ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

19.000… απαντήσεις!

Για όλους εμάς που από μικροί κολλήσαμε το ερυθρόλευκο “μικρόβιο”, σε όποια πλευρά του γηπέδου κι αν είμαστε, είτε στο πέταλο της θύρας 7, είτε στο απέναντι, είτε στα κεντρικά, είτε στα κόρνερ, είτε στα vips, είτε στα δημοσιογραφικά, είτε στις σουίτες, ένα πράγμα έχει πρωταρχική σημασία.

Μα φυσικά να βλέπουμε τον Ολυμπιακό μας. Και ναι αυτό βάζουμε στην κορυφη και όχι το κλασσικό που πολλοί λένε “να βλέπουμε τον Ολυμπιακό να παίρνει τα πρωταθλήματα”. Η Κυριακή μας είναι ο Ολυμπιακός κι ο Ολυμπιακός είναι αυτο που γουσταρουμε αυτό που μας τρελαίνει, αυτό που μας “φτιάχνει”. Κι αν θέλετε αυτο ειναι η βασικη προυποθεση για να φτασουμε στα πρώταθληματα, στα Κύπελλα στους θριάμβους. Ολυμπιακοί γίναμε γιατί είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και με αποδείξεις σε ολα τα τμήματα και επίπεδα. Κι όταν συνήθως ο Ολυμπιακός έχανε το πρωτάθλημα ο κόσμος ήταν αυτός που έτρεχε αμέσως στο πλευρό του για να τον βοηθήσει στην επανάκτηση του. Ορίστε λοιπόν. Τα 19.000 διαρκείας που μάθαμε σήμερα ότι έχουν ήδη βρει κάτοχο είναι μια απάντηση σε εκείνους που λένε ότι πηγαίνουν γήπεδο μόνο για τα πρωταθλήματα. Ο Ολυμπιακός φέτος δεν είναι πρωταθλητής. Αλλά παλεύει να ξαναγίνει. Για θυμηθείτε τη συσπείρωση του 2004-05, ή εκείνη του 2010-2011. Και μάλιστα στη δεύτερη δεν υπήρχε ούτε καν συμμετοχή στο Europa League! Κι όμως… Ναός γεμάτος και στις δύο περιπτώσεις. Και ο στόχος και τις δύο επετεύχθη! Ο Ολυμπιακός γύρισε στην κορυφή.

Ύστερα υπήρχαν άλλοι που έλεγαν πως μιας και το κίνητρο του Champions League απουσιάζει, ο Ολυμπιακός δεν θα έκανε μεταγραφές, ούτε ο κόσμος θα γέμιζε το γήπεδο. Αυτά μας τα είπαν οι… γνωστοί “άλλοι” που 90 λεπτα ψάχνουν να βρουν κενές θέσεις για να τις μετρήσουν και να τις καταγράψουν.

19.000 απαντήσεις από τον κόσμο του Ολυμπιακού και εδω. Όσο για τις μεταγραφές, αυτό που έπρεπε να γινει έγινε. Και αναμένουμε τα αποτελέσματα που μέχρι τώρα συσπειρώνουν όλο και περισσότερο τον κόσμο.

Η πραγματική συσπείρωση έγινε γιατί ο κόσμος του Θρύλου αλλά και οι ποδοσφαιριστές του έδειξαν πως ξέρουν τι θέλουν και τι πρέπει να γίνει. Το πρωτάθλημα κύριοι! Όταν το χάσεις το εκτιμάς περισσότερο. Και για να πούμε και το αρχαίο “ουδέν κακόν αμιγές καλου”, ο κόσμος και για αυτό είναι συσπειρωμένος και ανυπομονεί για την Κυριακή του. Γιατί όταν με το καλό ο Ολυμπιακός βγει νικητής και πρωταθλητής την ερχόμενη άνοιξη, θα ξέρει ότι έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του. Ήταν εκεί όταν κάποιοι δεν το πίστευαν πως θα ήταν.

Για αυτό λοιπόν το Καραϊσκάκη μας πρέπει να είναι γεμάτο. Ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του δεν κωλωσε ποτέ στα δύσκολα. Γιατί να το κάνει τωρα; Οι απαντήσεις στο γηπεδο και στις κερκίδες δόθηκαν και έπεται συνέχεια!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button