ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κράτησε το αήττητο ο κακός Ολυμπιακός

Ενας ,πολύ απλά, κάκιστος Ολυμπιακός  έμεινε στο 0-0 με τον Παναθηναϊκο στο ΟΑΚΑ. Μακριά απο τον καλό τους εαυτό, οι Πειραιώτες έδωσαν δικαιώματα στον “αιώνιο” αντίπαλο . Δεύτερο σερί χαμένο πέναλτι για τον Βαλμπουενά.

 

Πως Ξεκίνησε: Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν επεφύλασσε εκπλήξεις στον Γιώργο Δώνη και για αυτό παρέταξε την καλύτερη ομάδα .Με Κίπερ τον Σα και στην άμυνα Ομάρ-Σεμέδο-Μπα -Γκασπάρ. Στη μεσαία  γραμμή Καμαρά-Μπουχαλάκης-Γκιλιέρμε. Με Βαλμπουενά , Φορτούνη ,σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Το ματς:  Ο Ολυμπιακός είχε κατοχή μπάλας αλλά δεν ήταν ουσιαστικός. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός  πιέζοντας ψηλά και βγαίνοντας σε επικίνδυνες αντεπιθέσεις, όπως στο 2, όταν ο Μπουζούκης βγήκε απέναντι από τον Σα,κλέβοντας τη μπάλα απο τον Μπα,  και σούταρε άουτ ή στο 11ο λεπτό όταν  ο Μακέντα εκμεταλλεύτηκε ωραία πασα του Μπουζούκη από τον άξονα και βγήκε πίσω απο τον  Μπα αλλά η τελική του δεν βρήκε στόχο.

Η πρώτη “τελική” του Ολυμπιακού έγινε στο 29 με την κεφαλιά του Ελ Αραμπί  ,με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να  “χτίσει” επιθέσεις κυρίως με τον Βαλμπουενά ,αλλά χωρίς επιτυχία.

Τελικά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι Πειραιώτες κέρδισαν πέναλτι  στην ανατροπή, εντός περιοχής, του Βαλμπουενά απο τον Ανουάρ, με τον Κομίνη αρχικά να βλέπει φάουλ αλλά μετά την υπόδειξη του Var ,πέναλτι.

Με τον  Γάλλο να εκτελεί την εσχάτη των ποινών και τον Διούδη ,πανεύκολα, να αποκρούει στην δεξιά του γωνία.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ

Ο Μαρτίνς  έβγαλε ,με το ξεκίνημα του β ημιχρόνου ,Μπα(έκανε το χειρότερο του παιχνίδι) και Μπουχαλάκη, βάζοντας μέσα Σισέ και Χασάν με το σύστημα να γίνεται πιο επιθετικό. Ωστόσο και έτσι ,τίποτα δεν άλλαξε.

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να είναι κακός , ο Μαρτίνς έβγαλε και τους Βαλμπουενά-Φορτούνη για Μασούρα-Λοβέρα, με τον Παναθηναϊκό να βγάζει πολύ καλό , για τα δεδομένα του,  πρόσωπο, δημιουργώντας φάσεις με Καμπετσή(δεν πρόλαβε να βάλει σωστά το κεφάλι του σε σέντρα του Θεοχάρη) και σουτ του Χατζηγιοβάννη που δεν βρήκε στόχο.

Την ίδια ώρα οι Πειραιώτες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν φάσεις με τα “ανεβάσματα” του Ομάρ και γεμίσματα προς τον Ελ Αραμπί που όμως δεν είχαν καλό αποτέλεσμα. Με το τελικό (0-0) να έχει ως μόνο θετικό ότι οι “ερυθρόλευκοι” κράτησαν το αήττητο.

MVP: Ο Σεμέδο ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης.

Η στιγμή:Το χαμένο πέναλτι του Βαλμπουενά.

Ο αδύναμος κρίκος: Ο Μπα έκανε δεύτερο κακό παιχνίδι. Πηγή κινδύνων ,εκτέθηκε απο τον Μακέντα.

Ο Ρέφερι: Ο Κομίνης λειτούργησε σωστά στη φάση του πέναλτι, νωρίτερα δεν είδε ένα ακόμα σε φάση με τον Καμαρά (17).

Παναθηναϊκος:Διούδης, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Σένκεφελντ, Θεοχάρης, Χατζηθεοδωρίδης, Ανουάρ, Αλεξανδρόπουλος(56 Καμπετσής), Μπουζούκης(75 Σερπέζης), Κολοβός, Μακέντα(75 Περέα), Χατζηγιοβάνης(68 Κολοβός)

Ολυμπιακός: Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα(46 Σισέ), Γκασπαρ, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης(46 Χασάν), Φορτούνης(64 Λοβέρα), Βαλμπουενά(64 Μασούρας), Ελ Αραμπί.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button