ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αστέρας στην…Τρίπολη ο Θρύλος[Video]

Ενας καταπληκτικός Ολυμπιακός, ειδικά στο πρώτο μέρος, κατάφερε να πετύχει την 3η του σερί νίκη στο Πρωτάθλημα, επικρατώντας, άνετα,  του Αστέρα στην Τρίπολη με 2-0 και κρατώντας έτσι την εξαιρετική παράδοση που έχει στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.  Τρίτο γκολ για τον Τικίνιο στο Πρωτάθλημα με τον Βραζιλιάνο να σκοράρει για για δεύτερο σερί ματς. το 2-0 απο τον Αγκιμπού Καμαρά και το λάθος του Παπαδόπουλου.

 

Πως ξεκίνησε:Τερματοφύλακας ο Βατσλίκ και από δεξιά προς αριστερά οι Καρμπόβνικ, Σωκράτης ,Σισέ , Ρεαμπτσιουκ. Στη μεσαία γραμμή Μπουχαλάκης και Μαντί Καμαρά με δεκαρι τον Αγκιμπού.Μασουρας, Ονιεκούρου στα άκρα με φορ τον Τικίνιο.

To ματς: 

Το πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς ως τέλειο για τους Πειραιώτες οι οποίοι ουσιαστικά έκαναν ένα λάθος που ευτυχώς δεν τους στοίχισε.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απο την αρχή διότι….

Η Καλή μέρα απο το πρωί φαίνεται

Μόλις στο 7ο λεπτό ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ο Μαντί Καμαρά, έξω από την περιοχή και προς αριστερά, έκανε το γέμισμα, ο Μασούρας έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Τικίνιο,στην καρδιά της άμυνας, άνοιξε το σκορ , με τον κόντρολ στην αρχή και το τελείωμα σε δεύτερη φάση.

Οι Πειραιώτες έχοντας ισορροπία στις γραμμές άρχισαν να γίνονται κυρίαρχοι έστω και αν στο μοναδικό τους ψεγάδι στην άμυνας δέχτηκαν γκολ που δεν μέτρησε όταν ο Κρέσπι έκανε διαγώνιο σουτ, ο Βατσλίκ έδιωξε αλλά ο Σίτο, απο θέση οφσάιντ που υπέδειξε το Var, σκόραρε.

Από κει και πέρα , ο Ολυμπιακός  με το ν Μαρτίνς να μετακινεί τον Αγκιμπού δεξιά και μεταφέροντας τον Μασούρα στον άξονα,  βοήθησε την ομάδα του να σφραγίσει τη μεσαία γραμμή αναγκάζοντας τον Αστέρα να βγεί από τα άκρα και να γεμίζει για το κεφάλι του Μπαράλες που έμοιαζε εγκλωβισμένος και ουσιαστικά μία φορά απείλησε με το πλασέ στο 33, από πάσα του Αλβαρεζ και τον Βατσλίκ να είναι σε ετοιμότητα.

Τελικά στο 22 έγινε το 2-0, με τον Αγκιμπού Καμαρά να σουτάρει διαγώνια  ,τον Παπαδόπουλο να κάνει κακή εκτίμηση και …2-0.

Από κει και πέρα, ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε εξαιρετικά το ματς ψάχνοντας το γρήγορο τρανζίσιον  και μάλιστα στο 39 παραλίγο να κάνει το 3-0 , αλλά ο Καρμόνα πρόλαβε τον Τικίνιο που έβγαινε στο τετ α τετ. Αλλη μία φορά πήγε να γίνει αυτό με τον Ονιεκούρου να μη δίνει τη μπάλα στον Μασούρα που ήταν σε θέση βολής, σε μία φάση που ο Ελληνας ήταν σε πλεονεκτική θέση.

Ρίσκαρε ο Αστέρας

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο ζωηροί στο γήπεδο, όσον αφορά στο β μέρος,  και έχοντας περισσότερο χώρο στο γήπεδο άρχισαν να γίνονται απειλητικοί αλλά όχι ουσιαστικοί καθώς η απειλή γινόταν κυρίως με σουτ. Στο 54, μάλιστα, η καλύτερη φάση ήταν μία …ευγενική χορηγία του  Βατσλίκ που στη σέντρα του Σίτο απο αριστερά, με τον Τσέχο  να χάνει τη μπάλα προσπαθώντας να τη μπλοκάρει αλλα εκεί ήταν ο  Ρεάμπτσιουκ που έδιωξε προ του Μπαράλες. Η είσοδος του Εμβιλά για τον Μασούρα έφερε μία ισορροπία στη μεσαία γραμμή κλείνοντας τρύπες στην εν λόγω γραμμή.

Με τον Μαρτίνς  να δίνει χρόνο συμμετοχής και στους Ελ Αραμπό,Βαλμπουενά  και Βρουσάι προκειμένου να είναι ζεστοί εν όψει Φενερ και τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει την 3η του σερί νίκη.

Η στιγμή: Ουσιαστικά το γρήγορο γκολ του Τικίνιο που απέβαλλε το όποιο άγχος/ 

MVP:  Σε ένα Ολυμπιακό, που ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έκανε το τέλειο παιχνίδι ο Μασούρας ήταμ κορυφαίος. Εδωσε ασίστ, έκλεψε μπάλες, πάλεψε και ήταν κομβικός.

 Ο αδύναμος κρίκος: Μέτρια εμφάνιση από τον Ονιεκούρου που δεν έχει μπεί ακόμα στη …συχνότητα των υπολοίπων .Ψάχνει το χώρο,είναι γρήγορος, γυρίζει πίσω, έχει διάθεση αλλά ακόμα δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά. 

Ο Ρέφερι: Απαρατήρητος ο Καραντώνης 

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς, 4-3-3): Παπαδόπουλος – Καρμόνα, Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες – Βαλιέντε, Καπίγια(75 Σόνι), Κανελλόπουλος(71 Σανταφέ) – Κρέσπι(71 Γκόμες), Μπαράλες, Σίτο(58 Μπενίτο).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς, 4-2-3-1): Βατσλίκ – Καρμπόβνικ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ – Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά(56 Bρουσάι) – Μασούρας(56 Εμβιλα), Αγκιμπού Καμαρά(78 Κούντε), Ονιεκούρου(78 Βαλμπουενά) – Τικίνιο(67 Ελ Αραμπί).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button