ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δωρεάν μαθήματα φυσικής και πιθανοτήτων από το Redaroume.gr

teixos

Το… γλέντι συνεχίζεται! Και έπεται και συνέχεια, εκτός αν σήμερα σφυριχθεί κανένα… ανάποδο πλάγιο στο Παναθηναϊκός – Ξάνθη!

Χθες κάποιοι έσπευσαν να μετατρέψουν τις φάσεις του αγώνα σε μαθήματα πιθανοτήτων και κουμπώσουν ότι ο Ανσαριφάρντ στην φάση που κόπηκε εσφαλμένα από τον διαιτητή θα έκανε το 1-0 και λίγο μετά ήρθε το 0-1.

Εφόσον λοιπόν κάποιοι αγαπούν τόσο πολύ το ωραίο και ενδιαφέρον μάθημα των πιθανοτήτων, ας τους δείξουμε λίγο τον νόμο της βαρύτητας και κάποιες άλλες θεμελιώδεις αρχές της φυσικής. Ας παίξουμε και εμείς το παιχνίδι με τις… μεζούρες και τα υψόμετρα! Πάμε στο πρόβλημα:

Έστω ότι 1-0 με το γκολ του Ανσαριφάρντ. Ο Μποτία ισοφαρίζει και κάνει το 1-1. Έστω ότι τα δύο δοκάρια παραμένουν δοκάρια και όχι γκολ (κι αυτά μπορούσαν να μπουν!), τι συμβαίνει σε μία φάση σαν την παρακάτω;

teixos

  1. Το στιγμιότυπο που χορτάσαμε χθες από… πολλούς που έβγαλαν τις μεζούρες και μετρούσαν! Πάμε να δούμε τι γίνεται όμως παρακάτω και σε αυτά που δεν έδειξε κανείς.

teixos

2. Αναλύοντας την απόσταση. Η κόκκινη διαγώνια γραμμή που είναι η παράταξη του τείχους είναι ίδια σε μήκος με την πορτοκαλί. Η δεύτερη είναι η απόσταση από τον νοητό κύκλο της συνδρομητικής μέχρι εκεί που είχε τοποθετηθεί αρχικά το τείχος. Βγάλτε τώρα τα… μιλιμετρέ και ξεκινήστε μετρήσεις!

Η παράταξη του τείχους αλλάζει και έχει εντελώς “φάτσα” τον Μιλιβόγεβιτς. Η απόσταση πάει… περίπατο κι αυτό φαίνεται μέχρι και από τις διαφημιστικές πινακίδες!

teixos

3. Η μπάλα διαγράφει μία απίστευτη τροχιά και καταλήγει στα δίχτυα του Πανιωνίου. Το τείχος πήδηξε νωρίτερα, πριν η μπάλα φτάσει στο ύψος του, αλλά την ώρα που αυτό συνέβη οι παίκτες κατέβαιναν!

Δίδαγμα: Σύμφωνα με τους νόμους των πιθανοτήτων, της βαρύτητας, της φυσικής, των καλλιτεχνικών και του… σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, η εκτέλεση του “Μίλι” θα κατέληγε και πάλι στα δίχτυα.

Συμπέρασμα:

Άρα ο Ολυμπιακός (και δε βάζουμε το “αν έμπαιναν τα δοκάρια”) θα νικούσε τον Πανιώνιο με 1-2. Ικανοποιημένοι;

Αλλά ναι. Ξεχάσαμε! Το ποδόσφαιρο δεν παίζεται με “αν”. Ειδικά αν αφορούν τον Ολυμπιακό!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button