ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όποιος τα έβαλε μαζί του, έχασε για… πολλά γκολ

Το να σατιρίζεις καταστάσεις, το να διακωμωδείς γεγονότα, το να βλέπεις το γελοίον του πράγματος σε κάποια πράγματα είναι ίσως η μόνη διέξοδος από μία καθημερινότητα για την οποία φαινομενικά δεν μπορείς να κάνεις κάτι διαφορετικό μιας και δεν μπορείς να την αποφύγεις.

Είναι κάτι στιγμές που προσπαθείς να βρεις από που θα ξεκινήσεις ένα σκεπτικό που τριγυρνάει στο μυαλό σου εδώ και πάρα πολύ καιρό αλλά δεν μπορείς να βρεις αυτό το “που”. Με σοβαρότητα και σεβασμό κι όχι με την σάτιρα. Ίσως γιατί έχουν γίνει τόσα πολλά γεγονότα μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα που χάνεις την αρχή, τη μέση και το τέλος. Και για το τέλος που λέμε “παίζεται” αφού πιθανότατα δεν το έχουμε δει ακόμα. Τα δείγματα είναι καθημερινά. Το κυνηγητό του Ολυμπιακού εκτός από τους αγωνιστικούς χώρους έχει περάσει και σε εξωαγωνιστικά επίπεδα.

Επειδή πολλοί θα βρεθούν και θα πουν “ας ήταν ο Ολυμπιακός όπως έπρεπε και φέτος, να βρισκόταν 10-15 βαθμούς μπροστά”. Είναι το πρώτο που θα ειπωθεί και ναι, θα συμφωνήσουμε απόλυτα σε αυτό. Ο Ολυμπιακός φέτος δεν έκανε την χρονιά που θα έπρεπε και για αυτό το λόγο και δεν παρουσιάστηκε όπως θα έπρεπε προκειμένου να κατακτήσει και αυτό το πρωτάθλημα. Όποιος πει το αντίθετο, τότε απλά δεν βλέπει μπάλα. Είναι όμως αυτός ο λόγος να “χτυπιέται” η ομάδα από δεκατέσσερις πλευρές; Είναι αυτός ο λόγος να δέχεται έναν διαρκή πόλεμο; Είναι λόγος αυτός να δέχεται την μία πρόκληση πίσω από την άλλη; Ή μήπως είναι ο λόγος αυτός για να έχει διαφορετική μεταχείριση σε συγκεκριμένα ζητήματα από τα αρμόδια όργανα και την πολιτεία;

Πρότελευταίο περιστατικό στο “γαϊτανάκι” που έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολλούς μήνες ήταν η χθεσινή αναίτια επίθεση στους φιλάθλους της ομάδας που συγκεντρώθηκαν στον Πειραιά να βγάλουν μία φωνή δυσαρέσκειας με αφορμή την ομιλία του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου. Μία επίθεση που δεν περιορίστηκε στους περίπου 500 φιλάθλους αλλά επεκτάθηκε γενικότερα θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των περαστικών από το σημείο εκείνο.

Και οι κουβέντες για το περιστατικό θα μπορούσαν να γραφούν από κάθε άνθρωπο ο οποίος βρέθηκε πολύ κοντά στην καρδιά των γεγονότων επειδή ήθελε (είχε το θράσος) να πάει στην δουλειά του ή απλά να θέλει να πάει στο σπίτι του…

Τελευταίο και… σημερινό περιστατικό ήταν η απόφαση για την περιβόητη ποινή – χάδι στον ΠΑΟΚ, την ώρα που το -3 του Ολυμπιακού παρέμεινε εκεί “ακλόνητο”. Αποφάσεις που προκαλούν εύλογα ερωτηματικά που δεν έχουν απαντηθεί και ούτε πρόκειται να απαντηθούν. Το επόμενο άραγε ποιο θα είναι; Κανείς δεν ξέρει.

Στο δια ταύτα… Γενικευμένο αν θέλετε, αλλά η ιστορία του Ολυμπιακού έχει διδάξει τι συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις. Όποιος τα έβαλε με τον Ολυμπιακό, έχασε. Και έχασε κατά κράτος… Τώρα, ότι γίνεται παραπέρα, τα όσα περιστατικά συμβαίνουν απλά θα φανερώσουν το σκορ. Το αποτέλεσμα είναι η ήττα. Το μόνο που αλλάζει είναι το σκορ και τα… γκολ που θα δεχθούν εκείνοι που τα έβαλαν με τον Ολυμπιακό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button