ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ακαδημία Ολυμπιακού: “Εργοστάσιο παραγωγής τίτλων και παικτών”(Pics)

Από το 2010, όταν και ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τις τύχες του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού , πέρα από το κομμάτι της επαγγελματικής ομάδας,  η ανάπτυξη των ακαδημιών ήταν ένα πράγματικά μεγάλο στοίχημα.

Αυτή την 8ετία συνετέλεστηκε πραγματικά μία ποδοσφαιρική επανάσταση και στο κομμάτι των Ακαδημιών της ομάδας με αποτέλεσμα οι κούπες  να έρχονται η μια μετά την άλλη σε κ17 ,κ20 και κ15, αλλά και διακρίσεις σε μικρότερα τμήματα.

Οι “Μικροί”  έχουν δικό τους γυμναστήριο να προπονούνται με φόντο προσωπογραφίες  σπουδαίων παικτών  που έχουν φορέσει και τιμήσει την “Ιερή” Ερυθρόλευκη” , όπως οι Ζιοβάνι,Καρεμπέ,Τουρέ, Σαβιόλα, δικά τους αποδυτήρια , δικούς τους χώρους  για να χαλαρώνουν και βέβαια ξενώνες  που τους φιλοξενούν.

Στους ξενώνες η Ακαδημία του Ολυμπιακού «φιλοξενεί» ποδοσφαιριστές απ’ όλη την Ελλάδα ηλικίας 14 έως 16 ετών. Οι ξενώνες κατασκευάστηκαν το 2011 με στόχο να καλύψουν τις ανάγκες των νεαρών ποδοσφαιριστών που έρχονται από όλη την Ελλάδα για να παίξουν στον Ολυμπιακό και να διακριθούν μέσα από την δουλειά τους στην Ακαδημία. Είναι κατασκευασμένη από ειδικό ξύλο. Ήταν επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν γιατί έως τότε τα παιδιά, που δεν ξεπερνούσαν τα 15, έμεναν για λίγες ημέρες στο ξενοδοχείο της Α’ ομάδας αλλά και σε σπίτια και ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής. Οι ξενώνες  δημιουργήθηκαν για να μπορούν να φιλοξενήσουν μια πλήρης αποστολή ποδοσφαιρικής ομάδας και  μπορεί να καλύψουν τις ανάγκες 26 ποδοσφαιριστών ενώ έχουν νοικιαστεί και 8 διαμερίσματα σε πολυκατοικία δίπλα στο Προπονητικό Κέντρο στην οποία διαμένουν 27 ποδοσφαιριστές άνω των 17 ετών.
Εκεί  υπάρχει καθιστικό και μελετητήριο ενώ δίπλα από αυτούς υπάρχουν σπιτάκια για την διαμονή των υπεύθυνων για την επίβλεψη των παιδιών όλο το 24ωρο. Δίνεται μεγάλη σημασία στην ασφάλεια των παιδιών και στην άνετη διαμονή τους. Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι έχουν τεράστια ευθύνη απέναντι στους γονείς που του εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Την τρέχουσα περίοδο φιλοξενούνται στο Προπονητικό Κέντρο 50 παιδιά τα οποία έχουν επιλεχτεί από το τμήμα scouting της Ακαδημίας και προέρχονται απ’ όλες τις περιοχές της χώρας. Συνολικά οι Ακαδημίες έχουν περίπου 250 παιδιά (σ.σ. ίσως και λίγο παραπάνω) ενώ μαζί με το Δίκτυο Σχολών ο αριθμός είναι πολύ πιο μεγάλος.
Παράλληλα, υπάρχει ξεχωριστό  ατρείο και φυσιοθεραπευτήριο της Ακαδημίας που είναι στελεχωμένο με έμπειρο προσωπικό και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των 265 ποδοσφαιριστών. Επικεφαλής είναι ο κ. Αλέξανδρος Κοϊνης, ο οποίος είναι ιατρός στον Metropolitan, και μαζί του εργάζονται 4 φυσιοθεραπευτές Με τη συνεργασία και την Α ομάδα να είναι άμεσες και εξαιρετικές.
Ο Ηλίας Καλαργύρης ήταν ο τερματοφύλακας της Κ17  που κατέκτησε το Πρωτάθλημα  στον τελικό με τον Παναθηναϊκό μίλησε για την παρουσία τους στις ακαδημίες αλλά και πόσο σημαντική βοήθεια προσφέρεται στα παιδιά

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button