ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τι Γιαν -Τι Χασάν

Ο Γιαν Εμβιλά ντύθηκε Χασάν και όντας στη κατάλληλη θέση στο 82 χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό απέναντι σε ένα Βόλο που για ακόμα μία χρονιά του έβαλε δύσκολα.  Οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ με τον Φορτούνη για να ισοφαρίσει ο Γκρίλο μέχρι που ήρθε  ο Γάλλος άσος να δώσει τη λύση. Αγωνία για τον Σεμέδο που τραυματίστηκε στο γόνατο.

 

Πως ξεκίνησε: Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν  είχε  διάθεση για ροτέισον και παρέταξε ενδεκάδα με βασικές επιλογές. Σα κάτω απο τα δοκάρια και τετράδα στην άμυνα τους Λαλά-Σεμέδο-Μπα-Ρεάμπτσιουκ. Στη μεσαία γραμμή, Καμαρά-Εμβιλά και 10αρι ο Φορτούνης . Στα φτερά, Μπρούμα-Βαλμπουενά και  φορ ο Ελ Αραμπί.

Το ματς:  Το πρώτο ημίχρονο ενώ ξεκίνησε με τις καλύτερες των προυποθέσεων (δύο γκολ, ένα για κάθε ομάδα)  ήταν μετά το πρώτο δεκάλεπτο ανούσιο.

Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί  μόλις στο δεύτερο λεπτό όταν ο Καμαρά βρήκε τον Μπρούμα μέσα στην περιοχή και αριστερά, ο Πορτογάλος με πλάτη υποδέχτηκε τη μπάλα και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Φορτούνη  που από το ύψος του πέναλτι με δυνατό σουτ έκανε το 0-1.

 Ξαναμανά από στημένο

Η Παθογένεια του Ολυμπιακού, που δεν είναι άλλη από τις κακές αντιδράσεις της άμυνας στα κόρνερ επανεμφανίστηκε .Από κόρνερ του Μπαριέντος στο 10 , ο Γκρίλο  μόνος του στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού με τους αμυντικούς να κοιτάνε έκανε το 1-1 με δυνατή κεφαλιά.

Οι Πειραιώτες είχαν κατοχή μπάλας αλλά αυτή ήταν ανούσια. Από την άλλη ο Βόλος προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί ένα κενό που είχε στην άμυνα ο Ολυμπιακός στο δεξί άκρο της άμυνας ,με το Νίνη να είναι απο εκείνη την πλευρά, με τα προβλήματα να θυμίζουν εν πολλοίς το πρώτο ημίχρονο της Ολλανδίας. Ο Λαλά ήταν εξαιρετικός επιθετικά, αλλά πίσω στην άμυνα δεν έπαιρνε βοήθειες και αυτό ήταν πρόβλημα.

Αγωνία για Σεμέδο

Μέσα σε όλα ήρθε και ο τραυματισμός του Σεμέδο στο γόνατο για να φέρει άγχος. Ο Πορτογάλος έγινε αλλαγή με τον ανέτοιμο Σωκράτη  που έχει ακόμα ενοχλήσεις στον ώμο,  και πλέον εν όψει Αρσεναλ η αγωνία μεγαλώνει.

Νωθρό β ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να έχει κατοχή μπάλας ,αλλά ο Βόλος είχε κλείσει τους διαδρόμους προς την περιοχή του Κλειμαν(έδειξε σταθερότητα σε σουτ Εμβιλά και Φορτούνη)  με τη μπάλα να φτάνει στον Ελ Αραμπί ,παρά την ταυτόχρονη παρουσία Βαλμπουενά και Φορτούνη. Μία φορά που έγινε αυτό, ο  Μαροκινός σκόραρε ,αλλά ο Φορτούνης ήταν οφσάιντ.  Με τον Μαρτίνς  να βάζει και τον Χασάν, αντί του Βαλμπουενά, στο 63.

Εμβιλά σαν Χασάν

Και εκεί που το ματς έμοιαζε έτοιμο για 1-1 , ήρθε η φάση του  83  για να αλλάξει τις ισορροπίες.  Σε φάση διαρκείας μετά από φάουλ από τα δεξιά του Λαλά, η άμυνα του Βόλου δεν μπόρεσε να απομακρύνει, η μπάλα έφτασε στον Μπρούμα ο οποίος μπήκε στην περιοχή στα δεξιά, έκανε το παράλληλο γύρισμα προς τον Εμβιλά ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής και διαγώνια αριστερά έκανε το πλασέ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 του Ολυμπιακού.

Ο Πορτογάλος ρέφερι πήγε  στο VAR  έλεγξε τη φάση και διαπίστωσε ότι ο Χασάν δεν επηρέαζε τον Κλέιμαν που ήταν εκτός φάσης.

Ο Βόλος προσπάθησε να αντιδράσει  με τον Μαρτίνεζ ,απο δεξιά να βγάζει για τον Μπουένο  τον οποίο πρόλαβε σωτήρια ο Μπα..

 

Η  στιγμή: Aπόλυτα και ξεκάθαρα το γκολ του Εμβιλά που μπαίνει σε ένα κρίσιμο σημείο με δύο ακυρωθέντα γκολ για τον Ολυμπιακό. 

MVP: Ο Εμβιλά ήταν εξαιρετικός . Ηταν, στην κυριολεξία παντού. Γαλλικό κλειδί για την επιτυχία

Ο αδύναμος κρίκος: Η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού στα κόρνερ. 

Ο Ρέφερι: Ο Πορτογάλος δεν έκανε λάθος ,ενώ στην κρίσιμη φάση του 82 ,είχε την οξυδέρκεια να δεί το σωστό. 

Βόλος (Λόπες): Κλέιμαν, Φερράρι, Γκρίλο, Μήτογλου, Τέκιο(57 Μαρτίνες), Ριένστρα, Τσοκάνης, Νίνης, Μπαριέντος, Μπαρτόλο, Δουβίκας

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα – Λαλά, Μπα, Σεμέδο(36 Παπασταθόπουλος), Ρέαμπτσιουκ – Καμαρά, Εμβιλά – Φορτούνης(86 Μπουχαλάκης), Μπρούμα , Βαλμπουενά (63 Χασάν)- Ελ Αραμπί(86 Μασούρας).

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button