ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η αχαριστία και ο Καρδιοχειρούργος Κορμπεράν

Αχαριστία. Ισως το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος. Και πολλές φορές τυγχάνει να το λέω ότι  αν ήταν ποινικό αδίκημα ,οι μισοί Ελληνες θα ήταν φυλακή.

Ο Ολυμπιακός του 22-23 δεν έχει ξεκινήσει καλά και τα σημάδια είχαν φανεί εδώ και καιρό. Ο Μαρτίνς, αντί να πάει το καράβι σε ήρεμα νερά και να το κατευθύνει σωστά άρχισε να πηγαίνει στραβά με αποτέλεσμα το καράβι να μπάζει νερά.  Ο άνθρωπος που του εμπιστεύτηκε τις τύχες  του πλοίου με την ανανέωση και τις μεταγραφές που έκανε, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πήρε την κατάσταση στα χέρια του και άλλαξε καπετάνιο. Ο λόγος για τον Κορμπεράν που έχει φοβερά δύσκολο έργο γιατί όπως έγραψα και στο facebook, δεν είναι απλά προπονητής αλλά χειρούργος καρδιολόγος που πρέπει να κάνει εγχείριση καρδιάς στον ασθενή και αυτός να είναι ζωντανός.

Υπό την ποδοσφαιρική έννοια, ο Κορμπεράν πρέπει να συμμαζέψει την ομάδα που δεν έχει φτιάξει ο ίδιος και παράλληλα να “τρέχουν” οι αγώνες στους οποίους ο Ολυμπιακός είχε τρία κανονάκια για τη συνέχεια στην  Ευρώπη και τώρα πλέον έχει δύο και κινδυνεύει να χάσει το δεύτερο αν δεν αποκλείσει τη Σλόβαν. Αγωνιστικά, ο Κορμπεράν θα κριθεί σε ένα χρόνο απο τώρα.

Πάμε και στην αχαριστία.  Ενα πράγμα  που με εξόργισε στο παιχνίδι με τη Σλόβαν ήταν οι αποδοκιμασίες στον Μασούρα.  Δεν είναι ο Μέσι,ο Νειμάρ, ο Εμπαπέ ή ο Μόντριτς αλλά είναι Ελληνας  και ένα πραγματικό εργαλείο της ομάδας που είναι και κομβικό. Υπό την έννοια ότι αν δεν σκοράρουν οι φορ  ο επόμενος στη λίστα που περιμένεις να σκοράρει είναι ο Μασούρας. Ενα παιδί Ολυμπιακός απο τα γεννοφάσκια του, αλλά κυρίως ένας παίκτης που δεν έδωσε δικαιώματα. Και όμως αποδοκιμάστηκε. Από μία μερίδα ανθρώπων που θα ήθελα να μου εξηγήσουν το σκεπτικό τους. Και στην τελική έχω βαρεθεί να τα ακούνε οι Ελληνες. Ναι. Ο Σωκράτης έκανε γκέλα . Και ;  Ολοι οι σπουδαίοι στόπερ κάνουν.  Πρέπει να τον κρεμάσουμε;  Τι είναι..Ρομπότ; Πιο παλιά τα είχε ακούσει και ο Μπουχαλάκης, τώρα τα ακούει ,πέρα απο τον Σωκράτη και ο Μανωλάς.  Απίστευτο.

Για να αφήσω τους Ελληνες ,εδώ κάποιοι άμπαλοι έριξαν την ευθύνη του αποκλεισμού στον Βατσλίκ για το 0-4  με τη Μακλάμπι9 και ζητούσαν τον…Πασχαλάκη. Ημαρτον. Ενας Βατσλίκ που έσωσε τον Ολυμπιακό από την ήττα με τη Σλόβαν.

Οσο για την κριτική στον Μαρινάκη απλά θα πω τούτο. Ολοι εσείς που κάνετε κακόπιστη κριτική σκεφτείτε ομάδα  χωρίς πρωτάθλημα για 10 χρόνια, καρπαζοεισπράκτορα παντού , να έριχνε την ομάδα στην 3η κατηγορία και  να μην έπαιζε Ευρώπη για πέντε χρόνια. Βεβαίως και ο Μαρινάκης έχει κάνει λάθη όπως όποιος δουλεύει. Ουδείς αλάθητος. Αλλά η αλλαγή επιπέδου της ομάδας σε όλα τα επίπεδα, η αύξηση του πρεστίζ του συλλόγου και τα μάγκικα Πρωταθλήματα κόντρα στην εξυγίανση λένε πολλά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button