ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απόφαση της ΕΠΟ ο τελικός με περσινά ρόστερ!

Η μεγαλύτερη ξεφτίλα του συστήματος της… εξυγίανσης.

Παρουσίασαν όπως τους βολεύει την επιστολή της FIFA, αλλά απέφυγαν τη φράση «κλειδί» για την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Η προπαγάνδα δεν έχει προηγούμενο. Δεν βαπτίζουν μόνο το άσπρο-μαύρο! Έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο. Εν προκειμένω στο θέμα του τελικού του Κυπέλλου. Η γενική διευθύντρια του Ολυμπιακού, Λίνα Σουλούκου, έστειλε επιστολή στην Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία όπου ζητούσε την αναθεώρηση της εισήγησης. Η FIFA απάντησε και έδωσε την πραγματική διάσταση του θέματος.

Δεν ήταν  «άδειασμα» του Ολυμπιακού. Αλλά η επιβεβαίωση της πραγματικότητας. Ποιά είναι αυτή; Πώς η τελική απόφαση λήφθηκε ή πιο σωστά λαμβάνεται από την ΕΠΟ!

Ας δούμε τί αναφέρει η επιστολή: «Ειδικότερα, εφιστούμε ευγενικά την προσοχή σας στο γεγονός ότι η εν λόγω επιστολή περιείχε συστάσεις που διατυπώνονται βάσει των αποφάσεων που έλαβε το συμβούλιο της FIFA ως αποτέλεσμα της πανδημίας covid-19.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με αυτές τις αποφάσεις, η FIFA εντόνως συστήνει στους συλλόγους να ολοκληρώσουν τη σεζόν τους με την αυθεντική τους ομάδα (σ.σ. εννοεί την ομάδα που χρησιμοποίησαν ως τώρα στην ίδια διοργάνωση), προκειμένου να διασφαλιστεί η ακεραιότητα των εν λόγω αγώνων.

Παρά τα παραπάνω, και για λόγους τάξης, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι η δυνατότητα συμμετοχής των παικτών σε έναν αγώνα μιας συγκεκριμένης διοργάνωσης, όπως ο τελικός του Κυπέλλου, εξακολουθεί να υπόκειται στους κανόνες που ισχύουν για την εν λόγω διοργάνωση και υλοποιείται από τον διοργανωτή της διοργάνωσης, εν προκειμένω την ΕΠΟ».

Η FIFA τόνισε πώς η δυνατότητα συμμετοχής υπόκειται στους κανόνες της διοργάνωσης και υλοποιείται από τον διοργανωτή, την ΕΠΟ! Καμιά Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν ενημέρωσε να γίνει ο τελικός με τα περσινά ρόστερ. Άρα, εάν η ελληνική ομοσπονδία αποφάσιζε να γίνει ο τελικός με τα νέα ρόστερ, και πάλι η FIFA θα ήταν σύμφωνη. Οπότε δεν υπάρχει «άδειασμα» του Ολυμπιακού. Η ομοσπονδία της… εξυγίανσης πάλι κάνει ό,τι θέλει. Και όλοι ξέρουμε καλά τί θέλει να πετύχει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button