ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΧΑΝΤΜΠΟΛ

Έγιναν πολλά, αλλά τίποτα συγκεκριμένο

Ένα ονειρεμένο και ερυθρόλευκο Σαββατοκύριακο έφτασε στο τέλος του, με τις ομάδες χάντμπολ και μπάσκετ του Ολυμπιακού να κάνουν δύο τεράστια βήματα για την κατάκτηση των πρωταθλημάτων τους αντίστοιχα.

Τι έγινε; Ας θυμηθούμε αναλυτικά. Δύο… break dances στο ΟΑΚΑ. Σε χάντμπολ και κλειστό μπάσκετ. Εκεί όπου τα παλληκάρια του Ζαραβίνα “λύγισαν” ΑΕΚ και διαιτησία και νίκησαν 21-22 για να φέρουν την σειρά στο πέμπτο και τελευταίο τελικό που θα γίνει στου Ρέντη. Στο δε κλειστό του ΟΑΚΑ, οι “ξοφλημένοι”, όπως τους έλεγαν μερικοί, ξεμπρόστιασαν την διαιτησία πρώτα από όλα και ύστερα τον Παναθηναϊκό – και ναι, λέμε πρώτα τη διαιτησία γιατί 5 φάουλ σε 18 δευτερόλεπτα δεν παίζει να το χουμε ξαναδει, όπως και άλλα “ωραία” – για να πάρουν το πλεονέκτημα και να φέρουν την σειρά στο ΣΕΦ προηγούμενοι 1-0.

Τι γίνεται τώρα; Πριν την Πέμπτη είναι η Τετάρτη. Προσγείωση στο έδαφος και για αυτό είμαστε βέβαιοι. Το είδαμε από τους παίκτες και των δύο τμημάτων. Τα πόδια στην γη, καμία διάθεση για πανηγυρισμούς, εκτός από μερικά χαμόγελα, τα οποία είναι ανθρώπινα και φυσικά. ΟΚ τι να έκαναν; Να έκλαιγαν δηλαδή; Παρά την μεγαλειώδη υποδοχή στου Ρέντη για το χάντμπολ, οι παίκτες πλην ενός χαμόγελου παρέμεναν ανέκφραστοι με σκυμμένα τα κεφάλια και όρεξη για δουλειά. Για την Τετάρτη…

Η ομάδα μπάσκετ έδωσε την γενική εντύπωση πως δεν έκανε τίποτα. Στην πραγματικότητα έκανε ίσως ένα από τα πιο αποφασιστικά βήματα για την σειρά, αλλά μέχρι εκεί. Δεχόμαστε το ότι δεν έγινε τίποτα γιατί με όλα όσα… είδαμε και… ακούσαμε στο ΟΑΚΑ, η σειρά μπορεί πολύ εύκολα – και το ξέρουμε – να ξαναρθεί στα ίσα της. Αυτό δεν πρέπει να γίνει και αποδείχθηκε πως ο Ολυμπιακός όταν είναι αυτός που πρέπει νικάει και τους… οκτώ.

Με αυτοσυγκέντρωση και ψυχραιμία μαζί με προσήλωση στους στόχους, ξεκινάει αυτή η νέα εβδομάδα. Και φυσικά, μια βδομάδα που περιλαμβάνει και το πόλο, αφού ο Θρύλος ρίχνεται στην μάχη της Γένοβα και όλοι ξέρουμε τι μπορεί να κάνει για το Final 8, αρχής γενομένης την Παρασκευή κόντρα στην Σπαντάου.

Καλή και ερυθρόλευκη βδομάδα να έχουμε. Από σήμερα μέχρι την Κυριακή!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button