ΔΙΑΦΟΡΑΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

«Ασημένιοι» στην Ευρώπη Παπαθανασίου- Τσότρας

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι αθλητές του Ολυμπιακού στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κατηγορίας Star, που διεξήχθη στην Ιταλία.

 

Μια ακόμα σημαντική επιτυχία πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους οι αθλητές του Ολυμπιακού, Αιμίλιος Παπαπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας οι οποίοι κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κατηγορίας Star που διεξήχθη στο Σαν Ρέμο της Ιταλίας.

Οι δύο αθλητές του τμήματος ιστιοπλοΐας του Ολυμπιακού έλαβαν μέρος στην κορυφαία διοργάνωση στην οποία μετείχαν 56 σκάφη από 18 χώρες, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση μετά από 6 ιστιοδρομίες. Πρόκειται για μια σπουδαία διάκριση, στην πιο δυνατή και ανταγωνιστική κατηγορία αγώνων στην οποία αγωνίστηκαν οι κορυφαίοι αθλητές, Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές.

 

Παπαθανασίου: «Δεν σταματάμε εδώ!»

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Αιμιίλιος Παπαθανασίου μετά την νέα σπουδαία του επιτυχία, δίνοντας το έναυσμα για πολλές ακόμη στο μέλλον:

«Είμαι πάρα πολύ ευτυχής που έχω φτάσει στα 5 παγκόσμια και 8 ευρωπαϊκά μεττάλια. Δεν σταματάμε εδώ όμως και προχωράμε. Στόχος του χρόνου είναι και το παγκόσμιο και το πανευρωπαϊκό. Για εμένα είναι πάρα πολύ σημαντικό να βρίσκομαι στον πρωταθλητισμό και σε τροχιά μεταλλίων. Δεν έχει σημασία μια πρόσκαιρη επιτυχία, αλλά να επαναλαμβάνεις τις διακρίσεις και να κατακτάς μετάλλια σε βάθος χρόνου. Το γεγονός αυτό αποτελεί για εμένα μια ακόμη επιβεβαίωση ότι παραμένω στις υψηλές θέσεις της παγκόσμιας Ιστιοπλοΐας. Το μετάλλιο αυτό το αφιερώνων στον πρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, στο Δ.Σ. και σε όσους εργάζονται εκεί γιατί φέτος έκαναν μεγάλη προσπάθεια με πολλά μετάλλια. Επίσης το αφιερώνω όπως πάντα στον κόσμο του Ολυμπιακού, που πάντα τον αγαπώ και μας συνδέουν σχέσης αγάπης. Αυτός ο υπέροχος κόσμος του Ολυμπιακού με παροτρύνει με τα μηνύματά του, είναι κοντά μου και του αφιερώνω αυτή την επιτυχία».

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button