ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όταν ο “Φόντακας” οργίασε κατά του ΠΑΟΚ! (pics)

Όσο πιο… ξεθωριασμένη η φωτογραφία, τόσο πιο μεγάλη αξία, λένε, έχει! Και πως να μην έχει αξία η φωτογραφία εξωφύλλου που δείχνει τον έναν και μοναδικό Γιώργο Σιδέρη! Λόγω της ημέρας δεν γινόταν να μην την φέρουμε ξανά στην επιφάνεια αφού το εν λόγω φωτογραφικό καρέ σηματοδοτεί και ένα άλλο… “καρέ” – ρεκόρ που κατέχει ο “Φόντακας” από τότε!

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!

3 Ιουνιου 1962. Το πρωτοσέλιδο της “Αθλητικής Φωνής” έπιανε η νίκη της Εθνικής Ενόπλων που νίκησε, μάλλον, διέσυρε 3-0 την Ολλανδία, και τερμάτισε πρώτη στον όμιλο! Άξιζε όντως ένα πρωτοσέλιδο ένα τέτοιο επίτευγμα, αλλά στα δικά μας “ερυθρόλευκα” δρώμενα, η ιστορία γράφτηκε παραπάνω!

Η Εθνική Ενόπλων έπαιζε, αλλά το πρωτάθλημα γινόταν κανονικά! Με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ εντός έδρας και τον Γιώργο Σιδέρη να πετυχαίνει ένα μοναδικό, ένα ασύλληπτο, ένα ακατάρριπτο ρεκόρ, σημειώνοντας καρέ τερμάτων σε μόλις 8 (!) λεπτά!

Το σκορ ήταν εκκωφαντικό και ευρύ, ήτοι 6-0, αλλά η πραγματική… μπόρα ήρθε στο τέλος! Ενω το σκορ ηταν 2-0 με δυο γκολ του Ψύχου (40, 47), ο Σιδέρης παίρνει το όπλο του και σκοραρει στο 76, το 80 , το 84 και κλείνει τον χορό των γκολ του με πέναλτυ το σκορ στο 86!

Στην φωτογραφία φαίνεται ο Κώστας Πολυχρονίου στα χέρια των φιλάθλων του Ολυμπιακού που παραληρούν και στην διπλανή φωτογραφία τον Σιδέρη να πανηγυρίζει! Μία μοναδική νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ που συνοδεύτηκε με ένα εξίσου μοναδικό ρεκόρ από τον “Φόντακα”!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button