ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αντίπαλος στα πλέι οφ η Νίκη Λευκάδας

Το μεσημέρι της Κυριακής ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος στην Α1 μπάσκετ Γυναικών. Με τις κοπέλες του Ολυμπιακού να έχουν «καπαρώσει» εδώ και αρκετές ημέρες την πρώτη θέση. Τώρα κοιτάζουν τη συνέχεια και τη β’ φάση του πρωταθλήματος. Αντίπαλος στα πλέι οφ η Νίκη Λευκάδας.

Φινάλε και… αρχή με Λευκάδα

Η κανονική περίοδος της Α1 μπάσκετ Γυναικών ολοκληρώθηκε το μεσημέρι. Με τον Ολυμπιακό να κάνει το «16 στα 16» στην πρώτη φάση, επικρατώντας 95-55 της Νίκης στη Λευκάδα. Έτσι έπεσε η αυλαία στην κανονική περίοδο. Αλλά οι συναντήσεις με την ομάδα από το Ιόνιο νησί δεν έληξαν σήμερα. Οι δύο ομάδες θα βρεθούν ξανά αντιμέτωπες στη β’ φάση του πρωταθλήματος, στον πρώτο γύρο των πλέι οφ. Με την πρόκριση να κρίνεται στις τρεις νίκες, αλλά να μετρούν οι αναμετρήσεις στην κανονική περίοδο. Αντίπαλος στα πλέι οφ η Νίκη Λευκάδας.

Ο δρόμος για το πρωτάθλημα

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πώς βάσει της προκήρυξης του πρωταθλήματος, το πρώτο ματς της σειράς διεξάγεται στην έδρα του Ολυμπιακού. Στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε ψηλότερα στη βαθμολογία, στην Α’ φάση. Οι ομάδες που θα νικήσουν στα τέσσερα ζευγάρια, περνούν στα ημιτελικά. Εκεί και πάλι η πρόκριση θα κριθεί στις τρεις νίκες, ενώ μεταφέρονται τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου. Το ίδιο ισχύει και για τον μεγάλο και τον μικρό τελικό της Α1 Γυναικών. Οι νικητές των ημιτελικών θα αναμετρηθούν για τον τίτλο, οι ηττημένοι για τις θέσεις 3-4. Η διαφορά είναι πώς η σειρά του μεγάλου τελικού θα κριθεί στις 4 νίκες, ενώ του μικρού τελικού στις 3 νίκες, αντίστοιχα.

Τα ζευγάρια της πρώτης φάσης των πλέι οφ

Ολυμπιακός – Νίκη Λευκάδας (2-0)

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (2-0)

Εσπερίδες Καλλιθέας – Δάφνη Αγίου Δημητρίου (2-0)

Ελευθερία Μοσχάτου – ΟΑ Χανίων (0-2)

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Ολυμπιακός – Νίκη Λευκάδας Vs Ελευθερία Μοσχάτου – ΟΑ Χανίων

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ Vs Εσπερίδες Καλλιθέας – Δάφνη Αγίου Δημητρίου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button