ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έφεση που στρέφεται κατά της αλητείας

Μετά την έφεση του Ολυμπιακού, ίσως έχουμε την επόμενη εκδίκαση μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Στο Λιμάνι πάντως κάνουν λόγο για απόφαση – σκάνδαλο και θα σταθούν ανάμεσα στα άλλα σε τέσσερα σημεία στην έφεσή τους:

1. Ο διαιτητής είναι και παραμένει βάση ΚΑΠ ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα και ικανός να κρίνει το εάν οι συνθήκες ή όχι επιτρέπουν την συνέχιση ενός αγώνα. Το δε μέγιστο της αναμονής δεν είναι υποχρεωμένος να το τηρήσει.

2. Είναι μία απόφαση – κρίση που ουσιαστικά πλήττει το ανέλεγκτο του διαιτητή και είναι σαν να περνάει το μήνυμα ότι οι ρέφερι δεν είναι ικανοί να καθορίσουν το πότε θα διακόπτεται ένα ματς. Είναι επίσης ένα θέμα ότι αφορά και διεθνή διαιτητή και δη Γερμανό.

3. Παρά τις ασάφειες και ατέλειες που παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Μάρκου ότι έχει το πειθαρχικό δίκαιο (σ.σ. κάτι που γίνεται κάθε χρόνο με τους δικαστές που έχουν τέτοια… παράπονα, ενώ από πέρυσι ο κανονισμός περί διακοπής έχει τροποποιηθεί), στον Ολυμπιακό επιμένουν ότι ο κανονισμός έχει σαφήνεια σε αυτό το σκέλος είναι υπέρ του διαιτητή και της απόφασής του να διακόψει ένα ματς ακόμα και δύο λεπτά μετά την λήψη μίας απόφασης προσωρινής διακοπής.

4. Πρόκειται για μία απόφαση του δικαστή Χριστόφορου Μάρκου που μπορεί να περάσει ένα… μήνυμα επιβράβευσης προς τους οπαδούς για την εισβολή τους και τα επεισόδια που έκαναν και ενώ είχε προηγηθεί η επίθεση στον πάγκο του Ολυμπιακού. Μπορεί να δημιουργήσει ένα σχετικό δεδικασμένο σε τέτοιες περιπτώσεις να πυροδοτήσει ανάλογες καταστάσεις σε ντέρμπι. Σε ένα χρονικό σημείο που οι UEFA / FIFA ζητούν αυστηρότητα για φαινόμενα βίας δεν περνάει το σχετικό μήνυμα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close