ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η απορία Μπαλτάκου για Κλάτενμπεργκ και η κόντρα με τον Μαρινάκη

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, μίλησε στο Metropolis 95.5  και αναφέρθηκε σε θέματα της επικαιρότητας αλλά και “απάντησε” στον Βαγγέλη Μαρινάκη που ζήτησε γραφείο στην ΕΠΟ .

 

Αναλυτικά:

«Ευτυχώς αυτή την στιγμή δεν έχω συμπτώματα, πιστεύω ότι είμαι εντάξει. Αναρωτιέμαι, γιατί γίνεται τόση φασαρία για τον Κλάτενμπεργκ; Δεν βγάζει νόημα αυτό. Η Ελλάδα είναι σε επιτροπεία, πρέπει να έχει ξένο αρχιδιαιτητή. Γιατί πρέπει να έχει έναν συγκεκριμένο; Δεν κατανοώ την μανία για τον Κλάτενμπεργκ. Για όσες ερωτήσεις γίνονται, να ρωτήσετε τον Μαρινάκη. Τι το ιδιαίτερο έχει ο κ. Κλάτενμπεργκ;

Εκπροσωπώ ένα θεσμό, την ΕΠΟ, που ελέγχει το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η Λίγκα είναι ένα υποσύνολο αυτού του συνόλου. Το λέω και το εννοώ. Δεν έχει σημασία ποιες ομάδες παίζουν. Μέσα στο καταστατικό της ΕΠΟ αναφέρεται ότι είναι η αρμόδια για το ποδόσφαιρο. Όποιος αντιταχθεί και πάει κοντρα στο καταστατικο, θα πιει το πικρό ποτήρι της ήττας.

Δεν λέω ότι είναι προσωπική ήττα κάποιου. Είναι θεσμικό θέμα. Η λίγκα θέλει να πάρει τον Κλάτενμπεργκ ως σύμβουλο. Δεν μας πέφτει λόγος. Εάν η Λίγκα όμως προσπαθήσει να δώσει αρμοδιότητες αντίθετες με το καταστατικό της ΕΠΟ, αυτό δεν θα γίνει. Δεν θα μπορεί ομως ο Κλάντεμπεργκ να είναι και εκπαιδευτής διαιτησίας. Είναι αντίθετο με το καταστατικό

Ο κ. Μαρινάκης για να έχει γραφείο στην ΕΠΟ θα πρέπει να υπάρξει αντίστοιχος χώρος. Αυτή την στιγμή δεν έχει γραφείο ο αναπληρωτής πρόεδρος και ο πρώτος αντιπρόεδρος. Πρέπει να υπάρξει επίσημο αίτημα. Όταν θα έρθει το αίτημα, επίσημο, τότε θα υπάρξει επίσημη απάντηση. Δεν απαντώ στον κ. Μαρινάκη, όμως λέω ότι για λόγους καθαρά γεωμετρικούς δεν έχει ξεχωριστό γραφείο ούτε ο αναπληρωτής πρόεδρος, ούτε ο πρώτος αντιπρόεδρος. Υπάρχει ένα γενικό γραφείο όπου μπορούν να καθίσουν οι αρμόδιοι. Εκεί είναι ευπρόσδεκτος. Ο πρόεδρος της Λίγκας είναι αντιπρόεδρος Β στην ΕΠΟ. Δεν υπάρχει χώρος για να έχει ξεχωριστό γραφείο, ούτε εκείνος ούτε οι άλλοι δύο που προανέφερα”.

Κλήθηκε ο κ. Μπαλτάκος να απαντήσει στα όσα είπε ο Μαρινάκης περί δικτατορίας και για όσους δεν πλήρωσαν ποτέ εισιτήριο για να μπουν σε γήπεδο. Μάλιστα υποστήριξε:

«Δεν μπορεί να αναφέρεται σε εμένα, δεν βλέπω καμία λογική, Από 13 ετών πλήρωνα εισιτήριο για να πηγαίνω στο γήπεδο. Πάμε και στο άλλο θέμα, αυτά που ακούστηκαν περί δικτατορίας. Ερωτώ: Δεν εκλέγεται η ΕΠΟ; Όταν εκλέγεται το διοικητικό συμβούλιο, ο πρόεδρος, για ποια δικτατορία μιλάμε; Οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι δημοκρατικές».

Το γιατί πρότεινε τον κ. Μπένετ στην θέση του αρχιδιαιτητή«Είναι Άγγλος και προέρχεται από το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Πρόκειται για έναν διαιτητή που είναι σε υψηλό επίπεδο. Το τρίτο είναι πως ο συγκεκριμένος κύριος γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, ξέρει τους διαιτητής με μία μεγάλη υποσημείωση, αυτό που είπε ο Γκαγκάτσης. Να μην μένει κανείς πάνω από δύο χρόνια. Ο Μπένετ δεν ερχόταν στην Ελλάδα, το 99% του χρόνου του έμενε στο Λονδίνο και από εκεί έβλεπε και αξιολογούσε τις καταστάσεις. Δεν ελληνοποιήθηκε, δεν ήρθε σε επαφή με ανθρώπους από το ελληνικό ποδόσφαιρο και ενώ έχει γνώση της ελληνικής πραγματικότητας».

Γιατί πρότεινε τον κ. Μπένετ στην θέση του αρχιδιαιτητή:

«Είναι Άγγλος, προέρχεται από το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Πρόκειται για έναν διαιτητή που είναι σε υψηλό επίπεδο. Το τρίτο είναι πως ο συγκεκριμένος κύριος γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, ξέρει τους διαιτητής με μία μεγάλη υποσημείωση, αυτό που είπε ο Γκαγκάτσης. Να μην μένει κανείς πάνω από δύο χρόνια. Ο Μπένετ δεν ερχόταν στην Ελλάδα, το 99% του χρόνου του έμενε στο Λονδίνο και από εκεί έβλεπε και αξιολογούσε τις καταστάσεις. Δεν ελληνοποιήθηκε, δεν ήρθε σε επαφή με ανθρώπους από το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ έχει γνώση της ελληνικής πραγματικότητας».

Τέλος με αφορμή με αυτά που είπε ο Αλαφούζος, πως η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ ελέγχουν την ΕΠΟ, ο Τάκης Μπαλτάκος είπε:

«Δεν θέλω να σχολιάσω τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, ούτε την επιλογή του, δεν γίνεται. Τώρα εξαιτίας του πρωτοκόλλου δεν μπορώ να βγω έξω από το σπίτι μου, πιστεύω ότι από την Δευτέρα θα μπορέσω να βγω.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button