ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όποιος γελάει τον Μάη, μια ζωή… νικάει!

Ηρεμία, καθαρο μυαλό, ψυχραιμία, σωστές αποφάσεις και… ταμείο τον Μάιο. Αυτα χρειάζεται τη δεδομένη στιγμή ο Ολυμπιακός.

Το χθεσινοβραδυνό κακό και η στενοχώρια που έφερε η ήττα, ειδικά με τον τρόπο που ήρθε από την ΑΕΚ, έγινε. Και οφείλει να διδάξει πάρα πολλά στον Ολυμπιακό. Όχι μόνο επειδή το αποτέλεσμα αυτό ήταν το τελευταίο λάθος στο οποίο υπέπεσε ο Μπέσνικ Χάσι, αλλά και για όλους που παραμένουν στον Πρωταθλητή Ελλάδος και συνεχίζουν στην προσπάθεια κατάκτησης του τίτλου, που είναι άλλωστε και ο πρωταρχικός στόχος.

Αυτή τη στιγμή, το πρώτο πράγμα που προέχει είναι η ηρεμία και η γαλήνη, η οποία πρέπει να επανέλθει το ταχύτερο δυνατό στην ομάδα γιατί οι αντίπαλοι δεν περιμένουν. Απεναντίας, ο καθένας τους θα το θεωρούσε πολύ μεγάλη… “πρόκληση” να “αποτελειώσει” τον Ολυμπιακό. Αυτό όμως δεν πρέπει να συμβεί με κανένα τρόπο.

Χθες γράψαμε, ότι τον Ολυμπιακό ο καθένας μπορεί να τον κοροϊδέψει, να τον χλευάσει, να του κάνει και καζούρα μετά την ήττα, αλλά το μόνο που δεν μπορεί καμία ομάδα να κάνει ούτε σε αυτή, ούτε στην άλλη ζωή, είναι να τον φτάσει! Γιατί πολύ απλά ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Η απομάκρυνση του Μπέσνικ Χάσι, βάζει τα πράγματα σε μία πρώτη σειρά. Σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλες κινήσεις, οι οποίες πρέπει να είναι σωστές. Με πρωταρχικό στόχο την επιλογή προπονητή που να μπορεί να “δέσει” άμεσα και την ομάδα και με την ομάδα.

Ότι έγινε έγινε. Η αλλαγή τεχνικού, όπως είναι φυσικό, πάντα λειτουργεί ευεργετικά για ένα σύλλογο, ο οποίος έχει “στραπατσαριστεί” τόσο πολύ από τον προηγούμενο. Είναι στο χέρι του καθενός να αλλάξει η ψυχολογία και να γυρίσουν τα πράγματα.

Και επιτέλους, για τους πιο απαισιόδοξους… Στην πέμπτη αγωνιστική είμαστε. Όχι την 25η. Το πρωτάθλημα έχει… τρελλό δρόμο μπροστά του, αφού ακόμη βρίσκεται στην αρχή του. Είναι δυνατόν κάποιοι να θεωρούν ότι τελείωσε και ήδη να έχουν αρχίσει τα… μοιρολόγια; Κι άλλοι από την απέναντι πλευρά να ψάχνουν ημερομηνίες για… φιέστες; Να ηρεμήσουμε λίγο;

Το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο, αφού όλοι μπορούν να χάσουν από όλους. Σημασία έχει να κοιτάμε πλέον τα του οίκου μας και μετά όλα τα υπόλοιπα. Αν ο Ολυμπιακός ανασυνταχτεί και οργανωθεί το ταχύτερο δυνατό, που θα το κάνει, είναι βέβαιο ότι θα επανέλθει μαζί του και η τάξη των πραγμάτων. Οι παίκτες ξαναλέμε, δεν ξέχασαν την μπάλα που ξέρουν. Γνωρίζουν, και τώρα πλέον είναι ξεκάθαρο πως έχουν καταλάβει τί πρέπει να κάνουν. Με τον χειρότερο τρόπο, δυστυχώς, αλλά σίγουρα κατάλαβαν με τί έχουν να κάνουν από εδώ και μπρος.

Η ηρεμία είναι το βασικό ζητούμενο. Και επιπροσθέτως, ας κλείσουμε τα αυτιά μας στους… διθυράμβους που γράφονται από δω και απο κει για τους πρωτοπόρους αλλά και στην ατέλειωτη καταστροφολογία που έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό. Ας ηρεμήσουμε και ας σκεφτούμε ότι η επόμενη μέρα μόνο καλύτερη μπορεί να είναι. Δεν είναι αισιόδοξη ευχή, είναι μία πραγματικότητα.

Και ας θυμόμαστε πως όποιος γελάει Κυριακή… κοντή γιορτή! Όμως όποιος γελάει τον Μάη, μία ζωή… νικάει! Κοινώς, ταμείο δεν γίνεται την 5η αγωνιστική, αλλά με το φινάλε του πρωταθλήματος. Εκεί θα είμαστε και τότε να τα πούμε!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button