ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όταν σοβαρεύτηκε ήταν διαστημικός!

 

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε από το 19-38 του 14ου λεπτού και έφτασε με τρόπο εντυπωσιακό στην επιβλητική του νίκη επί του Περιστερίου με 92-69.

Οι «ερυθρόλευκοι» τα … χρειάστηκαν αφού οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη έχοντας απίστευτη ευστοχία και σκοράροντας από όλα τα σημεία του γηπέδου, βρέθηκαν στο 14’ να προηγούνται με 19-38 με καλάθι του Σκορδίλη, έχοντας και την  εκνευριστική εύνοια των διαιτητών. Μια εύνοια, που ανάγκασε τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να δεχθεί τεχνική ποινή΄.
Από εκείνο το σημείο όμως και μετά οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ σοβαρεύτηκαν και αφού έσφιξαν την άμυνά τους κι έτρεξαν πολύ και στα δύο μέρη του παρκέ, έκαναν τρομερή ανατροπή
Το παιχνίδι ξεκίνησε με έναν σοβαρό τραυματισμό του Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος αποχώρησε μόλις στο πρώτο λεπτό από αγκωνιά  και ενώ είχαν προηγηθεί τρία φάουλ απο παίκτες του Περιστερίου στην ίδια φάση και του τοποθετήθηκαν πέντε ράμματα.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν ενέργεια και με τον Αξέλ Τουπάν να …ηγείται στο σκοράρισμα, άρχιζαν να ροκανίζουν τη διαφορά.
Με τρομερό καλάθι του Βασίλη Σπανούλη ο Ολυμπιακός μείωσε σε 30-42, ενώ το πρώτο μέρος βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να μειώνουν το σκορ με 42-48 και να δείχνουν τις άγριες διαθέσεις τους μετά τον αρχικό τους λήθαργο..
Στο δεύτερο μέρος μπήκαν οι Πρίντεζης, Τίμα, Λε Ντέι και Βεζένκοφ στη επιθετική εξίσωση. Με τη σφιχτή του άμυνα ο Ολυμπιακός επέτρεπε στους φιλοξενούμενους να ανασάνουν και ο Γιώργος Πρίντεζης με γκολ – φάουλ πέτυχε το 58-50 μπροστά στον … Παναγιώτη Βασιλόπουλο στο 24’.
Αυτό ήταν . Οι φιλοξενούμενοι του Αργύρη Πεδουλάκη, όσο και εάν προσπαθούσαν, ήταν αδύνατο να συγκρατήσουν τους παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ, οι οποίοι έβγαζαν τρομερούς αιφνιδιασμούς και συνεργασίες, προσφέροντας άφθονο θέαμα.
Για το τελικό 92-69.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 42-48, 74-58, 92-69.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button