ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οπου Γιώργος και …μάλαμα

Με τον Γιώργο Μασούρα να σκοράρει ένα λεπτό μετά την έναρξη του β μέρους, μπαίνοντας μάλιστα ως αλλαγή, ο Ολυμπιιακός επικράτησε με 1-0 του Αρη και πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια αντεπίθεσης για το Πρωτάθλημα.Γεμάτο το Καραϊσκάκη με τον κόσμο να πιστεύει στην μεγάλη ανατροπή.

 

Πως ξεκίνησε: Ο  Μίτσελ δεν επεφύλασσε  εκπλήξεις στον Πάρντιου και παρέταξε την ομάδα με το 4-2-3-1.  Κίπερ ο Πασχαλάκης. Τετράδα ,απο δεξιά προς αριστερά, οι Ροντινέι-Ντόη- Σωκράτης και Ρεάμπτσιουκ. Μεσαία γραμμή οι Εμβιλά-Ινμπομ και τριάδα μπροστά οι Φορτούνης-Χάμες-Μπιελ. Με Μπακαμπού μοναδικό προωθημένο.

Το ματς:

Κατοχή αλλά όχι ουσία

Το πρώτο τέταρτο του αγώνα κύλησε με τον Ολυμπιακό να έχει κατοχή μπάλας η οποία ωστόσο ήταν ανουσία. Και αυτό γιατί ο Πάρντιου είχε, αμυντικά, να αντιπαρατάξει  απέναντι στην τριάδα  δεκαριών των Πειραιωτών ,τους Ετέμπο-Νταρίντα και  Νταμπό που έκλειναν εξαιρετικά τους διαδρόμους προς την περιοχή του Κουέστα. Με τις γραμμές των φιλοξενούμενων να είναι πολύ κοντά και τους επικίνδυνους, Ματέο και Μαντσίνι ,αλλά και τα overlap από Οντουμπάτζο και κυρίως Μαζικού, ο Αρης  έψαξε ,χωρίς επιτυχία, γρήγορες αντεπιθέσεις.

Πρώτη τελική στο 39

Ο Ολυμπιακός έψαχνε τη  δημιουργία αλλά ουσία μηδέν. Με την πρώτη τελική να καταγράφεται στο 39, όταν από φάουλ του Χάμες , ο Σωκράτης έπιασε κεφαλιά χωρίς να ανησυχήσει τον Κουέστα.  Από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας ήταν ο Ροντινέι που έκανε ανεβάσματα επιθετικά, είχε και δύο αμυντικές αστοχίες,  που δεν κόστισαν ,καθώς ο Αρης σκόραρε με το Νταρίντα, ύστερα απο σέντρα του Μαζικού που ξέφυγες απο την πλευρά του Βραζιλιάνου, αλλά ο σκόρερ ήταν οφσάιντ.

Η κίνηση του Μίτσελ  να βγάλει τον Φορτούνη και να περάσει τον Μασούρα ,με το ξεκίνημα του β μέρους αποδείχτηκε απόλυτα κομβική. Και αυτό γιατί ο άσος του Θρύλου με το 8ο του γκολ απέναντι στον Αρη ,ύστερα απο την σέντρα-διαβήτη του Χάμες στο 46, με κεφαλιά έκανε το 12-0 και το πανηγύρισε έξαλλα,

Πέντε λεπτά ήταν η σειρά του Μπακαμπού να γίνει επικίνδυνος αλλά το σουτ που εξαπέλυσε,έδιωξε με υπερένταση ο Κουέστα!

Ισορροπία Αρη-Φοβερός Μπιέλ

Μετά το 60, ο  Αρης ισορρόπησε το παιχνίδι αν και ο Ολυμπιακός συνέχιζε να έχει κατοχή μπάλας και να γίνεται επικίνδυνος με τις εμπνεύσεις του Χάμες που στο 57 πήγε να πετύχει ένα ακόμα γκολ μαγείας με σουτ αλλά η μπάλ κόντραρε.

Οι Θεσσαλονικείς  απείλησαν με κεφαλιά του Φαμπιάνο στο 62, ,ενώ με τα ανεβάσματα των μπακ του και εκμεταλλευόμενοι   την χαλαρότητα του Ολυμπιακού προσπαθούσαν να κάνουν τη ζημιά .Η καλύτερη τους φάση ήταν στο 80, όταν ο Μαζικού βρέθηκε σε θέση βολής αλλά καθυστέρησε να κάνει την τελική με τον Ολυμπιακό να έχει τη δική του μεγάλη στιγμή στο 72 όταν ο Μπιελ πέρασε τρεις αντιπάλους του, παίρνοντας και τις κόντρες, πλασάρει αλλά ο Κουέστα το έβγαλε με το πόδι και ο Μασούρας σε κενή εστία με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Ισπανός ,που ήταν  ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού, όντας πιο απελευθερωμένος στο β μέρος, είχε και ένα επικίνδυνο φαουλ στο 85, αλλά ο Κουέστα έδιωξε με υπερένταση, αριστερά και χαμηλά.  Τελευταία καλή φάση στο ματς καταγράφηκε  στο 90+2 όταν ο Ινμπομ έβγαλε για τον Ελ Αραμπί ο οποίος  έκανε καταπληκτική κίνηση και απέφυγε τον αντίπαλο του, σούταρε δυνατά αλλά ο Κούεστα έδιωξε.

Η στιγμή: Το γρήγορο γκολ του Μασούρα για το 1-0

MVP :  Ο Μπιελ έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι ,ειδικά στο Β μέρος ,ενώ credit στη νίκη σαφέστατα και παίρνουν οι Χαμες -Ινμπομ και Μασούραςε

Ο αδύναμος κρίκος: Ο Κώστας Φορτούνης προσπάθησε να δημιουργήσει αλλά ήταν μακριά απο τον καλό του εαυτό και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

Ο ρέφερι :Απαρατήρητος πέρασε ο Ισραηλινός

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης – Ροντινέι, Σωκράτης, Ντόι, Ρέαμπτσουκ – Εμβιλά, Χουάνγκ – Φορτούνης, Χάμες, Μπιέλ – Μπακαμπού.

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα – Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού – Νταρίντα, Ετέμπο, Νταμπό – Ματέο Γκαρσία, Γκρέι, Μαντσίνι.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button