ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αποτελεσματικοί, αλλά… ατάιστοι ψηλοί

Χασάν Μάρτιν και Οκτάβιους Έλις έχουν εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας, σε λίγες όμως προσπάθειες.

Το μπάσκετ, είναι πλέον άθλημα που το κρίνουν περισσότερο οι γκαρντ και λιγότερο πλέον οι ψηλοί, όπως ίσχυε πριν από μία εικοσαετία. Έπειτα από έξι αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός έχει δείξει ένα σημαντικό δείγμα και τα πρώτα θετικά και αρνητικά στοιχεία έχουν ήδη φανεί.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του προσπαθούν να βρουν μία ισορροπία και μία σταθερότητα στο παιχνίδι της ομάδας, με τα αποτελέσματα ως τώρα να είναι μοιρασμένα. Ένα από τα… παράδοξα ως τώρα στον τρόπο που επιτίθενται οι πειραιώτες, είναι οι λίγες προσπάθειες που παίρνουν τα δύο σέντερ, Χασάν Μάρτιν και Οκτάβιους Έλις. Οι δύο παίκτες, έχουν μεν εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας, με 25/28 (89,3%) ο πρώτος και 13/15 (86,7%) ο δεύτερος, όμως αν παρατηρήσει κανείς τα νούμερα, έχουν 4,6 και 2,5 προσπάθειες μέσο όρο αντίστοιχα.

Συνολικά, από τα 202 δίποντα που έχει εκτελέσει ο Ολυμπιακός στα έξι πρώτα παιχνίδια, οι δύο ψηλοί έχουν κάνει τα 43, ποσοστό δηλαδή 21,3$%. Αυτή η κατανομή δεν είναι και η κατάλληλη δυνατή, αν συνυπολογίσει κανείς, πως ειδικά ο Χασάν Μάρτιν, έχει πετύχει τα περισσότερα καλάθια του, μετά από επιθετικό ριμπάουντ που πήρε ο ίδιος. Απαιτείται λοιπόν περισσότερη εκμετάλλευσή τους ή πιο σωστά, τροφοδοσία τους από τα γκαρντ, είτε από το πικ εν ρολ, είτε για να παίξουν ένας εναντίον ενός με πλάτη.

Η αποτελεσματικότητά τους είναι τέτοια που ίσως αυτή η λογική στο παιχνίδι να βοηθήσει αρκετά. Όχι μόνο στο σκοράρισμα, αλλά και στην φθορά των αντιπάλων ψηλών (και όχι μόνο όταν έχουν μις ματς) με φάουλ. Εκτός  από τους δημιουργούς της ομάδας που θα πρέπει να τους… προσέξουν περισσότερο πάντως, θα πρέπει και οι δύο παίκτες να κάνουν καλύτερα σκριν και να ρολάρουν καλύτερα για να κερδίζουν χώρο και καλύτερη γωνία πάσας οι οργανωτές, αλλά και να μην κάνουν αχρείαστα φάουλ απειρίας, ώστε να μην χάνουν ρυθμό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button