ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ελλειψη Καρδιάς -Ψυχής και προπονητή

Aς ξεκινήσω όπως το αισθάνομαι. Οταν φοράς τη φανέλα του Ολυμπιακού και στο ένα χέρι έχεις περιβραχιόνιο το 8-2-81, αν είσαι Ελλήνας πρέπει να παίξεις με καρδιά και ψυχή και αν είσαι ξένος πρέπει να σου πούμε τι σημαίνει για τον κόσμο της ομάδας αυτή η ημερομηνία. Δεν μπορείς να μπαίνεις μέσα στο γήπεδο σαν χεσμένος. Απλά και όμορφα.

Αν εξαιρέσω Σωκράτη-Ελ Αραμπί και Γκαρι όλοι οι υπόλοιποι μπήκαν εκτός τόπου και χρόνου στο γήπεδο.  Λες και ήταν υπνωτισμένοι. Σε ένα ματς  ημιτελικό Κυπέλλου, σε ένα ματς με πολλαπλές σημασίες ενός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Και μέσα σε όλα έχεις τον Μίτσελ να έχει την απόλυτα φαεινή ιδέα να χρησιμοποιήσει  τον Βρουσάι σε ρόλο δεξιού μπακ και με το ζόρι να μετατρέψουμε ένα καθαρό εξτρεμ σε μπακ. Για τις επιλογές στη μεσαία γραμμή δεν μπορώ να πω κάτι , γιατί πολύ απλά αυτούς είχε, αυτούς έβαλε. Προφανώς ο Χάμες δεν ήταν καλά,  Αλλά ο Εμβιλά έβγαλε κούραση, ο Ινμπομ ήταν ανέτοιμος και ο Σαμασέκου έμοιαζε χαμένος.

Οι παίκτες της ΑΕΚ έμπαιναν πρώτοι στις μονομαχίες έκλεβαν μπάλες , δημιουργούσαν και οι παίκτες του Μίτσελ περίμεναν απο τον Ελ Αραμπί να βγει σαν δεκάρι και να δημιουργήσει ,ενώ κανονικά αυτός ήταν που έπρεπε να πάρει πάσες. Αντίθετα, αυτός έβγαλε τη φάση για το δοκάρι του Γκαρι και αυτός άλλες δύο περιπτώσεις δημιούργησε προυποθέσεις μία για Μπιελ και μία για τον Γκαρι για να κάνουν  αντεπιθέσεις που όμως δεν είχαν αίσιο τέλος.

Μεσα σε όλα, ο Βρουσάι γλιστράει στο 3  και κάπως έτσι ξεκινάει το 1-0 και στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ, ο Σαμασέκου ωσαν χαμένος, δεν ξέρει που πατάει και που βρίσκεται και βάζει αυτογκολ χωρίς πίεση!!

Στο β μέρος ο Μίτσελ κάνει τις αλλαγές αλλά αυτό σύστημα με τον ένα φορ, όταν καίγεσαι να βάλεις γκολ δεν βγαίνει . Ας έβγαζε τον Γκάρι,που είχε και δεύτερο δοκάρι στο 2-0 και ας κράταγε μέσα Γιουσέφ και Μπακαμπού. Ο Φορτούνης συμμάζεψε λίγο την ομάδα  αλλά και αυτός απο ένα σημείο και μετά δεν μπορούσε. Ο Βαλμπουενά έπαιζε  battle of wars και πάλι καλά όντας εκ των λίγων με πάθος και στο 10 ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντόη έκανε ένα ανόητο πέναλτι. 3-0 και χαίρεται..

Θα πω κάτι. Απο χτες πρέπει να ξεκινήσει ο προγραμματισμός για την ομάδα που ,επαναλαμβάνω, ως πρωταρχικό στόχο πρέπει να έχει την δεύτερη θέση γιατί με τέτοια συμπεριφορά στα ντέρμπι δεν μπορεί να πάει πουθενά. Να βρεθεί ένας προπονητής που  θα δουλέψει και θα έχει τον χρόνο να κάνει πράγματα δημιουργώντας μία ομάδα με πλάνο και στόχο . Απλά και ποδοσφαιρικά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button