ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πίσω στη δουλειά, για τη νέα… διαβολοβδομάδα

Ο Ολυμπιακός αφήνει πίσω τις δύο εκτός έδρας νίκες και αρχίζει δουλειά για δύο… εντός.

Η δύσκολη διπλή αποστολή σε Βαρκελώνη και Βελιγράδι, ολοκληρώθηκε με το απόλυτο νικών για τον Ολυμπιακό, που εκτός από βαθμολογική άνοδο, σημείωσε και αγωνιστική-ψυχολογική, ενόψει της εξίσου δύσκολης συνέχειας στην Ευρωλίγκα.

Οι «ερυθρόλευκοι», είναι πλέον σε ρεκόρ 7-5 και εντός πρώτης οκτάδας, όμως γνωρίζουν πολύ καλά πως ακόμα δεν έχουν καταφέρει τίποτα και κυρίως, έχουν αρκετά περιθώρια βελτίωσης και σταθεροποίησης της απόδοσής τους. Ακολουθούν οι δύο εντός έδρας αναμετρήσεις με Βαλένθια και Ρεάλ Μαδρίτης Τετάρτη και Παρασκευή αντίστοιχα, όπου το ζητούμενο είναι η ομάδα να συνεχίσει να παίζει καλά και να πάρει το καλύτερο που μπορεί. Ειδικά το πρώτο χρονικά παιχνίδι, είναι αρκετά σημαντικό, καθώς η Βαλένθια είναι ομάδα με τον ίδιο στόχο, δηλαδή την είσοδο στα πλέι οφ.

Αν ο Ολυμπιακός αποκτήσει σταθερότητα και παίξει πλήρης, είναι ικανός για το καλύτερο. Κανείς δεν του απαγορεύει να ονειρεύεται ακόμα και ένα νέα απόλυτο σε διαβολοβδομάδα. Μιλάμε όμως για ξεχωριστές αναμετρήσεις, με άλλες συνθήκες και απαιτήσεις, οπότε ορθώς οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν προσγειωμένοι και διατηρούν χαμηλά τους τόνους. Γνωρίζουν τις δυνατότητές τους, όμως σε μια τόσο απαιτητική διοργάνωση, ό,τι καλό έκανες την προηγούμενη εβδομάδα ανήκει στο παρελθόν και σημασία έχει να είσαι έτοιμος στις νέες προκλήσεις.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, μετά το χθεσινό ρεπό, επιστρέφουν σήμερα στο ΣΕΦ για προπόνηση. Το θετικό είναι πως η επιστροφή από το Βελιγράδι έγινε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και αν όλα πάνε καλά ο 54χρονος τεχνικός θα έχει πάλι όλους τους παίκτες διαθέσιμους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button