Νίκος ΑβραμίδηςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

2017…Η πιο παράξενη χρονιά

Το 2017 ήταν μία περίεργη χρονιά για τον Ολυμπιακό. Μία χρονιά που είχε up & downs ,πολλές και διαφορετικές αλλαγές συναισθημάτων και φεύγει αφήνοντας την ομάδα στην κορυφή, παρά τον βρώμικο πόλεμο που δέχεται.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς. Τον αλήστου μνήμης Μπέντο που δούλεψε με τους νεαρούς, που μπήκαν στην 11άδα και έγιναν γνωστοί  ,με τον Ρέτσο να φέρνει 22.000.000, αλλά η ομάδα δεν είχε αγωνιστική ταυτότητα, τον Λεμονή που ήρθε να συμμαζέψει τα πράγματα και σε ένα βαθμό τα κατάφερε..Τον Χάσι που ενώ ξεκίνησε καλά ,τα έκανε θάλασσα μόνος του “γκρεμίζοντας” ότι έχτισε με την πρόκριση της ομάδας στους ομίλους; Και να που ήρθε πάλι ο Λεμονής να συμμαζέψει, εκ νέου τα ασυμμάζευτα και να προσπαθήσει να δημιουργήσει κάτι καλό, μέσα  σε μία κατάσταση που φαινόταν δύσκολο να μαζευτεί κάτι.

Και ο Λεμονής ίσως έκανε λάθη.Κάποιοι λένε ότι είναι παλαιών σκέψεων προπονητής, αλλά εδώ θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Απλά , θεωρώ ότι  θα πρέπει να καταλάβουμε πως σε μία ομάδα εύκολα μπορείς να αλλάξεις ψυχολογία ,το να την κάνεις ομάδα φτιάχνοντας συστήματα και δημιουργώντας αυτοματισμούς που δεν έχουν δουλευτεί από τον Ιούνη αυτό είναι πολύ δύσκολο.

Ακόμα και για την πειθαρχία, όταν σε μία ομάδα  υπάρχουν πολλοί ξένοι, αυτό που έχει μάθει πολλά χρόνια ο Λεμονής, το ότι δηλαδή “πρέπει να πονάμε και να παίζουμε για την φανέλα” δύσκολα θα το περάσει κανείς σε παίκτες οι οποίοι πολλοί απο αυτούς σήμερα είναι και αύριο δεν είναι. Δυστυχώς δεν είναι όλοι Προτό.

Τις τελευταίες ώρες οι Ισπανοί γράφουν για τον Οσκαρ Γκαρσία. Επιμένουν ότι είναι κοντά να “κλείσει”. Ο Ολυμπιακός δεν επιβεβαιώνει αλλά ούτε και διαψεύδει.  Απλά το ερώτημα είναι τι μπορεί να αλλάξει ο οποιοσδήποτε προπονητής τώρα.Πόσο μάλλον όταν δεν έχει και τίποτα φοβερές περγαμηνές.

Καλή χρονιά σε όλους…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button