ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιρανός εκτελεστής-Θρύλος τιμωρός

Με τον Μεχντί Ταρέμι δημιουργό και σκόρερ ,ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ με 2-0 κερδίζοντας το τρίτο του φετινό ντέρμπι μετά την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό  και την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Ο Ιρανός   ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής σε μία υπέροχη βραδιά όπου όλος ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός αντιδρώντας εξαιρετικά και όπως αρμόζει σε μία μεγάλη ομάδα  μετά τα όσα έγιναν στη  Βαρκελώνη..

  • ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ:  Ο Μεχντί Ταρέμι. Ο Ιρανός κέρδισε το πέναλτι του 1-0 και έβαλε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού
  • ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ: Ο Εσε έχει κάνει ένα απίστευτο παιχνίδι ουσίας σε χώρους άμυνας και ,όταν χρειάστηκε, δημιουργίας .. Είναι η αθόρυβη δουλειά που δεν φαίνεται στη στατιστική.
  • Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το 2-0 με το …καρφί του Ταρέμι σε ένα κρίσιμο σημείο.
  • ΤΟ ΠΛΑΝΟ: Ο Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε με 4-4-1-1. Ο Τζολάκης παρέμεινε κάτω από τα δοκάρια, Οι Κοστίνια, Ρέτσος, Πιρόλα και Ορτέγκα αποτελούσαν την αμυντική τετράδα. Οι  Έσε-Ντάνι Γκαρθία  συγκροτούσαν το δίδυμο των ανασταλτικών χαφ, με τους Καμπελά, Ποντένσε να  ξεκινούν τις προσπάθειές τους από τις πτέρυγες, με τον Ταρέμι  πίσω από τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί που βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης.
  • Ο ΡΕΦΕΡΙ: Ο Στίλερ χάρισε μία κίτρινη στον Μάνταλο  νωρίς στο ματς που σε συνδυασμό με την δεύτερη  που πήρε αργότερα  θα άφηνε την ΑΕΚ με 10 παίκτες. 

Tο ματς

Το ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα με την ΑΕΚ να περιμένει πίσω απο τη σέντρα και να ψάχνει τις γρήγορες αντεπιθέσεις με τον Μάνταλο να είναι πίσω απο τον Γιόβιτς.

Στο 9ο λεπτό οι Πειραιώτες απείλησαν με την σέντρα του Κοστίνια και τον Ελ Κααμπί να πιάνει κεφαλιά στο κέντρο της εστίας με τον Στρακόσια σε ετοιμότητα.

Η δεύτερη φάση που ο Θρύλος απείλησε ήταν  και πάλι με τον Ελ Κααμπί, αλλά αυτή τη φορά ο Ταρέμι ήταν αυτός που σαν δεκάρι έβγαλε ,από τον άξονα μπαλιά για τον Μαροκινό που νικήθηκε στο τετ α τετ απο τον Στρακόσια που έδιωξε με το ένα χέρι..

Το πλάνο της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έπαιζε ένα ιδιότυπο ρόμβο με τον Μάνταλο άλλοτε  στην κορυφή και τον Καλοσκάμη  να φεύγει απο δεξιά και να γίνεται έξτρα χαφ αμυντικά.

Μάλιστα ο 22 χρονος ήταν αυτός που  έγινε πρωταγωνιστής  σε δύο φάσεις. Πρώτα  στο  27 σε μπαλιά  για τον Γιόβιτς  που όμως ήταν οφσάιντ και ένα λεπτό μετά  με αποδέκτη και πάλι τον Σέρβο που βρισκόταν ανάμεσα στους δύο στόιπερ του Ολυμπιακού αλλά ο Κοστίνια ήταν εκεί για να κρατήσει  ασφαλή την άμυνα ..

Βίντα ο …βολειμπολίστας  

Με τη συμπλήρωση 30  λεπτών και την ΑΕΚ να μοιάζει απειλητική , ο Κοστίνια  έβγαλε σέντρα, ο Ταρέμι έπιασε κεφαλιά με τη μπάλα να χτυπάει στο σηκωμένο χέρι του Βίντα με τον  Στίλερ να δίνει πέναλτι. Ο Ελ Κααμπί εκτέλεσε εύσυτοχα και …1-0.

Το Καραϊσκάκη πήρε φωτιά και ο Ολυμπιακός -παίζοντας έξυπνα -απείλησε άλλες δύο φορές. Πρώτα στο 39 με την κεφαλιά του Ελ Κααμπί  που πέρασε λίγο άουτ, εν  συνεχεία  το κλέψιμο του Μπρούνο και τη σέντρα του Καμπελά  για Ελ Κααμπί που έσπασε για τον Ποντένσε που σούταρε άουτ.

Ο Ρόλος Ταρέμι-Καμπελά

Οι δύο άσοι του Ολυμπιακού ήταν κλειδιά για την οικονομία του Ολυμπιακού. Ο Ιρανός ,που δεν είναι απλά σκόρερ,αλλά μπαλαδόρος ολκής, έπαιζε σε ένα ελεύθερο ρόλο  πίσω από τον Ελ Κααμπί αλλά όταν χρειαζόταν  γινότασν δεύτερος φορ και κάπως έτσι κέρδισε και  το πέναλτι ,ενώ είχε και ένα πάρτο-βάλτο στον Κααμπί. Ο Καμπελά ,από την άλλη, ήταν εξαιρετικός και επιθετικά αλλά και ανασταλτικά. Ο Γάλλος έτρεψε πάνω κάτω,μία αριστερά ,μία δεξιά όταν χρειάστηκε ,καλύπτωντας χώρους  και δημιουργώντας προυποθέσεις για αντεπιθέσεις.

Η ΑΕΚ ζωντάνεψε-Ο  Ολυμπιακός  έπαιζε έξυπνα

Το Β μέρος ξεκίνησε με την ΑΕΚ πιο ζωντανή  και τον Μάνταλο σε ρόλο δημιουργού προσπαθούσε να κάνει ζημιά. Ολυμπιακός, ώστοσο, βρήκε τον ρυθμό του ξανά και είχε ένα δίλεπτο απειλής με Καμπελά σε ρόλο δημιουργού χωρίς κάποια σοβαρή απειλή. Αυτό το έκανε  στο 54, με Καλοσκάμη και Γιόβιτς ,στην τελική   αλλά τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Η “Ενωση”  είχε αποφασίσει να γίνει πιο επιθετική και γέμιζε περισσότερο  την άμυνα του Ολυμπιακού που είχε δώσει χώρο και έψαχνε  τις αντεπιθέσεις.

Οι κινήσεις στη σκακιέρα και το κάρφωμα του Ταρέμι

Ο Νίκολιτς έβγαλε Καλοσκάμη και  Μαριν για τους Γκατσίνοβιτς-Κουτέσα βάζοντας τον Κοιτά πίσω απο τον Γιόβιτς  ,στο 60… Με τον Μεντιλίμπαρ να απαντάει  με Τσικίνιο  αντί Καμπελά. Λίγα λεπτά αργότερα, ωστόσο ήρθε το δεύτερο χτύπημα.

Στο 67, ο Ποντένσε εκκτέλεσε φάουλ ,από αριστερά, ο Ταρέμι πήδηξε πιο ψηλά απο συμπαίκτες και αντιπάλους και με κερφαλιά -δυναμίτη έκανε το 2-0.

Οι αλλαγές των  δύο προπονητών χαμήλωσαν τον ρυθμό με τους Πειραιώτες να υποδέχονται ξανά το Ροντινέι μετά από αρκετό καιρό με τον Βραζιλιάνο να μπαίνει κεφάτος και τον Τζολάκη  ,στο 90, να δείχνει την κλάση του στην τελική του Γκατσίνοβιτς, μέσα από την περιοχή, ,ενώ  η Ενωση, ένα λεπτό μετά, είχε ακόμα μία φάση με σουτ του Πήλιου που κόντραρε  και έφυγε κόρνερ..

 

 

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης – Κοστίνια, Ρέτσος, Πιρόλα, Μπρούνο – Έσε, Γκαρθία(68 Σιπιόνι), Ποντένσε(82 Στρεφέτσα), Καμπελά (63 Τσικίνιο)- Ταρέμι(68 Ροντινέι), Ελ Κααμπί(82 Γιάρεμτσουκ).

ΑΕΚ (Νίκολιτς): Στρακόσα – Ρότα, Βίντα, Ρέλβς, Πενράις(79  Πήλιος) – Πινέδα, Μαρίν(62 Κουτέσα) – Καλοσκάμης(62 Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος(70 Ζοάο Μάριο), Κοϊτά(70 Πιερό) – Γιόβιτς.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button