ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΧωρίς κατηγορία

Δεν υπάρχει απολύτως κανένα στοιχείο!

Καταρρίφθηκε το κατηγορητήριο εις βάρος του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά η κ. Σπανού εμμένει στην εισήγησή της…

Η ακροαματική διαδικασία στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ επιβεβαίωσε το προφανές. Το κατηγορητήριο που οδήγησε στην ακροαματική διαδικασία είναι έωλο. Τίποτα απολύτως δεν στοιχειοθετήθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Κανένα στοιχείο δεν υπάρχει, ούτε προέκυψε. Αλλά η ερευνήτρια και εισηγήτρια της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, η κ. Σπανού, επέμεινε στην εισήγησή της.

Ό,τι στοιχείο κι αν έλαβε εκείνη υπόψη για να κάνει την εισήγησή της, δεν τεκμηριώνεται με κανέναν τρόπο. Η δική της, όμως, στάση παραμένει αδιάλλακτη. Ακόμα και αν η ίδια παραδέχθηκε πώς οι καταθέσεις άλλαξαν και πώς τα στοιχεία δεν είναι επαρκή ούτε για πιθανολόγηση.

Τόσο το CAS όσο και η UEFA έχουν κρίνει τα στοιχεία ανεπαρκή. Αλλά μάλλον εκεί δεν ξέρουν καλά τη δουλειά τους! Την ξέρει καλύτερα η ερευνήτρια και εισηγήτρια της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ!

Το νομικό επιτελείο του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη, οι δικηγόροι Βασίλης Δημακόπουλος, Εύα Παναγιώτου και Ιωάννης Χατζησαββάογλου ανέδειξαν πώς το κατηγορητήριο δεν έχει καμιά απολύτως βάση. Μια ιστορία που έχει βασιστεί σε δημοσιεύματα και σε εκτιμήσεις-απόψεις ανθρώπων.

Η κ. Σπανού μεταξύ άλλων παραδέχθηκε πώς «ο βαθμός απόδειξης που απαιτείται είναι η σφοδρή πιθανολόγηση, κάτι παραπάνω από απλή πιθανολόγηση και κάτι λιγότερο από απόδειξη πέραν πάσης αμφιβολίας». Ποια πιθανολόγηση όμως;

Όλοι αυτοί που κατέθεσαν τί είπαν; Τίποτα που να δείχνει πώς υπάρχει θέμα. Καταθέσεις γεμάτες εικασίες και εκτιμήσεις, αλλά όχι ντοκουμέντα, στοιχεία, τίποτα! Παρόλα αυτά, η εισηγήτρια της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ δεν άλλαξε στάση και εμμένει στην εισήγησή της για υποβιβασμό του Ολυμπιακού, του Ατρομήτου και την τιμωρία 15 φυσικών προσώπων μεταξύ των οποίων και ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Αυτό που προκαλεί, πάντως, ερωτηματικά είναι πώς για την UEFA δεν υπάρχει ούτε καν πιθανολόγηση, το αποδειχτικό υλικό έχει απορριφθεί, αλλά για την εισηγήτρια της Επιτροπής Δεοντολογίας υπάρχει!

Όπως εξήγησε και η κ. Παναγιώτου, ο επικεφαλής του πειθαρχικού ελέγχου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είχε αναφέρει πώς κανένα στοιχείο δεν προσκομίστηκε και δεν μπορούσε να γίνει δεκτό στην έρευνα της UEFA, η οποία έχει αποφανθεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Αλλά για την κ. Σπανού υπάρχει σφοδρή πιθανολόγηση.

Η ουσία είναι πώς έως τώρα στην ακροαματική διαδικασία, η οποία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, δεν υπάρχει ούτε μια κατάθεση μάρτυρα που να δείχνει την πιθανολόγηση για το κατηγορητήριο βάσει του οποίου εκδικάζεται αυτή η υπόθεση. Σοβαρές αμφιβολίες υπάρχουν ακόμα και για την υπόθεση, αλλά αυτή εκδικάστηκε…

Είναι πλέον φανερό με ενδεικτικό τρόπο πώς αυτό που επιδιώκει σφόδρα η «εξυγίανση» είναι να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Τόσο καιρό είχε στηθεί ένα επικοινωνιακό «σόου», αλλά όταν ήρθε η ώρα των καταθέσεων των μαρτύρων, όλοι δεν ήξεραν, δεν θυμούνταν, δεν γνώρισαν.

Αλλά είχαν θεωρίες και αυτές αποτέλεσαν τη βάση του υλικού για να κάνει την εν λόγω εισήγηση η κ. Σπανού. Πλέον, μετά και την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, το λόγο έχει η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Εκείνη καλείται πλέον να μελετήσει καλά όσα ακούστηκαν και ειπώθηκαν, ώστε να βγάλει την ετυμηγορία της…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button