ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δεν μπορεί να μην συνεχιστεί…

Από χθες το βράδυ έχουν γίνει πολλά. Αλλά σήμερα έχει σημασία η επόμενη ημέρα. Δηλαδή τί θα γίνει από εδώ και πέρα! Καθώς το ντέρμπι διεκόπη στο 50′. Όμως με βάσει το φύλλο αγώνα και την έκθεση του γιατρού ένα είναι σίγουρο… Δεν μπορεί να μην συνεχιστεί…

Εξάλλου, ο Ολυμπιακός ξεκαθάρισε τα πράγματα, σχολιάζοντας αρκετά για όσα έγιναν χθες. Ωστόσο πρέπει να μπούμε στη διαδικασία της εξέλιξης της υπόθεσης. Αν και η θέση των «ερυθρόλευκων» είναι πώς κακώς δεν συνεχίστηκε το ματς. Επιπλέον, οι «πράσινοι» είναι ξεκάθαρο πώς ήθελαν να πάρουν το ματς στα χαρτιά. Βέβαια όλοι περιμένουν τις αποφάσεις των αρμόδιων δικαστικών οργάνων. Όμως με βάση τα στοιχεία, θα είναι σκάνδαλο αν δεν αποφασιστεί η συνέχεια του ματς.

Το ντέρμπι στα αρμόδια όργανα!

Άρα όλα θα κριθούν στα αρμόδια, πειθαρχικά όργανα. Βέβαια, εκεί θα μετρήσουν δύο έγγραφα. Καταρχάς το φύλλο αγώνα και μετά η έκθεση του γιατρού. Όμως ούτε στο φύλλο αγώνα, ούτε στην έκθεση του γιατρού δεν υπάρχει αναφορά για υπαιτιότητα του Ολυμπιακού για τη διακοπή του ματς. Επομένως δεν μπορεί να μην πάρουν απόφαση για τη συνέχεια του ματς από το 50ό λεπτό. Κάτι άλλο θα είναι σκάνδαλο. Μιας και σε κανένα από τα δύο βασικά έγγραφα του αγώνα δεν υπάρχει αναφορά πώς για τη διακοπή έχει ευθύνη ο Ολυμπιακός! Επίσης, βάσει των κανονισμών, αν οι «ερυθρόλευκοι» τιμωρηθούν με ποινή της έδρας, τότε θα την εκτίσουν μετά την τελεσίδικη απόφαση, δηλαδή από την Εφέσεων. Δεν μπορεί να μην συνεχιστεί…

Το φύλλο αγώνα του Μαρέσκα

Ειδικότερα, στο φύλλο αγώνα ο Μαρέσκα έχει σημειώσει, μεταξύ άλλων, πώς: «Στο λεπτό 49 του δευτέρου ημιχρόνου αφού ο Ολυμπιακός είχε σκοράρει, διέκοψα προσωρινά τον αγώνα, λόγω καπνογόνων που είχαν ανάψει από οπαδούς του Ολυμπιακού. Ενώ διακόπηκε ο αγώνας, έπεσαν κροτίδες από οπαδούς του Ολυμπιακού. Έχω δει ότι ένας παίκτης του Παναθηναϊκού (Ν. 3 Πέρεθ Λόπες Χουάν Κάρλος – Χουάνκαρ), που βρίσκονταν έξω από το γήπεδο, στην περιοχή προθέρμανσης ήταν πεσμένος στο έδαφος μετά τον θόρυβο των κροτίδων.

Μετά από περίπου πέντε λεπτά εξέτασης, του παραπάνω ποδοσφαιριστή, οι γιατροί αποφάσισαν να τον στείλουν στο ιατρείο και όλοι οι παίκτες και οι υπεύθυνοι της ομάδας του Παναθηναϊκού αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τον αγωνιστικό χώρο και α επιστρέψουν στα αποδυτήρια. Μετά από αυτό σφύριξα δύο φορές διακόπτοντας προσωρινά τον αγώνα, επιστρέφοντας στα αποδυτήρια. Λίγα λεπτά μετά την επιστροφή στα αποδυτήρια μίλησα με τον γιατρό του αγώνα και μου είπε ότι ο παίκτης ν. 3 του Παναθηναϊκού από τον θόρυβοι της κροτίδας είχε προσωρινή απώλεια ακοής στο αριστερό του αυτί.

Στα επόμενα 60 λεπτά, ο γιατρός του αγώνα επισκέφτηκε ξανά τον παίκτη ν.3 και μου είπε ότι είχε βελτιωθεί η κατάστασή του, αλλά και πάλι δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος σύμφωνα με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Ο γιατρός του αγώνα δεν μπόρεσε να αποφασίσει αν το ν. 3 του Παναθηναϊκού ήταν ικανός ή όχι να αγωνιστεί, με τα ιατροτεχνολογικά μέσα που είχε στο γήπεδο».

Η έκθεση του γιατρού

Επιπρόσθετα, ο γιατρός του ματς Χρήστος Γώγος τόνισε πώς με τα ιατροτεχνολογικά μέσα που είχε, δεν μπορούσε να κρίνει ούτε τις ζαλάδες του παίκτη, ούτε το πρόβλημα με την ακοή. Ωστόσο ξεκαθάρισε πώς ιατρικά η εικόνα του Χουάνκαρ όσο περνούσε η ώρα βελτιώνονταν. Ακόμα ο γιατρός ξεκαθάρισε πώς δεν έφερε κάποιο εξωτερικό τραύμα. Εξάλλου, αν και ο Χουάνκαρ έλεγε πώς είχε ζάλη, ο κ. Γώγος σχολίασε πώς δεν είχε διάσειση ο ποδοσφαιριστής.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button