“Πέταξε” δύο βαθμούς ο Ολυμπιακός σε μάτς -παρωδία

Σε ένα ματς ,που το β ημίχρονο ήταν μία αδιανόητη παρωδία από τις καθυστερήσεις του τερματοφύλακα της Κηφισιάς που έπεσαε τρεις φορές κάτω, σφαδάζοντας, και εν συνεχεία σηκωνόταν μία χαρά ,με την ανοχή του Ευαγγέλου , ο Ολυμπιακός πέταξε δύο πολύτιμους βαθμούς με το τελικό 1-1. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με πέναλτι του Ταρέμι ,στο 19 και δύο λεπτά μετά, ισοφάρισε ο Παντελίδης.
- Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ:Ο Ροντινέι που δημιούργησε πολλές φάσεις ,έκανε ανεβάσματα και ήταν ο πιο “ζωντανός” δημιουργός του Ολυμπιακού .
- ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ: Στον Πόμπο. Τρομερός ο Ισπανός και ο κορυφαίος παίκτης της Κηφισιάς από αυτούς που ήθελαν να παίξουν ποδόσφαιρο.
- ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:Ο Ζέλσον..Ο Πορτογάλος όσο μπήκε δεν πέρασε ούτε μία σέντρα και οι προσπάθειες του δεν είχαν ούτε μία επιτυχία.
- Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η απόκρουση του Ραμίρες στη φάση με τον Γιάρεμτσουκ στο 86
- ΤΟ ΠΛΑΝΟ: Με 4-2-3-1 ο Μεντιλίμπαρ και χωρίς εξτρέμ με Ταρέμι-Γιαρέμτσουκ και στα άκρα Τσικίνιο-Στρεφέτσα.
- Ο ΡΕΦΕΡΙ: Ο Ευαγγέλου άφηνε τις καθυστερήσεις της Κηφισιάς και ειδικά του τερματοφύλακα απο το πρώτο λεπτό. Με τα σφυριγματά του προστάτευε τους φιλοξενούμενους γενικά.Με τον Ραμίρες πρωταγωνιστή να βγάζει το ματς χωρίς κάρτα.
Το ματς
Tα πρώτα λεπτά ήταν αναγννωριστικά και με τις δύο ομάδες να είναι ψηλά και αν για τον Ολυμπιακό δεν ήταν περίεργο δεν ίσχυε το ίδιο για την Κηφισιά. Οι φιλοξενούμενοι έψαχναν τη στιγμνή για να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα των Παντελίδη,-Τετέι , ενώ ο Ολυμπιακός είχε στοχέυσει στον δεξί μπακ ,Σοουζα.
Καπάκι ..1-1
Στο 17, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ όταν ο Ταρέμι βρήκε χώρο από τα αριστερά , ο Πέτκοφ έπεσε άτσαλα πάνω του και τον ανέτρεψε.
Ο Ιρανός εκτέλεσε εύστοχα και …1-0.. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν χάρηκε ούτε δύο λεπτά. Μιας και στο 19, ο Πόμπο έβγαλε σε ανισορροπία την άμυνα των Πειραιωτών και ειδικά τον Ορτέγα πουπ έρασε τον Ορτέγα και αφού έκανε μερικά βήματα εκτέλεσε τον Τζολάκη για το 1-1.
Ο Πόμπο ήταν ο κινητήριος μοχλός της Κηφισιάς στη μεσαία γραμμή και αυτός που με τις μπαλιές του δημιουργούσε προβλήματα.
Από την άλλη, ο Ολυμπιακός με κακό τον Στρεφέτσα κα τον Ροντινέι με πολλά ανεβάσματα, είδε τον Γιάρεμτσουκ, στο 31, να βγαίνει στο …ξέφωτο από δεξιά, αλλά πρίν εκτελέσει ο Πέρεθ έκανε σωτήριο τάκλιν
Η απίστευτη φάση του Στρεφέτσα
Με την Κηφισιά να ελέγχει τον ρυθμό, ο Ολυμπιακός έχασε τρομερή ευκαιρία στο 36 , όταν ο Στρεφέτσα έκλεψε τη μπάλα πριν πάει στον Πόμπο ,έκανε αρκετά μέτρα, εκτελώντας διαγώνια αλλά άουτ. Ενα λεπτό μετά ,ο Τσικίνιο έκανε κίνηση -πίβοτ και σούταρε, μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.
Ο Ολυμπιακός πίεζε για το γκολ και στο 42 η κεφαλιά του Ρέτσου έφυγε λίγο άουτ. Ενα λεπτό μετά, η σέντρα του Ορτέγα, έβγαλε τον Ταρέμι με πλάτη στην άμυνα, αλλά ο Ιρανός έβγαλε για τον Στρεφέτσα που εκτέλεσε απογοητευτικά.
Eπιθετικός Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός ,χωρίς αλλαγές στο Β μέρος μπήκε επιθετικά για να πάρει το προβάδισμα, ωστόσο έλειπε η καλή απόφαση ,ειδικά από τον Στρεφέτσα που ήθελε αλλά δεν του έβγαινε τίποτα. Ούτε σε σέντρες ,ούτε σε ένας εναντίον ενός. Η Κηφισιά με μαζική άμυνα ,κρατούσε το 1-1.
Στο 60,είχαμε τις δύο κινήσεις απο τον Μεντιλίμπαρ. Η μία αναγκαστική(Μπιανκον για Πιρόλα) και η άλλη αγωνιστικη(Ζέλσον για Στρεφέτσα).
Στο 64, από μπαλιά του Μουζακίτη , ο Γιάρεμτσουκ δεν μπόρεσε να πάρει τη μπάλα αλλά αυτή έφτασε στον Τσικίνιο που σούταρε με φάλτσο ,αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Πίεση αλλά όχι ουσία
Η Κηφισιά κρατούσε καθυστερήσεις- με ανύπαρκτους τραυματισμούς -παγώνοντας τον ρυθμό και ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρεί τρόπο για το 2-1. Με τον Γιάρεμτσουκ να σουτάρει δυνατά, στο 78 και τον Ραμίρεζ να διώχνει με υπερένταση, . Στο 80 ,το φάουλ του Μουζακίτη έφυγε άουτ , ενώ στο 86, ο Ραμίρες ,που ανά τρία λεπτά έπεφτε κάτω , κράτησε το 1-1 σε προσπάθεια του Γιάρεμτσουκ .
Ο Μεντιλίμπαρ έβαλε, αργοπορημένα ,τον Γιαζίτσι για τον Γιάρεμτσουκλ ,ενώ στρις καθυστερήσεις , ο Παντελίδης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.
Ο Ολυμπιακός πίεζε , χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα μιας και η Κηφισιά ήταν όλη πίσω και τα σουτ που έκαναν οι παίκτες του Θρύλου κόντραραν στα πολυάριθμα σώματα ..Ο Ευαγγέλου κράτησε ΜΟΝΟ 11 λεπτρά καθυστερήσης καθώς είναι ερώτημα αν παίχτηκαν σκάρτα 20 λεπτά στο β μέρος.
Οι ενδεκάδες των ομάδων
Ολυμπιακός (Χ. Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Πιρόλα(60 Μπιανκον), Ορτέγκα, Έσε(74 Νασιμέντο), Μουζακίτης, Στρεφέτσα(60 Ζέλσον), Τσικίνιο, Γιάρεμτσουκ(84Γιαζίτσι), Ταρέμι
Κηφισιά (Σ. Λέτο): Ραμίρες, Σόουζα, Πόκορνι, Πέτκοφ, Μαϊντάνα(76 Χουχούμης), Έμπο(68 Τζίμας), Πέρεθ, Πόμπο, Παντελίδης, Τετέι(76 Χριστόπουλος), Ζέρσον(61 Βιγιαφάνες )





