ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όταν το βλέπεις να έρχεται…

Κάθε νίκη για τον Ολυμπιακό από εδώ και πέρα είναι καθοριστική, είναι σημαντική, είναι πολύτιμη. Και η πιο πολύτιμη νίκη είναι αυτή που την… βλέπεις να έρχεται!

Ο Ολυμπιακός σήμερα ήταν ένας πραγματικός σίφουνας μόλις βρήκε τον ρυθμό που ήθελε. Μετά το 20ο λεπτό κατασκήνωσε στην περιοχή των Βοιωτών και μπορούσε κανείς εύκολα να αντιληφθεί ότι το γκολ ήταν ζήτημα ολίγων λεπτών να επιτευχθεί. Δεν έγινε την πρώτη, δεν έγινε την δεύτερη, δεν έγινε την τρίτη, έγινε στο 41ο λεπτό. Και ήταν αποτέλεσμα εξαιρετικής προσπάθειας του Γκιγιόμ Ζιλέ, ο οποίος απέδειξε πως η γενιά των 33άρηδων ακόμα δεν έχει πει την τελευταία της λέξη. Η άψογη αυτή ατομική ενέργεια με την οποία απέφυγε τους αντιπάλους του αλλά και ο τρόπος με τον οποίο πλάσαρε “γλυκά” και σίγουρα, έδινε την εντύπωση πως αυτό το γκολ δεν χανόταν.

Όσο περνούσε η ώρα, ο Ολυμπιακός τόσο έδινε την εντύπωση πως και επιθετικά και αμυντικά λειτουργούσε ολοένα και καλύτερα. Πιθανότατα αυτά να είναι και τα στοιχεία που επισήμανε ο Τάκης Λεμονής στην συνέντευξη Τύπου ότι του άρεσαν. Χαμένο πέναλτι, ευκαιρίες και ξαφνικά… 1-1.

Ουδείς αμφισβητεί πως όταν χάνεις ένα τσουβάλι ευκαιρίες και ξαφνικά βρίσκεσαι να ισοφαρίζεσαι σίγουρα είναι σαν μία “μαχαιριά στην καρδιά”. Κι ο Ολυμπιακός αποσυντονίστηκε όπως είναι απόλυτα λογικό. Όμως το θέμα είναι ένα και αδιαμφισβήτητο. Ο Ολυμπιακός ως εκείνο το σημείο είχε παίξει τόσο καλά, είχε φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Λεβαδιακού, είχε χάσει τόσες κλασσικές ευκαιρίες. Κι όμως όπως φάνηκε, κανείς δεν “αγχώθηκε” για αυτό το παιχνίδι. Για τον πολύ απλό λόγο πως άπαντες το έβλεπαν να… έρχεται!

Ο κόσμος άρχισε να “ανεβάζει στροφές” από την εξέδρα και οι παίκτες το κατάλαβαν. Με την σειρά τους κι αυτοί προσπάθησαν ακόμη περισσότερο, δημιούργησαν εκ νέου ευκαιρίες και έφτασαν στο 2-1 με την γκολάρα του Κούτρη. Ένα γκολ που αργά ή γρήγορα θα έμπαινε. Γιατί ο Ολυμπιακός έπειθε πως αυτό το παιχνίδι ήταν δικό του. Είχε παίξει τόσο καλά και του άξιζε να νικήσει με ακόμη μεγαλύτερο σκορ, μόνο που είχε να κάνει με την ατυχία του και με τον πολύ καλό Εμποκά, που σταμάτησε αρκετές φορές τις προσπάθειες των πρωταθλητών.

Παρόλα αυτά, όπως κι αν είχε, φαινόταν πως ο Ολυμπιακός θα έφτανε στην νίκη. Μία νίκη που άξιζε και ήταν “διπλή”, αφού εκτός από τους τρεις βαθμούς “κέρδισε” και στον τρόπο παιχνιδιού και στον τρόπο αντίδρασης μετά την ισοφάριση. Στοιχεία που μας άρεσαν πάρα πολύ και μας δίνουν πολύ κουράγιο ενόψει της, ούτως ή άλλως, δύσκολης συνέχειας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button