Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όταν ο Θρύλος επέστρεψε στον θρόνο του στο … νήμα! (Video)

Στις 25 Μαϊου του 2005 ο Ολυμπιακός με γκολ του Ριβάλντο λύγισε 1-0 τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο κατακτώντας το πιο «ροκ» νταμπλ της σύγχρονης ιστορίας του.

Με την κατάκτηση του πιο … ανατρεπτικού πρωταθλήματος της νεότερης δυναστείας του συνδέεται χρονικά για τον Ολυμπιακό η σημερινή ημερομηνία.

Συμπληρώνονται κιόλας 13 χρόνια από την ημέρα, όπου ο Θρύλος των γηπέδων επισφράγισε με τρόπο ονειρικό, εκκωφαντικό και πανάξιο την επιστροφή του στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός, ο οποίος μέχρι την 27η αγωνιστική είχε βρεθεί να κυνηγάει τρεις πόντους τον Παναθηναϊκό και δύο την ΑΕΚ, κατάφερε με εκπληκτικό ντεμαράζ να εκμεταλλσυτεί τις … μαζεμένες «γκέλες» των αντιπάλων του (σ.σ. ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-1, ΑΕΚ – Ιωνικός 0-1 και Παναθηναϊκός –ΑΕΚ 0-0) και να πανηγυρίσει ένα επικό νταμπλ.

Στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής στο Καυτανζόγλειο, οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονταν απαραίτητα την νίκη κόντρα στον Ηρακλή, ώστε να στεφθούν νταμπλούχοι (σ.σ. είχε προηγηθεί η κατάκτηση του Κυπέλλου επί του Άρη με 3-0 στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο τέσσερις ημέρες νωρίτερα).

Με γκολ του Ριβάλντο στο 61’ ο Θρύλος νίκησε 1-0 τον «Γηραιό» κι αγκάλιασε τον τίτλο, στέλνοντας στα ουράνια τους 4.000 εκδρομείς του και τα εκατομμύρια πιστών του οπαδών!

Ας θυμηθούμε πώς στο παρακάτω video

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button