ΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καταιγιστικός ο Θρύλος στην Κροατία

Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση στο Final-8 του Ανόβερο έκανε ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι χωρίς να αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα επικράτησαν με της Μλάτοστ για την 11η αγωνιστική του LEN Champions League.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το σκορ άνοιξε ο Φουντούλης στο 7:09, για να ισοφαρίσει ο Πέτκοβιτς σε 1-1 και να απαντήσουν οι «ερυθρόλευκοι» άμεσα με δυο γκολ από τον Γενηδουνιά για το 3-1.
Δυνατές μονομαχίες μπροστά και από τις δυο εστίες, με τον Ολυμπιακό να είναι κυρίαρχος και με τον Φουντούλη να σηκώνεται από την περιφέρεια και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, να διαμορφώνει το 4-1. Το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 4-2 για τον Ολυμπιακό.
Στο 6:04 της δεύτερης περιόδου, μετά από πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας στον παίκτη παραπάνω, ο Ομπράντοβιτς επανέφερε τη διαφορά στο συν τρία για τους Πρωταθλητές Ευρώπης, που διατηρούσαν τον έλεγχο του αγώνα. Ο Γενηδουνιάς βρήκε το κενό στην άμυνα τον γηπεδούχων και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 6-2. Ο Έλληνας περιφερειακός, όντας σε εξαιρετική βραδιά, έφτασε τα τέσσερα γκολ και έδωσε «αέρα» πέντε τερμάτων στον Ολυμπιακό. Ο Αλέξανδρος Γούνας ήταν αυτός που έκανε το 8-2, με τους Πειραιώτες να πετυχαίνουν τέσσερα τέρματα και να μην δέχονται κανένα σε αυτό το δεύτερο οκτάλεπτο.
Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δώδεκα αγωνιστικά λεπτά για να «παραβιάσουν» οι γηπεδούχοι την εστία του Πάβιτς, για να μειώσουν σε 8-4, με τους Μπουλούμπασιτς και Ράντου. Το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου απάντησε άμεσα και μετά από μια ακόμα πολύ καλή άμυνα, ο Φουντούλης στην κόντρα, μπροστά από τον Μάρκελιτς σημείωσε το 9-4. Οι«ερυθρόλευκοι» συνέχισαν στον ίδιο καταιγιστικό ρυθμό και προηγούνταν με 11-5 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου.
Ο Γούνας, φτάνοντας τα τρία γκολ στην αναμέτρηση, ανέβασε τη διαφορά στο συν επτά, 6:34 πριν την ολοκλήρωση του αγώνα. Οι πρωταθλητές Ευρώπης ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του αγώνα κάτι που φαίνεται και από το τελικό 14-6, που τους διατηρεί στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μειώνοντας την απόσταση από την Βερόνα, στους δυο βαθμούς, μετά την ισοπαλία των Ιταλών με την Γιούγκ.
Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Γενηδουνιάς με πέντε γκολ και τον ακολούθησαν οι Γούνας και Φουντούλης που σημείωσαν από τρία.
Τα οκτάλεπτα: 2-4, 0-4, 3-3, 1-3

ΜΛΑΝΤΟΣΤ (Ζόραν Μπάγιτς):  Μάρκελιτς, Ράντου 1, Μίλος 3, Κάγκαλι, Τσουκ, Πέτκοβιτς 1, Ανζούλοβιτς, Χέρτσεγκ, Μπάγιτς, Μπιλάκα, Μπουλούμπασιτς 1, Κριάκοφ, Ζούρλινα

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης 3, Νικολαΐδης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης, Γούνας 3, Αργυρόπουλος 1, Ομπράντοβιτς 2,  Γαλανόπουλος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button