ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απλά Olympiacos!!

Ο Θρύλος της Ευρώπης

Να σας πω την  “ερυθρόλευκη” αλήθεια μου, ήταν από τις λίγες φορές που παρακολουθούσα ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού χωρίς άγχος. Και για αυτό αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του.  Είναι φοβερό να εμπιστεύεσαι την ομάδα σου  και να είσαι σίγουρος για αυτή πριν-κατά τη διάρκεια του ματς και στο τέλος αυτού να φουσκώνεις από υπερηφάνεια, όταν  οι αιώνιοι αντίπαλοι σου παραδέχονται ότι πια είσαι μία “ευρωπαϊκή”  δύναμη.

Οπως παραδέχτηκα και παραπάνω η ομάδα που έχει  φτιάξει ο Μαρτίνς με τους συνεργάτες του  σε κάνει α την εμπιστεύεσαι. Να μην την φοβάσαι ότι θα κάνει το λάθος ,την κουτσουκέλα που παραδοσιακά ο Ολυμπιακός την έκανε στην Ευρώπη λόγω κακής νοοτροπίας όλου του οργανισμού τα προηγούμενα χρόνια.

Την τελευταία δεκαετία , ο Ολυμπιακός μπαίνει με τον αέρα μίας δύναμης στην Ευρώπη η οποία θα κοιτάξει οποιονδήποτε αντίπαλο στα μάτια, και θα τον χαστουκίσει, θα τον χτυπήσει ,όσο γιγάντιος γίγαντας και αν είναι και ομάδες που είτε είναι ισοδύναμη, είτε είναι του χεριού της η και κατώτερες θα βρει τον αγωνιστικό τρόπο να τις υποτάξει και να τους πει το περισπούδαστο  We rule this land.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει οικοδομήσει αυτό το προφίλ του No fear και το χουν πάρει οι παίκτες, οι προπονητές ακόμα και ο τελευταίος υπάλληλος της ΠΑΕ. Και για όσους δεν κατάλαβαν θα το πω πολύ απλά. Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει απο τα Ελληνικά σύνορα και ανοίγει τα φτερά του και πετάει που λέει και ο Αργυρός για υψηλές πτήσεις.Και για να επιβεβαιωθεί το μότο “Συνεχίζουμε να  ονειρευόμαστε”.

Στο αγωνιστικό του παιχνιδιού με την Ομόνοια , ο Μαρτινς πήρε 10 με τόνο.  Πήγε στο 4-3-3  και οι παίκτες του ,με μικρές εξαιρέσεις λαθών, όπως ο Μπα, τον δικαίωσαν.

Ο Εμβιλά -στο τρίτο του ενδεκαδάτο ματς – έβγαλε όλη του την εμπειρία και ποιότητα σε ένα κρας τεστ για τη συνέχεια μιας και στα δύο προηγούμενα δεν ήταν καλός.

Τι μου άρεσε στον Εμβιλα; Ηταν …..αηδιαστικά, με την καλή έννοια που λέει και ο Ψινάκης , απλός. Κρατούσε τη θέση του,κάλυπτε χώρους ,έκανε μηδέν λάθη, σωστές πάσες και πλέον όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται καλύτερος.

Μετά, ο Ραφίνια. Ο ορισμός του “άνετου”, όπως κάποτε αποκαλούσαν τον Πέτρο Ξανθόπουλο. Παίκτης που παίζει με την εμπειρία του  και είναι εκεί όταν πρέπει. Είτε στην άμυνα ,είτε στην επίθεση. Μιλάμε για τρελή απλότητα. Το χαίλαιτ του όμως είναι κάπου στο 80, ΄όταν η Ομόνοια πάει να βγεί στην επίθεση και ο Βραζιλιάνος πετάγεται και κάνει κεφαλιά -ψαράκι για να σταματήσει το γρήγορο τρανζίσιον κόβοντας την αντεπίθεση. Σίγουρα, ο 35χρονος Ρσφίνια δεν είναι Ομάρ , έχει όμως πολλά πράγματα που στα ματς των ομίλων θα φανούν χρήσιμα. Και μιλάμε για την ηρεμία και την ψυχραιμία που θα πρέπει να διακατέχει την ομάδα.

Οσο για τον Μαρτίνς, είναι δεδομένο πως ο Πορτογάλος όσο περνάει ο καιρός “τρέφεται”  με αυτοπεποίθηση. Στην τρίτη του χρονιά στο σύλλογο, οι αντιδράσεις του στο παιχνίδι, ο τρόπος που χειρίζεται τα ματς και τα προσεγγίζει μαζί με τους συνεργάτες του δείχνουν ένα προπονητή ώριμο που πλέον αρχίζει να συγκαταλέγεται στα κορυφαία πρόσωπα της προπονητικής . Και αυτό το κατάφερε μέσα απο τον Ολυμπιακό  αλλά και τη σκληρή δουλειά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button