ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Όσοι παίξουν πρέπει να ματώσουν!»

Το δικό του ξεκάθαρο στίγμα για την αναμέτρηση με την Ουνικάχα Μάλαγα άφησε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Τα ρέστα του καλείται να παίξει κόντρα στην Ουνικάχα Μάλαγα ο «λαβωμένος» Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι«, μετά την έκτιση της ποινής της μίας αγωνιστικής που τους είχε επιβληθεί από την Ευρωλίγκα, επιστρέφουν στην φυσική τους έδρα, το ΣΕΦ, όπου φιλοδοξούν να ζευγαρώσουν τις νίκες τους και να αποκτήσουν αίσθηση ανωτερότητας ενόψει της κρίσιμης συνέχειας

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» Γιάννης Σφαιρόπουλος στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στάθηκε στους πολλούς τραυματισμούς που ταλανίζουν την ομάδα , σημειώνοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία, επισημαίνοντας ότι όσοι αγωνιστούν πρέπει να «ματώσουν» στο παρκέ, προκειμένου ο Θρύλος να πάρει τη νίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Παίζουμε το πρώτο εντός έδρας ματς τυπικά το δεύτερο, η πρώτη αγωνιστική λόγο της τιμωρίας μας έγινε στο Ηράκλειο σε μία έδρα που μας βοήθησε πολύ. Ευελπιστούμε τώρα που γυρίζουμε στην φυσική μας έδρα θα έχουμε την ανάλογη βοήθεια να κερδίζουμε το παιχνίδι. Σκληροτράχηλη ομάδα η Μάλαγα, σε άμυνα και επίθεση, με παίκτες με μεγάλο ρόστερ και μεγάλο ροτέισον που τους δίνει φρεσκάδα για όλο το παιχνίδι, κάποιοι παίκτες πρωτοστατούν και να τους δούμε σαν ομάδα παίζουν όλοι μαζί και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Πολύ αξιόλογη ομάδα, να κάνουμε αυτά που έχουμε πει, να εφαρμόσουμε το πλάνο μας, να χαλάσουμε το παιχνίδι τους και αν βρούμε τις αδυναμίες τους».

Για το θέμα των τραυματισμών:

«Το θέμα τραυματισμών το έχουμε συζητήσει πολλές φορές. Ξέρετε καλά την θέση μου ότι δεν θα σταθώ ποτέ σε αυτούς όσο σημαντική είναι αυτή. Πέντε θα έχουμε πέντε θα παίξουμε αυτοί πρέπει να ματώσουν στο γήπεδο. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός, αυτός είναι ο χαρακτήρας της ομάδας αυτής. Με παίκτες, με τραυματισμούς, με άδειες κερκίδες, κόντρα στη διαιτησία. Αυτός είναι ο χαρακτήρας του Ολυμπιακού, να παλεύει και να ματώνει. Οι τραυματισμοί είναι από χτυπήματα, δεν είναι από κακή προπόνηση. Να μένουμε συγκεντρωμένοι στους στόχους μας και βάζω σε κάποιες θέσεις άλλους παίκτες και εκείνο που είναι σημαντικό είναι ότι εγώ ούτε κλαίγομαι ούτε προσπαθώ να βρω δικαιολογίες του».

Για τους ποιοι δεν θα αγωνιστούν τόνισε:

«Σίγουρα δεν παίζει ο Σπανούλης και ο Τιλί. Ο Στρέλνιεκς δεν θα προπονηθεί ούτε σήμερα θα δούμε αύριο αν αισθάνεται καλά. Ο Παπανικολάου και ο Μάντζαρης έκαναν ένα κομμάτι. Σήμερα θα δούμε τις επαφές, όμως αύριο θα αποφασίσουμε εάν θα παίξουμε».

Για τον παίκτη στην θέση του Τιλί:

«Το συζητάμε, δεν βιαζόμαστε, δεν είναι επίκαιρο λόγω του αγώνα. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι σε αυτό, αυτή είναι η αιτία. Χωρίς βιασύνη, έχω μιλήσει ήδη με την διοίκηση, να μην κάνουμε κάποιες βιαστικές κινήσεις. Δεν είναι ότι δεν έχουμε παίκτες να καλύψουμε το κενό, σε μία μεγάλη σεζόν, όσους παίκτες είναι τόσο καλύτερο είναι. Εχω πει επίσης θα πάρουμε παίκτη ποιοτικό και καλό όχι κάποιον μόνο για να τον πάρουμε».

Για τους τραυματισμούς:

«Σίγουρα οι τραυματισμοί και οι απουσίες δεν σε αφήνουν να κάνεις προπονήσεις όμως πιο σημαντικό είναι η πνευματική ετοιμότητα. Έχουμε παίκτες να λειτουργήσουν στο επίπεδο που θέλουν, αυτοί που έχουμε καιρό και κατανοούν την τακτική. Είτε έχουμε κάνει καλές προπονήσεις είτε δεν κάνουμε θα είναι έτοιμοι. Ο τρόπος της δουλειάς μας είναι καλός και μας δίνει την ικανότητα να παίξουμε το παιχνίδι που θέλουμε.»

Για την αντίπαλο του Ολυμπιακού:

«Η Μάλαγα γενικά ο προπονητής αυτός έχει πιεστικές άμυνες και σκληρές επαφές. Δεν κέρδισε την Φενέρ όπως οι ισπανικές ομάδες, όταν ξέφυγε η διαφορά δυνάμωσε περισσότερο την άμυνά της και γύρισε το παιχνίδι. Εχουμε μιλήσει στους παίκτες και πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί στο παιχνίδι μας για να παίξουμε με σκληράδα απέναντί τους»

Για την εξέλιξη του Βασίλη Τολιόπουλου:

«Πάει καλά αυτό λέει κάτι ίσως και τίποτα. Το θέμα είναι να έχει διάρκεια. Θα πάρει ευκαιρίες φέτος και για αυτό τον κρατήσαμε. Δούλεψε το κορμί του και είναι έτοιμος να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο αυτό της Ευρωλίγκας, να μείνει σεμνός να δουλεύει και έχει περιθώρια βελτίωσης. Δεν τα κάνει όλα τέλεια και μπορεί να γίνει καλύτερος. Είναι ένας παίκτης που τον έχω από μικρό, στον Πανιώνιο, τον είχα από παιδί και τον έφεραν στην πρώτη ομάδα. Να έχει το μυαλό στο κεφάλι του το θέμα είναι γιατί αλλιώς θα τον… χάσουμε και θα αργήσει να τον δούμε…»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button