ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απλά ακατάλληλος ο Φαν’τ Σκιπ

Το πλάνο “Κατάρ 2022” δεν πήγε απλά κουβά αλλά στα βράχια και υπεύθυνοι  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για αυτό το μπάχαλο   είναι η ΕΠΟ και ο Τζόνι Φαν’τ Σκιπ .

Πέρασαν τρία χρόνια παρουσίας  του Ολλανδού, που ως παίκτης ήταν εξαιρετικός αλλά σαν προπονητής “λίγος”, και ήρθε η ώρα του απολογισμού. Ενος απολογισμού με πρόσημο αρνητικό . Μία ΕΠΟ που έχει χάσει την μπάλα σε όλα τα επίπεδα και το δείχνουν όλες της οι κινήσεις ,αποκορύφωμα όλων η παραίτηση Ζαγοράκη και  τα συνεχή μπάχαλα και “φάουλ” της διοίκησης, που περίμενε, εν τη Εθνική αποκλεισμένη, να κρίνει, έλεγαν τον προπονητή στα παιχνίδια με Ισπανία και Κόσοβο.

Για να γράψουμε του στραβού το δίκιο, ο Φαν’τ Σκίπ  κατάφερε να πάρει με το μέρος του την πλειοψηφία των παικτών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος γιατί πολύ απλά δεν ήταν ο προπονητής τους ,αλλά ο “φίλος” τους , ο  “συμπαίκτης” τους.  Τον σέβονταν αλλά δεν  τον φοβόντουσαν. Και δυστυχώς όταν ακούω Ελληνα ποδοσφαιριστή  να λεει “εγώ γουστάρω τον προπονητή” τότε κάτι δεν πάει καλά.

Ο Φαν’τ Σκιπ, μη έχοντας κάποια επιτυχία ως προπονητής , έμενε πολύ απλά στα κεκτημένα που έχει ένας  κόουτς μίας μικρομεσαίας ομάδας  που θέλει απλά να κοντράρει  τον  καλύτερο αντίπαλο, στην καλύτερη να τον κοιτάξει και λίγο άγρια στη μούρη ,αλλά όταν πρέπει η ομάδα του να παίξει τον χαρακτήρα του δυνατού, τότε  είναι πιο γατάκι απο  ..γατάκι. Με λίγα λόγια, όταν ένας προπονητής γουστάρει αλλά ταυτόχρονα  δεν φοβάται τον προπονητή   τότε κλάφτα χαράλαμπε.

Οι παίκτες ήξεραν ότι πάντα θα έχουν το back up  του προπονητή και δεν αισθανόντουσαν την πίεση για την επιτυχία. Κέρδισαν; Ολα καλά. Εχασαν ή έφεραν ισοπαλία. Το ανάθεμα θα πάει πρώτα στον προπονητή. Ενα Φαντ’Σχίπ που δεν τους πίεζε, ένα Φαντ’Σχίπ που δεν είχε το καρότο και το μαστίγιο που οφείλει να έχει ένας προπονητής ο οποίος θέλει να πετύχει. Ενας προπονητής με γνώσεις αλλά δημοσιοσχετίστας.  Η ΕΠΟ πρέπει να βρεί ένα προπονητή που θα ποάει την Εθνική στο άλλο επίπεδο. Ενα προπονητή που θα έχει απαιτήσεις  και θα  είναι δίκαιος με τους παίκτες αλλά και τον εαυτό του .Ενα προπονητή που θα έχει στόχο να πετύχει και θα είναι έτοιμος να διακριθεί μέσω της Εθνικής και των απικτών του. Ενα προπονητή που θα παίρνει στις νίκες το Credit  και στις ήττες, όταν μπαίνει στα αποδυτήρια θα τρέμει η Γη.Ενα Ρεχάγκελ, ένα Σάντος ένα Σκίμπε

Σχετικά Άρθρα

Back to top button