ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όταν ξεκίνησε την «κούρσα» του προς τους «οκτώ»! (Video)

tzole

Σαν σήμερα πριν 18 χρόνια ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα προς το μαγικό του ευρωπαίκό ταξίδι, μέχρι τα προημιτελικά του Champions League  επικρατώντας 2-1 της Ανόρθωσης στον πρώτο προκριματικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.  

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Με το ξεκίνημα της πιο γλυκιάς ευρωπαϊκής ως τώρα ανάμνησης του Ολυμπιακού,είναι άρρηκτα συνδεδεμένη η σημερινή ημερομηνία.

Μίας πορείας, η οποία οδήγησε τον Αυτοκράτορα Θρύλο μέχρι τα προημιτελικά του Champions League, ή για να είμαστε πιο ακριβείς και συγκεκριμένοι ένα …φύσημα του αέρα πριν την μυθική του πρόκριση στους «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!

Συγκεκριμένα, πριν από 18 ακριβώς χρόνια ο Ολυμπιακός υποδεχόταν στο ΟΑΚΑ την «σταχτοπόύτα» – τότε – Ανόρθωση για τα προκριματικα΄του Champions League  κι επιζητούσε νίκη μ’ ένα ευρύ σκορ, που θα του έδινε τη δυνατότητα να εξασφαλίσει από το πρώτοκιόλας παιχνίδι την πρόκρισή του για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Θρύλος ο οποίος είχε να επιδείξει ως ρόστερ τον κορυφαίο ελληνικό του κορμό σδτην ιστορία του επί επαγγελματικού πρωταθλήματος και με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς για τρίτη συνεχόμενη σεζόν στην άκρη του πάγκου του, ξεκίνησε … φουριόζος στον πρώτο του αγώνα απέναντι στην πρωταθλήτρια Κύπρου στο ΟΑΚΑ!

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στο 12’ με καρφωτή κεφαλιά αξιοποίησε ιδανικά τη σέντρα του λουτσλανο για να ανοίξει το σκορ μέσα σε αποθέωση! Ο Βραζιλιάνος άσος με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 33’ ζευγάρωσε τα τέρματα του Ολυμπιακού κι όλα έδειχναν ότι θα ακολουούσε ..πάρτι.

Δεν συνέβη, όμως κάτι τέτοιο . Οι Κύπριοι αναθάρρησαν στην επανάληψη και μάλιστα μείωσαν το σκορ στο 64’ με τον Μιχαίλοβιτς, δίνοντας χαρακτήα θρίλερ στηνβ ρεβάνε, που επρόκειτο να διεξαχθεί στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» δύο εβδομάδες αργότερα,

Μάλιστα, ο τότε Πρόεδρος του Θρύλου Σωκράτης Κόκκαλης είχε ζητήσει από τους παίκτες του να …επιστρέψουν κολυμπτώντας από την Κύπρο, εάν δεν επέστρεφαν με λάφυρο την πρόκριση!!!  Κι όπως θα θυμάστε, στον επαναληπτικό ο Θρύλος μάζεψε συντρίβοντας με 4-2 την Ανόρθωση!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:  Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Καραταΐδης, Γεωργάτος (63′; Σφακιανάκης), Τζόρτζεβιτς, Πασσαλής (46′; Ανατολάκης), Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος, Λουτσιάνο, Οφορίκουε, Ίβιτς (68′; Αμποάγκουε).

Ανόρθωση: Παναγιώτου, Λουκά (46′; Φουκαρής), Χαραλάμπους (74′; Λάμπρου), Ιωάννου, Τόμιτς, Β. Μελαναρκίτης, Β. Μιχαήλοβιτς (81′; Ανδρέου), Εγκωμίτης, Πούνας, Ηλία, Κρισμάρεβιτς.

Θυμηθείτε στο παρακάτω video  πώς είχε επικρατήσει ο Ολυμπιακός με 2-1 στον προ 18ετίας αγω΄να του κόντρα στην Ανόρθωση

2-1 anoruvsh

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button