ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο “μάστορας” κι ο μαέστρος!

Η δύσκολη και συνάμα υπερπολύτιμη νίκη που πήρε ο Ολυμπιακός απέναντι στον Πλατανιά στο Καραϊσκάκη και τον φέρνει πια μία ανάσα από την κατάκτηση του 7ου σερί πρωταθλήματος, είναι ικανή από μόνη της να δώσει πολλά χαμόγελα στον κόσμο.

Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την έλευση του Τάκη Λεμονή στον πάγκο της ομάδας αλλά με την αντίδραση, την δύναμη, την ένταση και την “δίψα” που έβγαλαν οι πρωταθλητές για να ανατρέψουν το 0-1 του ημιχρόνου και να φτάσουν στο τελικό 2-1.

Ίσως αυτή να ήταν η “δίψα” για την οποία έκανε λόγο ο Λεμονής στις πρώτες του δηλώσεις. Όμως για να γίνει αυτό χρειάζεσαι και τα κατάλληλα εργαλεία. Κι ο Ολυμπιακός τα είχε κόντρα στους Χανιώτες και ήταν ικανά να “ξεκλειδώσουν” τα δύσκολα.

Τα ονόματά τους, Μάρκο Μάριν και Αντρέ Μάρτινς.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μπήκε αποφασισμένη να ανατρέψει την κατάσταση και μπροστάρηδες σε αυτή τη προσπάθεια ήταν ο Γερμανός και ο Πορτογάλος.

Ο Μάρκο Μάριν ανέβηκε “τρελά” με το ξεκίνημα της επανάληψης και δεν άργησε να πάρει την ομάδα στις πλάτες του, δημιουργώντας επί της ουσίας και “εκτελώντας” την ισοφάριση πολύ νωρίς, μόλις 10 λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους. Η μεταβίβαση στον Φορτούνη ήταν εκπληκτική και μετά την ασίστ του δεύτερου το πλασέ του Γερμανού ήταν μια διαδικασία, τυπική μεν, αφού έχει βάλει πολλά τέτοια γκολ στη καριέρα του, αλλά “οξυγόνο” για την ανατροπή του σκορ. Με άλλα λόγια, ένας πραγματικός “μάστορας” έφτιαξε την φάση και την τέλειωσε για το 1-1.

Στο 61′ ο Μάρτινς πήρε την θέση του Καμπιάσο. Ο Πορτογάλος μαέστρος χρειάστηκε μόλις τρία λεπτά της ώρας για να κάνει μία ασύλληπτη κάθετη προς τον Φιγκέιρας. Ο δεξιός μπακ του Ολυμπιακού βρήκε με παράλληλη προς το τέρμα τον επερχόμενο Ρομαό κι αυτός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-1 και να χαρίσει αυτή την πολύτιμη νίκη στον Ολυμπιακό.

Μία νίκη από αυτές που φτιάχνουν χαρακτήρα και μπορούν να γεμίσουν με αισιοδοξία άπαντες στο λιμάνι για την συνέχεια.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button