Πότε επιστρέφει ο Ελ Κααμπί από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Μαρόκο

Αναχώρησε τη Δευτέρα με προορισμό την πατρίδα του, ώστε να ενσωματωθεί στην Εθνική του ομάδα ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού.
Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί αποτελεί τον κορυφαίο σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έναν από τους σπουδαιότερους φορ της ομάδας. Στην τρέχουσα σεζόν, σε 22 συμμετοχές έχει καταγράψει 15 γκολ και δύο ασίστ, ενώ συνολικά στην θητεία του στον Ολυμπιακό μετρά 116 παιχνίδια, 75 γκολ και 12 ασίστ. Όλα αυτά μέσα σε διάστημα δυόμιση ετών.
Ο 32χρονος φορ μετά το παιχνίδι με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αποχαιρέτησε προσωρινά τους «ερυθρόλευκους» για να ενσωματωθεί στην εθνική Μαρόκου ενόψει του Κόπα Άφρικα.
Οι Πρωταθλητές Ελλάδα καλούνται εκ των πραγμάτων να διαχειριστούν την απουσία του κορυφαίου τους σκόρερ για ένα πολύ απαιτητικό διάστημα όπου θα κληθούν να δώσουν μία σειρά ιδιαίτερα καθοριστικών αναμετρήσεων.
Το Κόπα Άφρικα είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 21 Δεκεμβρίου 2025 έως τις 18 Ιανουαρίου 2026.
Στην περίπτωση που το Μαρόκο επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, ο Ελ Κααμπί αναμένεται να απουσιάσει από τον Ολυμπιακό για περίπου έναν μήνα. Αυτό σημαίνει πως, εκτός απροόπτου, θα χάσει σημαντικές αγωνιστικές υποχρεώσεις των Πειραιωτών σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Με βάση το πρόγραμμα, ο διεθνής επιθετικός δεν θα είναι διαθέσιμος για το ματς Κυπέλλου με τον Ηρακλή (17/12), την αναμέτρηση πρωταθλήματος με την Κηφισιά (20/12), το Super Cup με τον ΟΦΗ (3/1), αλλά και τα παιχνίδια της Super League απέναντι σε Ατρόμητο (10/1) και Asteras AKTOR (17/1).





