ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Από πότε η έκφραση της δυσαρέσκειας είναι πρόκληση;

Σήμερα το απόγευμα όλοι όσοι περνούσαν από τον Πειραιά έγιναν μάρτυρες μίας επίθεσης προς τους συγκεντρωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού όπου πήγαν για να διαμαρτυρηθούν εκεί που θα γινόταν μια ομιλία του υπουργού οικονομικών Τσακαλώτου. Μίας επιθεσης ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ. Χωρίς την παραμικρή πρόκληση. Οι “κακές” γλώσσες θα πουν “δεν είχε δικαίωμα να μιλήσει ο Υπουργός Οικονομικών όπου ήθελε“; Βεβαίως και είχε, όπως το ίδιο δικαίωμα έχει, όχι μόνο ο οπαδός του Ολυμπιακού, αλλά και κάθε Έλληνας πολίτης να εκφράσει την δυσαρέσκειά του και να διαμαρτυρηθεί σε κάθε περίπτωση που νιώθει το άδικο.

Φαίνεται πως αυτό το δικαίωμα δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Ή έστω αν υπάρχει, είναι για λίγους. Επιλεκτικά. Για αυτούς , που με το έτσι θέλω στερείται το δικαίωμα, όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει… χημικό και γκλομπ. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε να γίνεται επίθεση προς συγκεντρωμένο πλήθος με το έτσι θέλω και χωρίς κανένα λόγο. Στην προκειμένη περίπτωση, οι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν μαζευτεί για να εκφράσουν την δυσαρέσκειά κατά μιας κυβέρνησης που κρατά εχθρική στάση στον Ολυμπιακό ειδικά το τελευταίο δίμηνο. Κι όλα αυτά χωρίς καν να προκαλέσουν , εκτός αν θεωρήθηκε πρόκληση η παρουσία τους, για αυτό δέχθηκαν βροχή χημικών και ξυλοδαρμό από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Επιπλέον μμέσα στα επόμενα λεπτά, η σύρραξη εξαπλώθηκε στους κεντρικούς δρόμους και τις πλατείες της γύρω περιοχής εκεί που περνούσαν απλοί πολίτες, άνδρες, γυναίκες, ηλικιωμένοι, παιδιά και ξαφνικά βρέθηκαν δίχως να έχουν επίσης κάνει τίποτα στην μέση μίας αποπνικτικής ατμόσφαιρας. Μία πόλη έγινε μπάχαλο μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ. Σε μία χώρα που το 2018 κανείς δεν μπορεί να νιώθει ασφάλεια αφού δε ξέρει απο που θα του ρθει.

Αυτά έγιναν σήμερα στον Πειραιά, γυρίζοντας την χώρα μας πάρα πολλά χρόνια πίσω. Σε μία κατάσταση που ξεφεύγει από τα ποδοσφαιρικά και θέτει πάρα πολύ σοβαρούς προβληματισμούς με πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις. Και μένουμε να αναρωτιόμαστε ποιος θα ασχοληθεί και με αυτό αλλά για μία ακόμη φορά, ως Ολυμπιακοί αλλά ακόμη περισσότερο σαν απλοί Έλληνες πολίτες, δεν θα πάρουμε απάντηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button