ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χρύσος και… ακόμη πιο χρυσός Θρύλος

14725437_10154667966049874_779199991_o

Ήταν όλοι εκεί για να τιμήσουν τον μεγάλο Νικήτα Γαβαλά και φυσικά για τον Ολυμπιακό, ο οποίος, όπως τόνισε και ο Γιώργος Γαβαλάς, συγγραφέας του βιβλίου “Χρυσός Θρύλος” να είναι πάντα καλά και να δίνει σε όλους αφορμή να γράφουν για τα λαμπρά κατορθώματα του.

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Vammos του γηπέδου “Γ. Καραϊσκάκης” η λαμπρή παρουσίαση του βιβλίου “Χρυσός Θρύλος” των Γιώργου και Νίκου Γαβαλά. Ένα βιβλίο το οποίο περιγράφει με έναν μαγικό τρόπο, περιεκτικό αλλά πλήρη, τις μεγάλες στιγμές του Ολυμπιακού στην 91χρονη ζωή του.

Την παρουσίαση έκαναν ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και από τους θρυλικούς τερματοφύλακες της ομάδας, κ. Σάββας Θεοδωρίδης, ο μεγάλος αρχηγός Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο Δήμαρχος Πειραιά που έχει υπηρετήσει πιστά τον Ολυμπιακό από πολλές θέσεις επι σειρά ετών, κ. Γιάννης Μώραλης και φυσικά οι συγγραφείς Γιώργος και Νίκος Γαβαλάς.

Στην εκδήλωση παρεβρέθησαν άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα στον Ολυμπιακό, πρόσφεραν, προσφέρουν και θα εξακολουθήσουν να προσφέρουν και πολλοί άλλοι εκλεκτοί καλεσμένοι. Σύσσωμοι οι Βετεράνοι της ομάδας έδωσαν βροντερό “παρών” μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος κ. Γιώργος Δαρίβας, ο Ηλίας Υφαντής, ο Κώστας Πολυχρονίου, ο Παναγιώτης Κελεσίδης, ο Γιάννης Γκαϊντατζής, ο Θανάσης Αγγελής, ο Πέτρος Καραβίτης, ο Ανδρέας Μπονόβας, ο Χρήστος Καλτσάς, ο Νίκος Βαμβακούλας, ο Τάκης Λεμονής, ο Ανδρέας Νινιάδης και πολλοί άλλοι. Επίσης από τα τμήματα υποδομής οι προπονητές και επίσης παλαίμαχοι άσσοι Γιώργος Αμανατίδης, Τάσος Πάντος, Δημήτρης Μαυρογεννίδης και Σωκράτης Κοψαχείλης.

Το “παρών” έδωσε στην εκδήλωση και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, κ. Μιχάλης Κουντούρης ενώ την πρώτη ομάδα εκπροσώπησαν ο Αλμπέρτο Μποτία και ο Παναγιώτης Ρέτσος.

Την παρουσίαση συντόνισε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Κώστας Καραπαπάς, που με μεγάλη συγκίνηση παρουσίασε τους ομιλητές ξεκινώντας από τον αντιπρόεδρο κ. Θεοδωρίδη. Ο θρυλικός γκολκίπερ της ομάδας, επίσης συγκινημένος, συνεχάρη την οικογένεια Γαβαλά για την δουλειά τους και υπογράμμισε πως μέσα σε αυτό το βιβλίο βρίσκεται όλη η Ιστορία του Ολυμπιακού. Παράλληλα εξέφρασε την σιγουριά του πως ο Ολυμπιακός φέτος θα γράψει ακόμη μία χρυσή σελίδα και αυτό θα γίνει αν παρουσιάζεται κάθε φορά σοβαρός. Κλείνοντας αναφέρθηκε στους φιλάθλους που πάντα βρίσκονται στο πλευρό της ομάδας και τόνισε πως το Καραϊσκάκη είναι και πρέπει να παραμείνει “Μοναστήρι” προφανώς για να αποφευχθούν οι τιμωρίες, αφού έτσι ο κόσμος δεν θα μπορεί να βρεθεί δίπλα στον Ολυμπιακό.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο μεγάλος αρχηγός Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς που με τη σειρά του έδωσε συγχαρητήρια στους συγγραφείς και παραδέχθηκε πως ξεφυλλίζοντας το βιβλίο συγκινήθηκε, καθώς του ήρθαν πολλές αναμνήσεις μαζεμένες. “Η ιστορία του Ολυμπιακού μεγαλώνει μέρα με την ημέρα” τόνισε ο Τζόλε και αναφέρθηκε στους ανθρώπους τους οποίους είχε την τιμή να γνωρίσει και να συνεργαστεί.

Τέλος, ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης αναφέρθηκε στην σημασία του βιβλίου τόσο για την ομάδα όσο και για τον Πειραιά, αφού οτιδήποτε αφορά τον Ολυμπιακό είναι συνυφασμένο με την ομορφότερη πόλη της Ελλάδας. Ο ίδιος μίλησε με ιδιαίτερη αγάπη για τον Νικήτα Γαβαλά τον οποίο είχε γνωρίσει και εμφανίστηκε σίγουρος πως ο Γιώργος και ο Νίκος θα συνεχίσουν το έργο του με τον ίδιο σεβασμό και την ίδια αγάπη όπως έπραξε και εκείνος.

Την παρουσίαση ολοκλήρωσαν οι συγγραφείς, με τον Γιώργο Γαβαλά να αναφέρει πως είναι πολύ μεγάλη τιμή για αυτόν να παραδίδει στους φιλάθλους του Ολυμπιακού την 3η έκδοση του “Χρυσού Θρύλου” και το αφιέρωσε στον Νικήτα Γαβαλά με πολύ αγάπη. Παράλληλα είπε δύο λόγια σχετικά με το βιβλίο το οποίο ξεκινάει από την Ίδρυση του Ολυμπιακού, από το πρώτο φιλικό της ομάδας με το πλήρωμα του αντιτορπιλικού “Ζαν Ντ’ Αρκ”, την θρυλική τριπλέτα Ράγκου, Βάζου, Συμεωνίδη, περνάει από “του Μπούκοβι την ομαδάρα που λένε Ολυμπιακάρα”, την ομάδα του θρυλικού Νίκου Γουλανδρή, του Σταύρου Νταϊφά, του Σωκράτη Κόκκαλη με τα 7+5 πρωταθλήματα και καταλήγει στο σήμερα, όπου ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει έξι πρωταθλήματα σε ισάριθμα έτη Προεδρίας του Βαγγέλη Μαρινάκη! Κλείνοντας ευχήθηκε το βιβλίο να φτάσει στα χέρια κυρίως των νέων φιλάθλων του Ολυμπιακού για να νιώσουν, μαθαίνοντας την ιστορία της ομάδας, ακόμη πιο περήφανοι για αυτήν.

Την λαμπρή παρουσίαση έκλεισε ο Νίκος Γαβαλάς. Ιδιαίτερα συγκινημένος τόνισε πως αυτή είναι μία σημαντική μέρα τόσο για την οικογένειά του όσο και για την οικογένεια του Ολυμπιακού, δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση πως θα είναι εκεί και στα επόμενα χρόνια που θα έρθουν, καταγράφοντας τους τίτλους και όλες τις διακρίσεις της ομάδας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button