ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκεί που οι άλλοι σταματούν, ο Ολυμπιακός συνέχιζε!

Το καλοκαίρι πέρασε και από σήμερα μπήκαμε επισήμως στο φθινόπωρο. Το επισήμως κρατήστε το μόνο από άποψη “μπήκε ο Σεπτέμβριος” αφου αν ήδη έχετε βγει έξω, σίγουρα κάτι θα… έσταξε από την ζέστη! Στο προκείμενο!

Οι μεταγραφές ολοκληρώθηκαν. Όταν λέμε ολοκληρώθηκαν εννοούμε με καταβολή χρηματικού ποσού από τη μια ομάδα στην άλλη και άμεση απόκτηση του παίκτη. Διότι υπάρχουν και οι ελεύθεροι που μπορούν για ένα χρονικό διάστημα να προστεθούν στο ροστερ. Και εφόσον οι… αγοραστές μεταγραφές ολοκληρώθηκαν μπορούμε να κάνουμε έναν απολογισμό, πριν τον μεγάλο απολογισμό που θα γίνει στο χορτάρι και το ταμειο γίνει τον Μάιο.

Αρχικά είχαμε ξαναγράψει πως μέλημα του Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν να “ξηλώσει” ομάδα και νοοτροπία. Ξεκινά με από αυτό, κάτι το οποίο έγινε στο 100%. Παίκτες που δεν αντιλήφθηκαν που ήρθαν να παίξουν αποχώρησαν φέρνοντας μάλιστα και διόλου ευκαταφρόνητα πόσα στον σύλλογο. Κι αντικαταστάθηκαν από άλλους, ταλαντούχους, μερικοί εκ των οποίων είναι και ισχυρές προσωπικότητες που μπορούν να επιβάλλουν… νοοτροπία και να περάσουν τα “γουστάρω” τους. Το είδαμε -το έχουμε επίσης ξαναγράψει- σε κάθε γκολ που βάζει ο Ολυμπιακός. Στα πρόσωπα και στον πανηγυρισμό. Στον αγώνα η μπάλα δεν περνάει δίπλα τους και απλά να κοιτάζουν. Παιζουν με παθος, βγαζουν θέληση, δείχνουν χαρακτήρα. Πράγματα που διαμορφώνουν νικητές και πρωταθλητές.

Στο γενικό “λοιπον”, λίγο πριν ο λόγος περάσει στον μεγαλύτερο κριτή που δεν είναι άλλος από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Ο Ολυμπιακός δεν νοιάστηκε λεπτό αν κέρδισε ή όχι τις εντυπώσεις στις καλοκαιρινές μεταγραφές. Ποσώς που τον ενδιέφερε έναντι τον άλλων. Αυτό που τον απασχόλησε ήταν να έρθουν οι κατάλληλοι παίκτες στις κατάλληλες θέσεις. Σιγά σιγά όλο το καλοκαίρι και στο τέλος τα συμπληρώματα. Βγήκαν θέματα με την Μπέρνλι, αμεσως μεταγραφές που θα πλαισιώσουν το σύνολο. Όπως επρεπε. Και το βασικότερο όλων, να το πούμε! Χωρίς Champions League στο καλεντάρι. Πολλοί πίστεψαν ότι λόγω απουσίας από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, οι ερυθρόλευκοι θα ήταν φειδωλοί στις κινήσεις τους. Αμ δε… Λες και ο οικονομικά πιο ευρωστος και πιο τακτοποιημένος Σύλλογος της χώρας δεν θα μπορούσε να κάνει αυτά που έπρεπε και χωρίς το Champions League. Εξάλλου στόχος είναι το αγαπημένο μας πρωτάθλημα και από κει και πέρα όλα τα υπόλοιπα όπως έχει ξεκαθαριστεί.

Και για να τα λεμε και όλα με το όνομα τους, εκεί που οι άλλοι ελληνικοί σύλλογοι, επισης με ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, είχαν θέματα, ενισχύθηκαν από λίγο έως καθόλου. Ο Ολυμπιακός είδε τι χρειαζόταν και το έφερε στο λιμάνι.

Τέλος, επειδή δεν θα ήθελα προτου δούμε να μιλήσουμε ξέχωρα για την κάθε μεταγραφή (κλασσικα ας υπάρξει ένας λιγότερος “ειδικος” που δεν θα βγάλει… συμπεράσματα πριν δει κι ούτε θα κάψει στην πυρά ένα παίκτη με την πρώτη… στραβοκλωτσιά!!!!) ας μείνουμε σε αυτό. Η συντριπτική πλειονότητα από τις μεταγραφές του Ολυμπιακού φέτος χαρακτηρίζονται ως “έξυπνες” μπόμπες! Καλυτερα να υπάρχει το αποδεδειγμενα “εξυπνες” μπροστά απο το μπόμπες γιατι έχουμε δει και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο να σκανε κάτι μπόμπες… τζουφιες! Καλυτερα η έξυπνη μπόμπα πάρα το ρισκο! Άλλωστε η “εξυπνη” συνεπάγεται και ποιότητα.

Κοντολογίς, ο Ολυμπιακός ότι έπρεπε να κάνει φέτος το έκανε. Προπονητή από νωρίς, “ξήλωμα” περσινης ομαδας, αλλαγή νοοτροπία, παικτες νέους και εξειδικευμένους, δουλειά από το πρωτο λεπτό, προσήλωση στους στόχους, χαμηλούς τόνους και επιτυχία στο πρώτο στόχο της σεζόν που ήταν η είσοδος στους ομίλους του Europa League.

Είμαστε έτοιμοι! Ξεκινάμε!!!!!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button