ΜΠΑΣΚΕΤ

«Όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι»

Στην αξία που έχει αποκτήσει για τον Ολυμπιακό τη δεδομένη στιγμή άπαντες να βρίσκονται στον μέγιστο βαθμό συγκέντρωσης κι ετοιμότητας αναφέρθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

 

Την εξαιρετική προσήλωση που επέδειξαν οι παίκτες του κυρίως στην άμυνα, επιβράβευσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού μετά τη άνετη επικράτηση σε βάρος του Ερυθρού Αστέρα, με την  οποία οι πρωταθλητές Ελλάδας διατηρήθηκαν στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα της Ευρωλίγκα εστίας εστην ανάγκη άπαντες να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, ώστε να ανταποκριθούν επάξια στην κρίσιμη συνέχεια

«Σήμερα είχαμε μια καλή εμφάνιση, ελέγξαμε σε γενικές γραμμές το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ είπαμε πως πρέπει να παίξουμε καλύτερη άμυνα και ο στόχος μας επετεύχθη. Δεχτήκαμε μόλις 65 πόντους και είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό. Θα μπορούσαμε όμως να αποφύγουμε κάποια φτηνά καλάθια που δεχτήκαμε από λάθη ή επιθετικά ριμπάουντ. Γενικά η καλή μας άμυνα ήταν το κλειδί για τη νίκη. Στο τρίτο δεκάλεπτο δεχτήκαμε μόνο εννιά πόντους και φτάσαμε στη μεγαλύτερη διαφορά μας. Θεωρώ πως εκεί κρίθηκε το ματς. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που ήρθαν και υποστήριξαν την ομάδα. Έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας και θέλουμε τη βοήθειά τους σε κάθε αγώνα. Θέλουμε το γήπεδο γεμάτο σε κάθε γήπεδο γιατί δεν είναι εύκολο να παίζεις σε γεμάτα γήπεδα όπως έγινε στο Κάουνας. Εμείς δεν έχουμε δει ακόμη γεμάτο γήπεδο στην έδρα μας και θέλουμε τη συμπαράσταση του κόσμου περισσότερο από ό,τι μέχρι τώρα», τόνισε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων».

Ερωτηθείς αν το πολύ φιλικό κλίμα και το κατά πόσο μπορούσε να αποπροσανατολίσει τους παίκτες, απάντησε:

«Η ατμόσφαιρα ήταν σε βάρος της συγκέντρωσης για ένα κρίσιμο παιχνίδι, αλλά οι παίκτες μας ήταν συγκεντρωμένοι, ειδικά στην άμυνα. Η επίθεσή μας δεν πήγε τόσο καλά στο δεύτερο ημίχρονο, όπως στο πρώτο. Χάσαμε εκεί λίγο τη συγκέντρωση και την αποφασιστικότητά μας».

Για το μοίρασμα του χρόνου συμμετοχής και τον τρόπο προσέγγισης του Γκριν στο ματς είπε: «Από την αρχή της χρονιάς έχουμε χτίσει την ομάδα για να χρησιμοποιεί όλους τους παίκτες. Όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι να παίξουν, τους εμπιστεύομαι και το δείχνω. Πιστεύω στην ομαδικότητα και στο σύνολο. Σήμερα όσοι μπήκαν προσπάθησαν για το καλύτερο. Πολλές φορές κατηγορήθηκα για το rotation, αλλά το πώς πρέπει να προετοιμάζεις την ομάδα είναι πιο σημαντικό. Ο Ολυμπιακός έχει ένα γεμάτο ρόστερ. Όσο για τον Γκριν, έχει μπει στη φιλοσοφία της ομάδας και προσφέρει σε πολλούς τομείς πλέον. Οι εμφανίσεις του πλέον είναι πιο ολοκληρωμένες και τον έχουν ανεβάσει επίπεδο».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button