ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Ύμνοι» FIBA για την Μάλτση!

Η αρχηγός  της Εθνικής ομάδας Εβίνας Μάλτση φιλοξενείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA τονίζοντας πληροί όλες τις προδιαγραφές να κάνει τη διαφορά για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο επερχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. 

 

Με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για τις ηγετικές ικανότητες και την ποιότητα της Εβίνας Μάλτση αναφέρθηκε η επίσημη ιστοσελίδα της FIBA,  η οποία αναφέρει ότι η αρχηγός της Εθνικής ομάδας  έχει όλα τα φόντα να ηγηθεί στην προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο επρχόμενο Ευρωμπάσκετ.

Αναλυτικά:

«Η θρυλική Εβίνα Μάλστη είναι έτοιμη για μια τελευταία παράσταση με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας. Σε μια από τις κορυφαίες στιγμές της αναδείχτηκε MVP του Ευρωμπάσκετ του 2009 έχοντας 22 πόντους ανά παιχνίδι. Η Μάλτση πυροβολούσε κατά ριπάς το 2009 και οδήγησε την Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών μια χρονιά μετά. Από τότε έχει αγωνιστεί μόνο σε μια διοργάνωση (2011). Το 2013 η Ελλάδα απουσίαζε ενώ η αναμενόμενη επανεμφάνιση της το 2015 βρήκε εμπόδιο στον τραυματισμό της στον ώμο και τότε πολλοί πίστεψαν ότι θα ήταν υπερβολικό να της ζητηθεί να παραμείνει στις επάλξεις και για τη διοργάνωση του επόμενου μήνα.

Πλέον, έχοντας επιστρέψει στην πατρίδα της, μετά από ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στο εξωτερικό, θα οδηγήσει την Ελλάδα σε υψηλά επίπεδα στα γήπεδα της Τσεχίας έχοντας κατακτήσει το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας, μεταφέροντας την εμπειρία της και στην τελική φάση, ενώ είναι αυτή που οδήγησε την Ελλάδα στα προκριματικά τόσο στο σκοράρισμα όσο και στις ασίστ.

«Η Εθνική Ομάδα είναι μέσα στην καρδιά μου και είναι πάντα τιμή και χαρά να την υπηρετώ.

Η συμμετοχή μας για μια ακόμη φορά σε μια τελική φάση είναι μεγάλη επιτυχία και ξέραμε από πριν (πριν την κλήρωση)  πως δεν θα υπήρχε εύκολος όμιλος για εμάς.

Η παρουσία τόσο της Σερβίας, όσο και της Γαλλία κάνει τον όμιλο δυσκολότερο, αλλά ακόμη κι έτσι, ο στόχος μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση και από εκεί και πέρα θα διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί.

Όλα αυτά τα χρόνια, αυτή η συγκεκριμένη ομάδα με την οποία έχω αγωνιστεί χαρακτηρίζεται από το πάθος και την καρδιά, κάτι που θα έχουμε μαζί μας και σε αυτή τη διοργάνωση.

Πλέον πρέπει να προετοιμαστούμε και να παρουσιαστούμε έτοιμες στους αγώνες» ήταν τα λόγια της Ελληνίδας γκαρντ στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA.

Στον Γ’ Όμιλο, εκτός από τη Γαλλία και τη Σερβία η Εθνική Γυναικών θα αντιμετωπίσει και τη Σλοβενία.»

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button