Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όταν ο Αντώναρος τους άφησε αγάλματα! (Video)

Mε την κατάκτηση του πιο συγκλονιστικού Κυπέλλου Ελλάδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη χρονικά για τον Ολυμπιακό η σημερινή ημερομηνία!

Συγκεκριμένα, συμπληρώνονται κιόλας εννιά χρόνια από την μαγική κι ονειρεμένη βραδιά της 2ας Μαίου του 2009, όπου ο Θρύλος πανηγύρισε την κατάκτηση του 24ου Κυπέλλου στην ιστορία του επικρατώντας στα πέναλτι με 15-14 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ,
και αφού η παράταση είχε βρει τις δύο ομάδες ισόπαλες με 4-4 (καν. Αγώνας 3-3) στον πιο συγκλονιστικό τελικό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Θρύλος με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στο τέλος της πρώτης θητείας του στον πάγκο του, αν και τελείωσε και το έξτρα 30λεπτο της παράτασης με εννιά παίκτες λόγω αποβολών των Λουτσιάνο Γκαλέτι (103’) και Αβραάμ Παπαδόπουλου (105’) κράτησε το 4-4 και ο τελικός οδηγήθηκε στην ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι… Εκεί όπου με ήρωα τον Αντώνη Νικοπολίδη, που απέκρουσε δύο πέναλτι και έβαλε άλλα τόσα, εκ των οποίων και το νικητήριο, ο Ολυμπιακός νίκησε 15-14 και κατέκτησε το νταμπλ!!!

Στην κανονική ροή του αγώνα η ΑΕΚ βρέθηκε να προηγείται με 2-0 μόλις στο 8’ με ισάριθμα τέρματα του Ίσμαελ Μπλάνκο, αλλά οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε επέδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα!

Αρχικά στο 47’ μείωσαν το σκορ με κεφαλιά του Ματ Ντάρμπισιρ έπειτα από σέντρα του Ντομί, για να φτάσουν στην ισοφάριση στο 70’ με τον Ντουντού. Η ΑΕΚ πήρε ξανά το προβάδισμα στο 89’ με τον Νάτσο Σκόκο και έδειχνε να βρίσκεται αγκαλιά με την Κούπα, αλλά ο Ματ Ντάρμπισιρ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη! Ο Άγγλος φορ αν και … ζαλισμένος από το κτύπημα που είχε δεχθεί λίγο νωρίτερα με κεφαλιά στο 95’ έφερε το ματς στα ίδια δίνοντας το φιλί της ζωής στον Ολυμπιακό για το 3-3!

Στην παράταση ο Θρύλος ήταν μία σκάλα ανώτεροςαπό την Κλάψα και προηγήθηκε στο 103’ με τον Λουτσιάνο Γκαλέτι, όμως η απερισκεψία του Αργεντινού μέσου να βγάλει την μπλούζα του κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών του στοίχισαν τη δεύτερη κίτρινη του … Κάκου. Στο 105′ ακολούθησε νέα αποβολή για τον Ολυμπιακό, με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο όταν ο Σκόκο στο 108 από πλάγια θέση διαμόρφωσε το 4-4, όμως στα πέναλτι μίλησε η καρδιά πρωταθλητή των παικτών του Θρύλου,  με κορυφαίο και …σκόρερ τον Αντώνη Νικοπολίδη κατέκτησαν ένα από τα πιο «καρυδάτα» τρόπαια στην ιστορία του συλλόγου!

Για τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς ήταν ο τελευταίος αγώνας της καριέρας του…

Ας θυμηθούμε τις κορυφαίες στιγμές εκείνου του αξέχαστου τελικού στο παρακάτω video

Σχετικά Άρθρα

Back to top button