ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ότι και να κάνουν ο Θρύλος είναι πανίσχυρος!

1383297_693806757327192_1057352807719137312_nΟ Ολυμπιακός στο μπάσκετ έχει κάνει εντυπωσιακές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι κι όποιος δεν μπορεί να το διακρίνει αυτό, τότε εθελοτυφλεί εκούσια. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σε συνεργασία με τη διοίκηση της ομάδας, κάνουν εξαιρετική δουλειά στη στελέχωση του ρόστερ με λίγες, αλλά προσεγμένες κινήσεις, θέτοντας ως στόχο την διατήρηση των εν Ελλάδι κεκτημένων και την επιστροφή στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα.

Toυ Δημήτρη Μπούκα

Οι ερυθρόλευκοι φαντάζουν το ακλόνητο φαβορί για το πρωτάθλημα, ενώ οι ευρωπαίοι αντίπαλοί του ήδη τον τρέμουν, καθώς βλέπουν πως ο Ολυμπιακός φέτος θα είναι εντελώς διαφορετικός με πέρσι, ενώ όλα τα βασικά του στελέχη, θα προέρχονται από ένα ξεκούραστο καλοκαίρι. Αυτός βέβαια που τον φοβάται περισσότερο απ’ όλους είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μέσα από βρώμικα κόλπα προσπαθεί να ενισχυθεί, όσο το δυνατόν περισσότερο.

Εν αρχή ην το γεγονός πως πέρασε  η πρόταση του “Τριφυλλιού ” στο οποίο  θα συμψηφίζονται οι ποινές φυσικών προσώπων. Κάτι που  είναι πέρα για πέρα άδικο  για να μην χρησιμοποιήσουμε κάτι χειρότερο, αφού με αυτόν τρόπο θα σβηστούν όλες οι τιμωρίες του ιδιοκτήτη  του ΠΑΟ Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που προέβλεπαν αποχή από τα γήπεδα μέχρι το 2019. Φυσικά σε μία χώρα όπου οι νόμοι εφαρμόζονται αυτό δεν θα υπήρχε καν σαν πιθανότητα, αλλά στην Ελλάδα του 2016, όλα επιτρέπονται.

Παράλληλα,από τη νέα χρονιά  στο ελληνικό πρωτάθλημα θα μπορούν ν’ αγωνίζονται έξι Αμερικανοί αθλητές σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στο παρελθόν (τέσσερις παίκτες από τις ΗΠΑ και δύο κοινοτικοί). Αυτή η απόφαση είναι σκάνδαλο γιατί πάρθηκε μέσα σε λίγες μέρες, μετά από προτροπή του Παναθηναϊκού, ο οποίος βλέποντας την υπόθεση Κλαβέρ να πηγαίνει στον κάλαθο των αχρήστων, βολιδοσκοπεί Αμερικανούς μπασκετμπολίστες, οι οποίοι αρχικά δεν θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής στην Basket League.

Ο Μιχάλης Μελής στην πρώτη συνέλευση ως πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ φρόντισε να μας δείξει τα παναθηναϊκά του συναισθήματα (κουμπάρος του Φραγκίσκου Αλβέρτη), κάτι που φτιάχνει κλίμα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Φυσικά εδώ πρέπει να καταθέσουμε πως αυτή η αλλαγή συνέβη, ενώ ο Ολυμπιακός έχει κάνει 3/4 των κινήσεων του, κάτι που συνιστά σκάνδαλο, όταν αναφερόμαστε στην κορυφαία ομάδα της χώρας.

Ο δις πρωταθλητής Ελλάδος δεν θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια να βλέπει να τον ρίχνουν, αλλά η πικρή αλήθεια για τους απέναντι είναι πως, φοβούνται πάρα πολύ τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τους παίκτες του. Ότι και να κάνει ο ΠΑΟ είναι υποδεέστερος από τους Πειραιώτες, οι οποίοι διαθέτουν ότι καλύτερο υπάρχει από την ελληνική αγορά, ενώ για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια ο Βασίλης Σπανούλης θα έχει έναν συμπαίκτη (Έρικ Γκριν), στην περιφέρεια, που ο αποκλειστικός του σκοπός θα είναι το σκοράρισμα σε πρώτη φάση.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button