπιακό και άλλες δέκα ομάδες να είναι μπροστάρηδες στο όλο εγχείρημα και να δικαιώνονται απόλυτα σε όσα ζητούσαν στη επιστολή τους. Στις εργασίες της πιο κρίσιμης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων που διεξήχθη στη Βαρκελώνη, αποφασίστηκε ότι οι ομάδες μπαίνουν στο Δ.Σ. της διοργάνωσης και θα συμμετέχουν σε όλες τις αποφάσεις που θα λαμβάνονται.

Κάτι το οποίο σημαίνει ότι τελειώνει το «εν λευκώ» του Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έδινε λογαριασμό για τίποτα μιας και αποφάσισε μόνος του για αγωνιστικά και οικονομικά ζητήματα που άπτονται π.χ. του format ή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ή των χορηγικών συμφωνιών.

Το μπλοκ των εφτά ομάδων (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός Μακάμπι, ΤΣΣΚΑ, Αρμάνι, Εφές, Ζαλγκίρις) που συναντήθηκαν στην Αθήνα, ταξίδεψε στη Βαρκελώνη με σκοπό να γίνει το καθοριστικό ραντεβού με τον εκτελεστικό διευθυντή της λίγκας και τους μετόχους και το κατάφερε με τις αποφάσεις να δείχνουν ότι πλέον η διοργάνωση μπαίνει σε μια νέα εποχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο των μετόχων της ECA συναντήθηκε στη Βαρκελώνη. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Απριλίου, τα μέλη – μέτοχοι του Διοικητικού Συμβουλίου της ECA συμφώνησαν στα κάτωθι:

  • Οι έντεκα ομάδες παραμένουν πλήρως αφοσιωμένες στην ενότητά τους ως πυλώνες της συλλογικής ιδιοκτησίας τους και είναι πεπεισμένες πως αυτή ακριβώς η ενότητα είναι που έφερε επιτυχία τα τελευταία είκοσι χρόνια.
  • Οι έντεκα ομάδες παραμένουν αφοσιωμένες στο όραμά τους να κάνουν όλα τα απαραίτητα κοινά βήματα για να συνεχίσουν το χτίσιμο αυτής της επιτυχίας, οδηγώντας τις διοργανώσεις σε νέα ύψη.
  • Η EuroLeague Basketball θα προτείνει μέτρα προκειμένου να ενσωματωθούν περαιτέρω κι οι έντεκα ομάδες στην διοικητική δομή όλων των συλλογικών περιουσιακών στοιχείων, στο προσεχές Συμβούλιο των μετόχων της ECA».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button