ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αιμοδοσία στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7

Την περασμένη Τετάρτη συμπληρώθηκαν 42 χρόνια από την «μαύρη» ημέρα του 1981 (8/2) όπου 21 οπαδοί έχασαν τη ζωή τους στα σκαλοπάτια της Θύρας 7. Δηλαδή στη μεγαλύτερη τραγωδία του ελληνικού αθλητισμού. Όμως, οι δράσεις που γίνονται από την ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν περιορίζονται στο ετήσιο μνημόσυνο που έγινε την Τετάρτη που πέρασε. Διότι συνεχίζονται και αύριο. Το πρωί του Σαββάτου στο χώρο του μουσείου του «Γ. Καραϊσκάκης». Αιμοδοσία στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7.

Εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη των θυμάτων

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, λοιπόν, θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο χώρο του Μουσείου στο Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ειδικότερα πρόκειται για μια ακόμα ενέργεια στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7. Η αιμοδοσία ξεκινά στις 10:00 και θα διαρκέσει ως τις 14:00, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας. Λόγω των περιοριστικών μέτρων αλλά και για την ασφάλεια των αιμοδοτών, η αιμοδοσία θα γίνεται με ραντεβού.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2104800985. Η αιμοδοσία γίνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Μεταξά όπου υπάρχει Τράπεζα Αίματος. Η θεσμοθέτηση της ετήσιας αιμοδοσίας στη μνήμη των Θυμάτων της Θύρας 7 αποτελεί μια ακόμη σημαντική κοινωνική συνεισφορά του Ολυμπιακού. Επιπλέον, αποτελεί μεγάλη βοήθεια στους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται.

Η Αιμοδοσία δίνει ζωή

Πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν χρειαστεί αίμα και οφείλουμε να είμαστε εκεί. Οι διεθνής στατιστικές λένε ότι το 60% του πληθυσμού θα χρειαστεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μετάγγιση ολικού αίματος ή ενός από τα στοιχεία του αίματος, ενώ μόνο το 5% των ανθρώπων που μπορούν να γίνουν αιμοδότες δίνουν αίμα. Η δωρεά αίματος είναι εντελώς ακίνδυνη και ανώδυνη, βοηθά τον οργανισμό μας να ανανεώνεται και διαρκεί μόνο 10 λεπτά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button