ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Cobra Kai Τικίνιο……

Με τον …Κόμπρα Τικίνιο σκόρερ, και χρυσή αλλαγή στο 81, ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φενέρ με 1-0 και σε συνδυασμό με το 2-2 της Αιντραχτ απέναντι στην Αντβέρπ, βλέπει πια και πρωτιά στον όμιλο αλλά με συνδυασμό αποτελεσμάτων

Πως ξεκίνησε:  Ο Πέδρο Μαρτίνς  ξεκίνησε όπως και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και 4-2-3-1.  Με κίπερ τον Βατσλίκ και τετράδα,απο δεξιά προς αριστερά τους Λαλά-Σωκράτη-Σισέ και Ρεάμπτσιουκ .Μαντί Καμαρά και Εμβιλά στη μεσαία γραμμή. Αγκιμπού δεκάρι ,μπροστά τους και τους Ονιεκούρου ,Μασούρα στα άκρα .Με τον Ελ Αραμπί προωθημένο.

Το ματς:

Το πρώτο μισάωρο του αγώνα έκρυβε συγκινήσεις με τον Ολυμπιακό να απειλεί στο 5ο λεπτό με τον Αγκιμπού που δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση από την πασα,πάρτο βάλτο του Μασούρα ,ενώ ένα λεπτό μετά,ο Ονιεκούρου κατεδαφίστηκε από το Τίσεραντ ,που του πάτησε το πόδι μέσα στην περιοχή αλλά ο Λαός δεν είχε τίποτα και στο Var κοιμόντουσαν ύπνο βαθύ

Ο Σωκράτης και η Τουρκική ισορροπία

Με τον Ολυμπιακό να κινείται κυρίως από τα αριστερά και τον Ρεάμπτσιουκ  να κάνει πολλά ανεβάσματα  αλλά και έντονο τον εκνευρισμό από τις αποφάσεις του Λαόθ,οι Τούρκοι ισορρόπησαν και απείλησαν.Με τους Ρόσι ,Καχβετσί, από τα άκρα, η Φενέρ κέρδισε  μέτρα και απείλησε με δύο επικίνδυνα σουτ από τους Καχβετσί (δοκάρι στο 18) και Μπερίσα,από τον άξονα  σουτ ,άουτ στο 20

Σε αυτό το γρήγορο ρυθμό, ο Ολυμπιακός είχε τη φάση με τον Λάλα στο 21 ,όταν ο Γάλλος βρέθηκε σε θέση βολής από το σουτ του Μασούρα αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.Δύο λεπτά αργότερα, ο Παπασταθόπουλος γινόταν αναγκαστική αλλαγή απο τον Μπα.

Απειλή από Γιουσέφ

Από το 32  έως το 38,ο Ολυμπιακός απείλησε. Πρώτα με την κόντρα  που κέρδισε ο Ελ Αραμπί από τον Σόσα με τη μπάλα να κοντράρει με φορά προς το τέρμα αλλά ο Εζερ  έκανε ένα βήμα πίσω πριν κρεμαστεί και την έδιωξε σε κόρνερ. Εν συνεχεία, ο Ονιεκούρου ήταν αυτός που έβγαλε  τη σέντρα ,μ ρε τον Μαροκινό να πιάνει γυριστή κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Mε τις δύο ομάδες να χαλαρώνουν ρυθμούς μέχρι το ημίχρονο.

Νέα αναγκαστική αλλαγή και τακτική

Στο δεύτερο μέρος, ο Μαρτίνς έβγαλε Μαντί και Ονιεκούρου για Μπουχαλάκη και Λόπες. Ο πρώτος χτύπησε σε μία φάση που τον έριξε παίκτης της Φενέρ,στον ώμο του ,ενώ ο Νιγηριανός είχε καλές στιγμές, καλύτερες απο άλλα ματς, αλλά ο Μαρτίνς τον έβγαλε για τον Πορτογάλο.

Στο 47, ο Αγκιμπού σούταρε ,αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ, ενώ στο 53, ο Μέρτ σούταρε ,αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Οι Τούρκοι είχαν φροντίσει να βγάλουν εκτός τον Αγκιμπού που είχε τρείς παίκτες πάνω του όταν έπαιρνε τη μπάλα με τον Μασούρα να πηγαίνει αριστερά και τον Λόπες δεξιά, με τον Μαρτίνς να ζητά απο τους παίκτες του υπομονή και σωστές πάσες για να διασπαστεί η καλή άμυνα της Φενερ που έκλεινε διαδρόμους.

Μέσα ο Βαλμπουένα-Εξω ο Μασούρας

Στο 68, ο Μαρτίνς έκανε ακόμα μία κίνηση με τον Βαλμπουενά να παίρνει τη θέση του Μασούρα που ήταν εγκλωβισμένος .

Οι Πειραιώτες κέρδιζαν όλο και περισσότερα μέτρα στο γήπεδο, είχαν υπομονή και στο 73 παραλίγο να δικαιωθούν όταν ο Ρεάμπτσιουκ έκανε overlap και σέντρα απο αριστερά, ο Ελ Αραμπί βρέθηκε σε θέση βολής αλλά δεν έπιασε τη μπάλα γεμάτα και την έστειλε άουτ.

Πίεση και …λύτρωση

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να απειλεί και να είναι  πιο ενεργητικός στο ματς χάνοντας ευκαιρίες με τους Λαλά-Βαλμπουενά,μέχρι που φτάσαμε στο 89. Ο Ρεάμπτσιουκ εκμεταλλεύτηκε την κάθετη πάσα του Εμβιλά και κάνοντας υπέροχο ανέβασμα απο αριστερά, έβγαλε τη σέντρα και ο Τικίνιο ,που μπήκε αλλαγή στο 81 αντί του Ελ Αραμπί, σαν κόμπρα ,χώθηκε ανάμεσα στους  Τούρκους αμυντικούς και εκτέλεσε τον Εζέλ για το 1-0 .

 

 

Η στιγμή: Σαφέστατα οι αλλαγές, ειδικά του Μπουχαλάκη, που εδωσε στον Ολυμπιακό το κέντρο ,με τον Ελληνα άσο να είναι κομβικός.

MVP: Ο Ολεγκ Ρεάμπτσιουκ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ο Μολδαβός  που έτρεχε πάνω -κάτω σε άμυνα και επίθεση και έδωσε και την ασίστ στον Τικίνιο. 

Ο αδύναμος κρίκος: Ο Αγκιμπού ήταν μακριά απο τον καλό του εαυτό μιας και κλείστηκε απο τις αμυντικές δαγκάνες των Τούρκων. 

Το συμπέρασμα: Ο Ολυμπιακός πήρε δίκαια τη νίκη. Και αν το πρώτο ημίχρονο ήταν  ισάξιο μεταξύ των δύο ομάδων, κακά τα ψέματα , αν ο ρέφερι έδινε το πέναλτι στο 5 θα είχαμε άλλο ματς. Κομβικές οι αλλαγές, όχι όλες του Μαρτίνς,ΜΑΓΙΚΟΣ ο Ρεάμπτσιουκ 

 Ο Ρέφερι:Ο Λαοθ ήταν ένας κακός διαιτητής που ήρθε στο Καραισκάκη για να προστατέψει τη Φενερ. Σε συνεργασία με το VAR  δεν έδωσε το οφθαλμοφανές πέναλτι στον Ονιεκούρου, με τους συνεργάτες του μέχρι και τα κόρνερ τα έδινε άουτ(φάση Λαλά στο 78) και κράταγε με τα σφυριγματά του την Φενέρ στο παιχνίδι. 

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς, 4-2-3-1): Βατσλίκ – Λαλά, Παπασταθόπουλος(23 Μπα), Σισέ, Ρέαμπτσουκ – Εμβιλά, Μαντί Καμαρά(46 Μπουχαλάκης) – Μασούρας(68 Μασούρας), Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου (46 Λόπες)– Ελ Αραμπί(80 Τικίνιο).

Φενέρμπαχτσε (Βίτορ Περέιρα, 4-3-3): Έζερ – Οσάγι-Σάμουελ, Τίσεραντ, Κιμ, Νόβακ(77 Σάλαι) – Μερτ Χακάν(90 Γκουμουσκάγια), Σόσα, Ζάιτς (64 Μεγιερ)- Ιρφάν-Καχβετσί(64 Πέλκας), Μπερίσα, Ρόσι(77 Καντιόγλου).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button