ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΧωρίς κατηγορία

Αίτημα του Ολυμπιακού στην ΕΟΠΕ για μεταγραφές ξένων στο Κύπελλο

Οι «ερυθρόλευκοι» ζητούν από την ομοσπονδία του βόλεϊ να ανοίξει τις μεταγραφές, ώστε να διεξαχθεί επί ίσοις όροις η διοργάνωση.

Η Ομοσπονδία μετά την ματαίωση του πρωταθλήματος πήρε την απόφαση να διοργανώσει Κύπελλο Ελλάδας. Με τον Ολυμπιακό να αποστέλλει αίτημα στην ΕΟΠΕ, ώστε η ομοσπονδία να ανοίξει τις μεταγραφές για να αποκτήσουν οι «ερυθρόλευκες» ξένες παίκτριες. Για να αντικαταστήσουν τις κοπέλες που αποχώρησαν από την ομάδα όταν υπήρχε η αβεβαιότητα για το μέλλον, κανείς δεν ήξερε τί θα γίνει και τα κορίτσια του Θρύλου πήραν την απόφαση να αποχωρήσουν για να συνεχίσουν αλλού, προσωρινά, την καριέρα τους, ώστε να μην μείνουν μια ολόκληρη σεζόν εκτός αγωνιστικής δράσης.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού κατέθεσαν το σχετικό αίτημα στην Ομοσπονδία του βόλεϊ ζητώντας να γίνει το αυτονόητο. Από τη στιγμή που η ΕΟΠΕ αποφάσισε να διοργανώσει Κύπελλο, να δοθεί στις «ερυθρόλευκες» η δυνατότητα να διεκδικήσουν τον τίτλο επί ίσοις όροις απέναντι στους αντιπάλους τους. Πόσω δε μάλλον από τη στιγμή που η απόφαση της ομοσπονδίας για να διοργανώσει Κύπελλο έχει… κενά και είναι σε ένα βαθμό… παράτυπη. Σύμφωνα με τους κανονισμούς πρέπει να έχουν μεσολαβήσει 20 ημέρες από τη στιγμή της προκήρυξης της διοργάνωσης ως την ημέρα έναρξής της.

Σύμφωνα με τον νόμο 4753/2020 άρθρο 58
Η ΕΟΠΕ διατηρεί το δικαίωμα χωρίς γενική συνέλευση να ορίσει μεταγραφικές περιόδους.

Η ΕΟΠΕ αποφάσισε να διοργανώσει το Κύπελλο Ελλάδας στις 23 Μαρτίου. Συνεπώς, η διοργάνωση του Κυπέλλου θα έπρεπε να ξεκινήσει στις 12-13 Απριλίου, μετά από ένα 20ήμερο. Κάτι που δεν θα συμβεί από τη στιγμή που η εκκίνηση της προκριματικής φάσεις έχει οριστεί για την 31η Μαρτίου. Όταν, λοιπόν, η ίδια η ομοσπονδία δεν τηρεί το… γράμμα των κανονισμών, το αίτημα του Ολυμπιακού θα πρέπει να εξεταστεί, να μην θεωρηθεί παράτυπο και να γίνει αποδεκτό για να διεξαχθεί η διοργάνωση που όρισε η ομοσπονδία επί ίσοις όροις!

Δικαίως ο Ολυμπιακός αιτήθηκε να ενισχυθεί με ξένες παίκτριες. Οι αποχωρήσεις των κοριτσιών του έγιναν όσο υπήρχε αβεβαιότητα για τη συνέχιση της αγωνιστικής δράσης, ενώ ο σύλλογος δεν υπήρχε περίπτωση να σταθεί εμπόδιο στις κοπέλες που για μερικούς μήνες άλλαξαν ομάδα, πήγαν στο εξωτερικό, για να συνεχίσουν να αγωνίζονται.

Ταυτόχρονα, η κίνηση του Ολυμπιακού στέλνει κι ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Είναι η καλύτερη απάντηση στην προπαγάνδα ότι η ομάδα αποφάσισε να πετάξει… λευκή πετσέτα για φέτος. Όλοι όσοι διαδίδουν αυτά και τα διέδιδαν το προηγούμενο διάστημα, το έκαναν χωρίς να συνυπολογίσουν το πιο βασικό. Την ανικανότητα της ΕΟΠΕ να βρει λύση και να συνεχιστεί η Volley League Γυναικών. Δεν θα μπορούσε ποτέ μια ομάδα να κρατήσει «δέσμιες» αθλήτριες από τη στιγμή που δεν υπάρχει αγωνιστική δράση και παράλληλα εντείνονταν η αβεβαιότητα για την… επόμενη ημέρα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ρίχνουν το… μπαλάκι στην ΕΟΠΕ με την κίνησή του. Καλούν -ουσιαστικά και με τον τρόπο τους- την ομοσπονδία, που διατυμπάνιζε ότι δεν θα κάνει Κύπελλο, αλλά μέσα σε μια… νύχτα άλλαξε 180 μοίρες στάση, ενώ πέρσι δεν κατάφερε να βρει ούτε ένα Σαββατοκύριακο για τη διεξαγωγή του- να αποδείξει έμπρακτα πώς οι αποφάσεις που πήρε δεν έγιναν για να… εξυπηρετήσει κάποιους!

Κυρίως τώρα θα φανεί αν όλοι όσοι διατείνονται πώς θέλουν να αγωνιστούν, επιθυμούν να διεξαχθεί η διοργάνωση επί ίσοις όροις. Και όχι πώς θέλουν μόνο να εκμεταλλευτούν αυτή τη συγκυρία που είχε ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του ρόστερ του Ολυμπιακού, για να κατακτήσουν έναν τίτλο μετά από τόσα χρόνια «ερυθρόλευκης» κυριαρχίας.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού αναμένουν την απάντηση της ΕΟΠΕ στο δίκαιο αίτημά τους. Ήδη έχουν κάνει το σχεδιασμό τους, έχουν εντοπίσει παίκτριες και περιμένουν την έγκριση από την πλευρά της ομοσπονδίας για να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις και να ενισχύσουν με τρεις ξένες αθλήτριες την ομάδα, ώστε να συμμετάσχει επί ίσοις όροις στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button